Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 51 (5258)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

De la 1 martie

Agricultorii din judeţ pot depune cereri pentru subvenţia pe teren

Luni, 4 Martie 2013 (18:12:16)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 58.000 de agricultori din judeţul Suceava sunt aşteptaţi să depună cererile pentru acordarea subvenţiei pe terenurile agricole lucrate. Ca în fiecare an, Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) Suceava, a demarat campania de primire a cererilor la 1 martie, iar aceasta va continua până pe 15 mai 2013.

APIA Suceava a emis invitaţii scrise către 58.393 de potenţiali beneficiari, din cei care au primit subvenţiile anul trecut. În invitaţiile scrise agricultorii sunt anunţaţi unde şi când să se prezinte, la unul din centrele APIA, pentru a depune cererile de plată.

În judeţul Suceava cererile se depun la nouă centre locale ale APIA: Suceava, Fălticeni, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Rădăuţi, Siret, Vicovu de Sus şi Botoşana. Fiecare beneficiar este programat să depună cereri la centrul local aflat cel mai aproape de localitatea sa de domiciliu.

Pot beneficia de măsurile de sprijin pe suprafaţă, persoanele fizice sau juridice care exploatează terenul agricol pentru care solicită plata, în calitate de proprietari, arendaşi, concesionari, administratori în cadrul asociaţiilor în participaţiune etc. Important de precizat, dacă proprietarul a dat terenul în arendă, l-a concesionat sau l-a închiriat, sprijinul financiar pe suprafaţa respectivă va fi acordat celui care lucrează terenul.

Au dreptul la subvenţia pe teren toţi cultivatorii de teren care lucrează minimum un hectar, care nu este fragmentat în parcele mai mici de 0,3 hectare. În cazul viilor, livezilor, culturilor de hamei, pepinierelor pomicole, pepinierelor viticole sau al arbuştilor fructiferi, suprafaţa minimă a parcelei trebuie să fie de cel puţin 0,1 hectare.

Cereri vor mai putea fi depuse în perioada 15 mai-10 iunie, însă fiecare zi de întârziere după 15 mai va însemna penalităţi de 1% din valoarea subvenţiei.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Agricultorii din judeţ pot depune cereri pentru subvenţia pe teren.
 Vizualizări articol: 1472 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Agricultorii din judeţ pot depune cereri pentru subvenţia pe teren0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei