Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 51 (5258)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Colegiul „Spiru Haret”

Concursul Interjudeţean de Fizică „Cygnus”, ediţia I

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

La Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret” Suceava a avut loc sâmbătă, 2 martie, Concursul Interjudeţean de Fizică „Cygnus”, ediţia I, la care au participat 115 elevi (clasele VI-XII), care au reprezentat 33 de unităţi şcolare, din opt judeţe: Prahova, Bacău, Iaşi, Botoşani, Neamţ, Vaslui, Maramureş şi Suceava. Concursul a constat în rezolvarea a trei subiecte potrivit programei Olimpiadei Naţionale de Fizică, pe durata a trei ore.

Funcţia de preşedinte al concursului a aparţinut conf. univ. dr. ing. Dan Milici, prodecan al Facultăţii de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor de la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava. Concursul s-a desfăşurat sub coordonarea şi supravegherea unei comisii alcătuite din 27 de profesori, dintre care 19 din judeţul Suceava.

 

23 de premii şi 44 de menţiuni

Competiţia de sâmbătă a demarat printr-o scurtă şedinţă festivă de deschidere şi s-a încheiat cu festivitatea de înmânare a premiilor. Toţi elevii prezenţi la concurs au primit diplome de participare. Juriul a mai acordat 44 de menţiuni şi 23 de premii. Menţiunile au fost compensate prin diplome şi reviste Cygnus, iar premiile au inclus în plus suma totală de 1.520 de lei.

Concursul Interjudeţean de Fizică „Cygnus” a luat fiinţă la iniţiativa Inspectoratului Şcolar al Judeţului Suceava şi a Societăţii Ştiinţifice Cygnus – centru UNESCO Suceava, în parteneriat cu Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret” Suceava, Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava şi Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava. Preşedintele Societăţii Ştiinţifice Cygnus – centru UNESCO Suceava, profesorul Victor Şutac, a spus că acest concurs are menirea de a stimula interesul elevilor pentru fizică, disciplină fundamentală pentru dezvoltarea ştiinţei şi a tehnologiei. „Concursul urmează să se desfăşoare anual, drept fază pregătitoare şi de verificare a cunoştinţelor în vederea participării elevilor noştri la Olimpiada Naţională de Fizică”, a completat Victor Şutac. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concursul Interjudeţean de Fizică „Cygnus”, ediţia I.
 Vizualizări articol: 2617 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Concursul Interjudeţean de Fizică „Cygnus”, ediţia I5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei