Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 51 (5258)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Susţinere

Conducerea PDL sprijină Suceava pentru a deveni capitala unei viitoare regiuni a României

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Suceava îndeplineşte condiţiile pentru a deveni capitala unei viitoare regiuni a României. Afirmaţia îi aparţine liderului PDL, Vasile Blaga, şi a fost făcută la lansarea de la Suceava a moţiunii cu care acesta vrea să recâştige şefia acestei formaţiuni politice.

Vasile Blaga a subliniat că nu este de acord cu o împărţire a României în opt regiuni, pe structura actualelor regiuni de dezvoltare, acest lucru încălcând o directivă din anul 2003 a Uniunii Europene care stabileşte criteriile în baza cărora se poate realiza reorganizarea teritorială.

„Primul criteriu este cel istoric, al doilea geografic, al treilea socio-cultural, al patrulea economic, al cincilea ţine de mediu şi al şaselea este populaţia, nu mai mică de 800.000 de locuitori, nu mai mare de 3 milioane. Deci Moldova nu poate fi toată o regiune, din foarte multe motive. Suceava şi Bucovina trebuie să fie una dintre capitalele din Moldova. Nu puteţi rămâne 4 milioane de oameni, în cea mai săracă regiune în acest moment, conform statisticilor. O ţară deşteaptă îşi împarte astfel regiunile încât să fie eligibile pentru cât mai multe fonduri europene”, a declarat Vasile Blaga.

El a spus că nici Victor Ponta şi nici Liviu Dragnea nu spun nimic despre aceste criterii „şi, din păcate, nici ai noştri nu au vorbit”.

Vasile Blaga a precizat că dacă actuala guvernare USL nu va realiza anul acesta reorganizarea teritorială a României, nu o va mai face deloc. Astfel de măsuri importante trebuie să fie luate în primul an al unei guvernări, cu atât mai mult cu cât în 2014 vor fi alegeri europarlamentare şi prezidenţiale. „Întotdeauna astfel de măsuri, în care trebuie curaj şi responsabilitate politică, se iau în primul an de guvernare. Acest lucru trebuie făcut bine de la început. Iar pentru a putea face reforma administrativă, e clar, pierzi capital politic. În Polonia au căzut trei guverne până când au făcut reforma administrativă. Îl vedeţi dumneavoastră pe Ponta riscând ceva?”, a spus liderul PDL.

Vasile Blaga a spus că Victor Ponta a anunţat că susţine varianta cu opt regiuni, soluţie acceptată şi de unii democrat-liberali, însă el nu poate să fie de acord cu o astfel de propunere.

„Cei de la USL au spus la început unde o să fie capitala de regiune. Şi au început să se certe USL-iştii între ei. Până la urmă, pentru a-i calma, domnul Dragnea a spus că fiecare capitală de regiune să fie în fiecare judeţ. Într-un judeţ Poliţia, în altul Finanţele, în altul Munca şi aşa mai departe, ca să-i împăcăm pe toţi. Nimic mai fals, pentru că atunci când realizezi o reorganizare administrativ-teritorială trebuie să te gândeşti în primul rând de ce o faci. Ori o faci în primul şi în primul rând pentru a aduce serviciile publice aproape de oameni, dar mai ales pentru a obţine cel mai bun serviciu public pentru fiecare cetăţean, la cel mai mic cost. De aia o faci”, a mai precizat Blaga. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Conducerea PDL sprijină Suceava pentru a deveni capitala unei viitoare regiuni a României.
 Vizualizări articol: 1674 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Conducerea PDL sprijină Suceava pentru a deveni capitala unei viitoare regiuni a României3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Inconsecventa PDL trimis de
( 4 mar 2013, 11:21:05
Eu nu mai inteleg nimic.In 2011 Basescu si Flutur urlau de mama focului ca vor opt regiuni in tara.Una din ele era regiunea Nord-est care cuprindea judetele:: Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava și Vaslui.Articol 08 Iunie 2011 *In proiectul reorganizarii administrativ-teritoriale propus de PD-L, municipiul Iasi a fost desemnat resedinta noului judet Moldova • Hotararea a fost luata ieri, intr-o sedinta a PD-L• Proiectul va intra in Senat in maximum doua saptamani, iar daca va fi aprobat, noua reorganizare va fi valabila de anul viitorCapitala resedinta de judet a noii regiuni administrative Moldova va fi la Iasi. Municipiul Iasi a castigat batalia cu Suceava, Bacau si Piatra Neamt pentru titlul de capitala a Moldovei, decizia fiind luata de greii PD-L chiar ieri, intr-o sedinta interna a forului central. Deci ati retinut ,hotararea a fost luata de greii PDL(Flutur era atunci primvicepresedinte PDL,adica greu de tot).Atunci Flutur a hotarat ca aceasta capital va fi la Iasi.Acuma vine si spune ca vrea la Suceava.

2.   Inconsecventa PDL trimis de
( 4 mar 2013, 11:22:09
Deci in 2011 domnul Flutur cu PDL si basescu a hotarat cele opt regiuni.Apoi a hotarat capitala regiunii Nord Est la Iasi.Nu s-a realizat regionalizarea in 2011 datorita UDMR care voia tinutul secuiesc.Daca se intelegeau cu UDMR la ora asta erau cele opt regiuni si capitala regiunii noastre ar fi fost la Iasi.deci in 2011 domnul Flutur a ales capitala la Iasi si vorba aia era la putere.In 2013 spune ca vrea la Suceava si-si face o intreaga campanie pe tema patriotismului sau.pai cum e domnul Flutur????In 2011 nu erai patriot si acuma esti?Sau de ce domnul Flutur nu a fost patriot si in 2011?????

3.   Comentariu trimis de
( 4 mar 2013, 11:25:03
ha ha ce sprijin sa mai dea ca pedelisti abia mai supravetuiesc ,fluturica sa molipsit de la guvernator si mai mult plange pe la televizor cred ca abia acum isi da seama de ciolanu pierdut
4.   * trimis de
( 4 mar 2013, 11:46:24
ce emoţii voluntare se vrea a se strânge ?
ce dreq tot clăbucesc apa .. cu vrăjeală ?
îs doar vorbe !!! gata ! că-mi vine-a plânge
de la atâta fum .. (bleah!)am şi-n gât acreală
*
pancreasul politic al viitoarei regiuni
e-n deja-n etapa misticismului ... comic
chiar tre' să vă bazaţi numai pe minciuni ?
nu puteţi (pur şi simplu) să..ciocu' mic ?happy

5.   De ce sa nu incercam,doar este spre binele nostru! trimis de
( 4 mar 2013, 16:36:22
Eu vreau ca Suceava sa fie capitala de regiune chiar daca pe moment este un oras mic, murdar, nesuferit, dupa aspectul actual. Suceava trebuie neaparat sa prospere si se va intimpla odata cu devenirea ei capitala de regiune. Inchipuiti-va daca va fi Iasul, ce se va intimpla cu Suceava!? Suceava este lider la turism. Suceava are un pic mai bună infrastructură rutieră, dar este şi mare ca intindere. Un alt plus major este frumusetea locurilor, folclorul, piosenia oamenilor! Dragostea oamenilor pentru trecutul istoric. Mindrie si patriotism local cit incape pentru tinutul Bucovina. Suceava mai are şi un spital de top recunoscut peste tot în ultimii ani! Etc….

Nu trebuie abandonata ideea si stradania lui dl.Flutur !
Poate vom reusi sa schimbam in scurt timp fata orasului daca vom sti sa alegem oameni competenti. Orasul trebuie personalizat, iar asta cade in atributiile unui colectiv de arhitecti, selectati in urma unui concurs, oameni de valoare, de buna credinta, cu simt artistic si patriotism local.

Ne lipseşte momentan un aeroport, dar acesta este în construcţie si va fi gata... peste zeci de ani!.
6.   Hotuuu... trimis de
( 4 mar 2013, 19:05:07
Ua Solcane te lauzi cu al 3 mandat de primar ?!...da nu ai zis cati porci ai taiat si ai dat,nu mai zic de fiecare 100 de lei care le'ai dat tiganilor din mitoc ca sa te voteze...te mai crezi mare penticostal pe cand furi de numa,i'ai luat masina amantei dupa ce te'ai vazut cu sacii in caruta! Ce le'ai promis promis pocaitillor de la Mitoc ca le faci daca te aleg si iesi din primar ?nimic nu ai facut doar minciuni...luate'ar dracu de primar imbacsit si curvar
7.   .... trimis de
(28 mar 2013, 17:31:28
da parca era o tanti de da pnl-usl care zicea inainte de alegeri, ca nu se vorbeste despre regionalizare, si cateii care vorbesc pe aici ziceau la fel,acu au schimbat tastele si nu mai vorbesc?sau vor sa mearga la Iasi sa ia o autorizatie de constructive?...e posibil ca acei catei ai usl-ului sa fie niste cersetori din aia care sug sosete de la prefectura?...
si da...e un oras murder suceava...si mic,...dar cred ca a venit Angelik Merkel si a facut mizerie...,si-a adus nemtii sa clacsoneze ca se sta bara/bara cand se lucreaza,si cu siguranta tovarasul care e regale asfalturilor e tot de-al ei...nu's de-ai nostril...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei