Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 51 (5258)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Secretar de stat german despre aderarea României la Schengen: Aşteptăm raportul final MCV

Luni, 4 Martie 2013 (19:24:47)

Christoph Bergner, secretar de stat în Ministerul de Interne din Germania, a declarat, luni, la Sibiu, că Guvernul pe care-l reprezintă aşteaptă "raportul final MCV" înainte de a lua o decizie privind aderarea României la Schengen, pentru că "trebuie constatat un progres semnificativ".

Christoph Bergner, secretar de stat în Ministerul de Interne al Republicii Federale Germania şi însărcinat pentru probleme ale emigranţilor şi minorităţilor naţionale din partea Guvernului Federal German, a declarat, într-o conferinţă de presă, că în Germania "există un respect deosebit faţă de România şi Bulgaria pentru modul în care şi-au îndeplinit obligaţiile referitoare la asigurarea graniţelor", dar că mai sunt lucruri care trebuie îndeplinite, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Există însă raportul MCV care se ocupă de combaterea corupţiei în ambele ţări. Aici trebuie constatat un progres semnificativ înainte de a ne putea da acordul cu privire la aderarea în spaţiul Schengen. Atât în opinia Guvernului Federal, cât şi în opinia noastră, vom decide să fim de acord, la un moment din viitor, cu privire la includerea României în spaţiul Schengen", a declarat Christoph Bergner.

Potrivit acestuia, "reticenţa de moment a Germaniei nu trebuie considerată ca un afront la adresa României".

"Anul acesta este un an electoral, iar Guvernul Federal şi autorităţile din Germania au preferat să aştepte să treacă acest an electoral pentru a-şi putea apoi reconsidera poziţia", a afirmat oficialul german.

Întrebat dacă poziţia Germaniei ar fi fost diferită în cazul în care anul 2013 nu ar fi fost an electoral în Germania, Christoph Bergner a răspuns negativ.

"Cred că decizia nu ar fi fost diferită. Noi ne-am fi păstrat poziţia, chiar dacă nu am fi fost într-un an electoral. Noi aşteptăm decizia din raportul final MCV şi, în funcţie de acesta, vom lua o decizie", a spus Bergner.

Întrebat dacă declaraţiile ministrului de Interne din Germania au o notă de populism, întrucât este campanie electorală în Germania, Christoph Bergner a răspuns din nou negativ.

"În ceea ce priveşte poziţia ministrului de Interne german faţă de partea română, acesta a fost întotdeauna deschis şi şi-a exprimat întotdeauna larg scepticismul cu privire la aderarea României în Schengen, aşadar, nu este de fapt nimic nou şi nu cred că o asemenea informaţie poate fi considerată populism", susţine Christoph Bergner.

Acesta a apreciat că nu există o legătură directă între aderarea la spaţiul Schengen şi raportul MCV, dar opinia ţărilor membre în problema aderării trebuie să fie unanimă.

Christoph Bergner a participat, luni, la Sibiu, la cea de-a XVI-a întrunire a Comisiei Mixte Guvernamentale Româno-Germane pentru Probleme ale Etnicilor Germani din România, care a avut loc la sediul Forumului Democrat al Germanilor din România.

Ministrul federal de Interne de la Berlin, Hans-Peter Friedrich, a declarat într-un interviu pentru Spiegel că va opune la Consiliul JAI din 7-8 martie dreptul de veto al Germaniei împotriva aderării României şi Bulgariei la spaţiul Schengen.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că ministrul german de Interne este un suporter al României, menţionând însă că din punctul acestuia de vedere România şi Bulgaria au o singură problemă în privinţa intrării în Schengen: corupţia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Secretar de stat german despre aderarea României la Schengen: Aşteptăm raportul final MCV.
 Vizualizări articol: 1133 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Secretar de stat german despre aderarea României la Schengen: Aşteptăm raportul final MCV0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei