Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 iul 2017 - Anul XXII, nr. 156 (6572)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Protecţia Consumatorilor

Carne refrigerată cu sânge şi promoţii înşelătoare, în magazinele Profi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

De la începutul acestei veri, inspectorii din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Suceava au trecut pragul mai multor magazine Profi din judeţ, descoperind o serie de nereguli.

Potrivit comisarului-şef adjunct Vasile Latiş, au fost efectuate opt acţiuni de control, fiind aplicate tot atâtea amenzi, în valoare de 24.000 de lei.

Ca abateri s-au găsit caserole de carne refrigerată cu sânge, preţuri incorecte la promoţii, precum şi neindicarea alergenilor la produsele vrac.

Menţionăm că în lunile mai şi iunie, CJPC Suceava a desfăşurat 549 de acţiuni de control, soldate cu 193 de amenzi în valoare de 322.700 de lei şi 66 de avertismente. Toate acţiunile de control s-au desfăşurat în urma cercetării reclamaţiilor primite şi a tematicilor naţionale şi locale. S-au înregistrat 259 de reclamaţii, neevidenţiindu-se un segment de piaţă în mod special.

         

Nereguli la casele de schimb valutar

Alte controale ale instituţiei sucevene au vizat casele de schimb valutar, fiind verificaţi 23 de agenţi economici. 16 amenzi în valoare de 52.000 de lei şi două avertismente au fost date de inspectorii CJPC.

„Ca abateri s-au constatat lipsa formularului de acord semnat de consumator, conform legislaţiei în vigoare, şi neinformarea consumatorilor privind bancnotele uzate şi a monedelor”, a mai completat Vasile Latiş.

În vizorul Protecţiei Consumatorilor Suceava a fost şi respectarea prevederilor legale privind comercializarea jucăriilor. S-au efectuat 18 acţiuni de control, fiind aplicate 10 amenzi în valoare de 14.400 de lei şi un avertisment. Ca nereguli amintim - etichetele cu avertismentele legate de siguranţă jucăriilor nu erau traduse în limbă română, aşa cum obligă reglementările în vigoare, şi nespecificarea perioadei promoţiilor.

Respectarea prevederilor la comercializarea, prezentarea şi publicitatea suplimentelor alimentare a fost tema unui alt control al CJPC Suceava. S-au desfăşurat 28 de verificări, fiind aplicate 19 amenzi în valoare de 33.600 de lei şi patru avertismente. S-au oprit temporar de la comercializare produse în valoare de 580 de lei. Printre nereguli amintim lipsa menţionării alergenilor, promoţii fără produs de referinţă, lipsa preţurilor la vedere. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Carne refrigerată cu sânge şi promoţii înşelătoare, în magazinele Profi.
 Vizualizări articol: 8655 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Carne refrigerată cu sânge şi promoţii înşelătoare, în magazinele Profi5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei