Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 iul 2017 - Anul XXII, nr. 156 (6572)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Program

Lucrări de intabulare gratuită a terenurilor în 63 de localităţi sucevene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În mai mult de jumătate dintre localităţile judeţului Suceava vor fi realizate lucrări de intabulare gratuită a terenurilor. Directorul Oficiului de Cadastru şi publicitate Imobiliară Suceava, Vasile Mocanu, a anunţat în cursul zilei de ieri că până în momentul de faţă instituţia pe care o conduce a încheiat contracte de finanţare cu 63 de primării din judeţ pentru realizarea lucrărilor de înregistrare sistematică pe sectoare cadastrale. Vasile Mocanu a arătat că sumele necesare pentru aceste lucrări sunt asigurate din veniturile proprii ale Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI).

El a amintit că, în judeţ, doar în comuna Moara au fost finalizate lucrările de intabulare gratuită a terenurilor. În alte şapte localităţi au fost finalizate lucrările la nivelul a zece sectoare cadastrale, respectiv Liteni, Siret, Bosanci, Capu Câmpului, Berchişeşti, Ilişeşti şi Ciprian Porumbescu, iar în alte opt comune, Mănăstirea Humorului, Frumosu, Dărmăneşti, Dorna Candrenilor, Cornu Luncii, Boroaia, Preuteşti şi Forăşti, lucrările de intabulare gratuită sunt în curs de derulare. La acestea se mai adaugă lucrările aflate în derulare pe 35 de sectoare cadastrale, din localităţile Iaslovăţ, Stroieşti, Rădăuţi, Baia, Berchişeşti, Bosanci, Capu Câmpului, Drăgoieşti şi Siret.

 

Fiecare localitate va primi anul acesta o sumă de 150.000 de lei

Vasile Mocanu a explicat că fiecare unitate administrativ-teritorială primeşte anul acesta o sumă de 150.000 de lei pentru realizarea lucrărilor de înregistrare sistematică a terenurilor, faţă de 135.000 de lei, cât au primit în 2016. Directorul OCPI Suceava a mai spus că potrivit Legii nr. 7/1996 a cadastrului şi publicităţii imobiliare, începând cu anul 2017, bugetele sunt multianuale, ceea ce înseamnă că primăriile nu pierd banii dacă nu finalizează lucrările până la sfârşitul anului.

„Procedura de achiziţie a serviciilor de înregistrare sistematică va fi organizată de unităţile administrativ teritoriale, iar plăţile către primării vor fi efectuate după deschiderea cărţilor funciare aferente imobilelor recepţionate. Finanţarea lucrărilor de înregistrare sistematică la nivel de sectoare cadastrale din extravilan, şi prin excepţie, din intravilan, se realizează în baza unui contract încheiat de localităţi cu oficiul de cadastru şi publicitate imobiliară de pe raza judeţului în care se află”, a declarat Vasile Mocanu. El a mai adăugat că, potrivit legii, primăriile au obligaţia să selecteze, cu prioritate, sectoarele cadastrale care cuprind terenuri aferente proiectelor de infrastructură de interes naţional şi terenuri agricole subvenţionate de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

Directorul OCPI Suceava a amintit că obiectivul principal al Programului naţional de cadastru şi carte funciară 2015-2023 (PNCCF) este înregistrarea gratuită a tuturor terenurilor, clădirilor şi apartamentelor din România în Sistemul integrat de cadastru şi carte funciară. PNCCF este finanţat din veniturile proprii ale ANCPI, cu peste patru miliarde de lei, dar şi din fonduri externe obţinute prin Programul Operaţional Regional, în cuantum de peste 300 de milioane de euro. În cadrul acestui proiect o altă sursă de finanţare pot fi şi fondurile bugetare locale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lucrări de intabulare gratuită a terenurilor în 63 de localităţi sucevene.
 Vizualizări articol: 12408 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Lucrări de intabulare gratuită a terenurilor în 63 de localităţi sucevene5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei