Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 51 (5258)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   11 imagini |   ø fişiere video

Miting electoral

Peste 1.200 de membri PDL Suceava au venit să-l susţină pe Vasile Blaga pentru şefia partidului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a ales Suceava pentru a-şi lansa în mod oficial moţiunea cu care va candida pentru un nou mandat de preşedinte al acestei formaţiuni politice. Evenimentul a avut loc vineri seara, în sala mare a Casei de Cultură din Suceava, unde peste 1.200 de membri şi simpatizanţi ai PDL au venit să-l susţină pe Vasile Blaga pentru un nou mandat de preşedinte.

Organizarea manifestării a fost ca la carte, liderii PDL fiind întâmpinaţi cu aplauze de  cei prezenţi la eveniment, în timp ce tinerii democrat-liberali fluturau steaguri portocalii cu sigla partidului. De altfel, atmosfera creată şi prezenţa în număr mare a membrilor PDL Suceava la acest eveniment l-au făcut pe liderul naţional al democrat-liberalilor, Vasile Blaga, să declarare că „PDL nu e mort”, aşa cum încearcă să spună liderii USL.

La Suceava, Vasile Blaga a fost susţinut de mulţi dintre semnatarii moţiunii cu care va candida pentru şefia partidului, respectiv liderul PDL Suceava, Gheorghe Flutur, precum şi Radu F. Alexandru, Traian Ungureanu, Raluca Turcanu, deputatul Valeria Stelian, lideri PDL din Iaşi, Botoşani, Vrancea, Vaslui, şi prim-vicepreşedintele PDL Suceava, Orest Onofrei.

 

Flutur a avut ochii în lacrimi când s-a intonat imnul PDL

După ce au ajuns pe scena Casei de Cultură din Suceava, liderii PDL au cântat împreună cu cei din sală imnul partidului, moment în care s-a putut observa că preşedintele democrat-liberalilor suceveni, Gheorghe Flutur, este emoţionat de atmosfera creată de colegii săi de partid, având ochii înlăcrimaţi. De altfel, în cuvântul său, Gheorghe Flutur a ţinut să le mulţumească democrat-liberalilor din judeţul Suceava pentru că au reuşit să arate că, „în acest capăt frumos de ţară, PDL este viu, trăieşte, şi aşa cum de aici am început Revoluţia Portocalie, Alianţa Dreptate şi Adevăr şi multe alte lucruri frumoase, vreau să cred că avem de spus în continuare un cuvânt important în politica românească”.

Flutur a subliniat că îl susţine pe „prietenul şi camaradul meu de luptă politică”, Vasile Blaga, pentru preşedinţia partidului, precizând că îşi doreşte să continue ceea ce a început alături de acesta în cursul anului trecut. „Dorim să susţinem oameni care au experienţă politică. Dorim să susţinem, şi îl susţin pe Vasile Blaga, iar oamenii din jurul lui sunt oameni realişti”, a spus liderul PDL Suceava.

 

Blaga: Voi fi preşedintele unui partid puternic şi unit

În faţa celor peste 1.200 de membri ai PDL Suceava, Vasile Blaga a declarat că va fi preşedintele unui partid puternic şi unit, care să vină cu soluţii pentru problemele românilor. El a arătat că un partid puternic se bazează pe valori, iar două dintre aceste valori în care crede sunt dreptatea şi libertatea, iar singurul criteriu care trebuie luat în calcul la promovarea în partid trebuie să fie meritocraţia.

„Valorile în care cred nu mi le schimb de la lună la lună şi de la an la an, aşa după cum bate vântul”, a spus Blaga. El a adăugat că PDL trebuie să rămână un partid unit, făcând un apel la toţi candidaţii pentru preşedinţia acestei formaţiuni politice să ducă o dezbatere internă sănătoasă. „Să nu ducem competiţia în alte zone, astfel încât să ne putem da bună ziua, pentru că este viaţă şi după 23 martie. Am fost, sunt şi voi fi un preşedinte care uneşte şi nu dezbină. Şi am convingerea că voi fi preşedintele unui PDL unit”, a declarat Vasile Blaga.

El a subliniat că democrat-liberalii trebuie să-i atragă de partea lor pe reprezentanţii dreptei societăţii româneşti, „pentru care, din păcate, nici noi nu am făcut prea multe în ultimii patru ani”. „Dreapta românească înseamnă milioane de români care îşi câştigă pâinea cinstit, care dau de lucru altor români, şi care vor ca statul să-i respecte. Noi vom câştiga alegerile dacă îi aducem pe aceşti oameni de partea noastră”, a spus Blaga.

 

Primarul din Şcheia i-a cerut lui Blaga să nu mai promoveze oameni aroganţi

Printre cei care şi-au declarat vineri susţinerea publică faţă de Vasile Blaga s-au numărat şi primarul din Şcheia, Vasile Andriciuc, fostul primar din Fălticeni Vasile Tofan, fostul viceprimar al Sucevei Lucian Harşovschi şi consilierul judeţean Radu Pentiuc.

Lucian Harşovschi a fost cel care a susţinut că PDL trebuie să devină un adevărat partid de opoziţie şi să renunţe la perioada de graţie acordată actualei guvernări, în timp ce fostul primar din Fălticeni Vasile Tofan a atras atenţia că după alegerile de la nivel naţional PDL trebuie să-şi regăsească orientarea doctrinară. „Vrem să devenim catalizatorul dreptei şi trebuie să arătăm că acel <L> din capătul PDL mai reprezintă ceva. Şi eu cred că reprezintă”, a spus Tofan.

La rândul său, primarul din Şcheia, Vasile Andriciuc, a subliniat faptul că Vasile Blaga a fost unul dintre liderii PDL care au ştiut să colaboreze cu primarii. Andriciuc a spus că primarii PDL şi-au făcut datoria, au câştigat alegerile din 2008 şi au adus partidul la guvernare, însă „durerea lor” este că la doar o lună până la organizarea alegerilor locale din 2012, PDL a pierdut guvernarea. „Cum se explică că doar cu o lună înainte de alegeri să pierdem Guvernul? Nu am pierdut noi membrii de partid, primarii, au pierdut cei din vârful piramidei. Nu au putut să ţină steagul sus până după alegeri? Aici este problema şi vă rugăm atunci când faceţi o analiză asupra calităţii umane să vă uitaţi foarte bine pentru ca noi primarii să nu fim trădaţi”, a spus Andriciuc.

El i-a mai cerut lui Vasile Blaga să fie atent atunci când PDL promovează oamenii în anumite funcţii de conducere, având în vedere că unii dintre aceştia au devenit aroganţi. În ceea ce-l priveşte pe Vasile Blaga, acesta i-a dat dreptate lui Andriciuc în privinţa aroganţei unor membri PDL promovaţi în funcţii de conducere, adăugând că „pentru PDL este unul dintre principalele motive pentru care am pierdut atât de drastic alegerile”. „Mă bucur că aţi spus dumneavoastră acest lucru, şi nu eu, pentru a nu mă mai acuza cineva că uite Blaga atacă pe nu ştiu cine. Uite că nu atac pe nimeni, dar eu, cât timp voi fi preşedinte, nu îmi permit să pun pumnul în gură nici unui membru de partid. Cel care mă critică în faţă îmi vrea binele, cel care mă pupă în faţă şi îmi bagă cuţitul în spate, pe ăla nu îl suport”, a spus Vasile Blaga.

El a adăugat că nu lui trebuie să i se reproşeze pierderea guvernării, nefiind el la conducerea partidului când au fost promovaţi unii oameni care ulterior au fost preocupaţi mai mult de interesele lor personale. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 1.200 de membri PDL Suceava au venit să-l susţină pe Vasile Blaga pentru şefia partidului.
 Vizualizări articol: 1176 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Peste 1.200 de membri PDL Suceava au venit să-l susţină pe Vasile Blaga pentru şefia partidului3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Lacrimi portocalii trimis de
( 4 mar 2013, 11:17:55
Emoționat de discursul colegilor săi din PDL, secretarul general al partidului, Gheorghe Flutur, a plâns la lansarea moțiunii lui Vasile Blaga. Cel mai mare impact emoțional asupra senatorului l-a avut Raluca Turcan, care a declarat că la Suceava partidul nu a murit și că membrii formațiunii de aici au pus mult suflet în munca lor.Eu n-o sa pun geana pe geana toata noaptea chinuit de intrebarea existentiala:de ce a plans domnul Flutur?Poate cineva sa dea un raspuns???

2.   PTR.RADUMAMII trimis de
( 4 mar 2013, 11:36:46
vrea in usl impreuna cu BLAGA
2.1  RE: PTR.RADUMAMII trimis de
( 4 mar 2013, 12:38:48
Nu. E un comportament tipic pup_in_curismului PDL-ist. Pun pariu ca daca vine Udrea la Suceava, aceeasi indivizi o sa umple sala, inclusiv monacu, care cand s-a vazut pozat a intors capul.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei