Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 iul 2017 - Anul XXII, nr. 156 (6572)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Tenis de maidan

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

De cele mai multe ori, atunci când vedem la noi petrecându-se vreo chestie care nu pare tocmai în regulă, ne grăbim să urlăm că, pardon, ca la noi la nimenea, că suntem de râsul planetei, că-i o ţară de nebuni etc. Şi aproape întotdeauna facem şi comparaţii cu lumea "civilizată", din care ieşim de fiecare dată pe minus. În aceste zile se desfăşoară la Londra, de fapt la o margine a capitalei britanice, numită Wimbledon, cel mai cunoscut turneu de tenis de câmp din câte au existat vreodată pe Terra. E turneul cu care englezii se mândresc de o grămadă de ani şi pe care absolut oricare jucător îşi doreşte să-l câştige măcar o dată în carieră. Cunoscută fiind şi predispoziţia genetică a englezilor pentru reguli, exactitate, corectitudine, precum şi bunele maniere care cică sunt o a doua natură pentru britanici, te-ai aştepta ca la Wimbledon să fie totul perfect, iar turneul să fie o demonstraţie de forţă combinată cu bun-simţ. Mai ales noi, cei mai bătrâni, ne amintim cum în anii '60 şi '70 acesta chiar aşa şi era, astfel încât o simplă vorbă sau un gest uşor necontrolat aducea amenzi uriaşe, dacă nu chiar excluderea din competiţie. O competiţie care începea pe un gazon verde şi uniform şi se termina tot aşa, iarba părând veşnică şi mereu proaspătă. Acum, după 3 tururi, mai toate terenurile sunt din pământ, punctat cu smocuri de iarbă ici, colo, astfel încât a spune că suprafaţa de joc este iarbă pare uşor hazardat. Cât priveşte publicul, cel care cândva părea decupat din lumea bună a romanelor lui Dickens, acum este un amalgam de cocalari şi cântăreţi/actori veniţi mai degrabă să se arate lumii decât să urmărească jocul. De aceea nu miră pe nimeni că în mijlocul unui punct care era chiar decisiv s-a auzit un urlet animalic (de femeie!), spre uluirea până la îngheţ a uneia dintre jucătoare. Evident că adversara acesteia, o englezoaică, a considerat chestia ca normală. Cum tot normal i s-o fi părut ca arbitrul partidei să o fure pe ailaltă de mai multe ori, fără vreo ezitare, iar pe asta, englezoaică unguroaică născută în Australia, să o lase să bată mingea aia de pământul poreclit iarba preţ de câte 27 de secunde... că regulamentul îi dă voie doar la 17. Aşa încât, dacă mai aveţi cumva în cap greşita idee că la Wimbledon e sanctuar, nu maidan, ar fi vremea să v-o revizuiţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tenis de maidan.
 Vizualizări articol: 1643 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.6 din 5 voturi
Tenis de maidan3.655

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei