Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 dec 2012 - Anul XVII, nr. 285 (5190)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Atenţionare

Flutur face un apel la instituţiile sucevene să organizeze corect alegerile parlamentare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele democrat-liberalilor suceveni, Gheorghe Flutur, care candidează din partea ARD pentru funcţia de senator în Colegiul nr. 2 Suceava, a făcut un apel la instituţiile din judeţ să organizeze corect alegerile parlamentare din data de 9 decembrie 2012. Gheorghe Flutur a ţinut să facă acest apel deoarece nu doreşte ca la aceste alegeri să apară „neregulile, ilegalităţile şi infracţiunile” înregistrate în judeţul Suceava în vara acestui an, la referendumul pentru demiterea preşedintelui României, Traian Băsescu.

„Cred că e bine să informăm corect opinia publică. Şi vreau să adresez un apel către responsabilii guvernamentali să organizeze corect alegerile, să nu împingă populaţia spre zona infracţiunilor, pentru că la referendum, din câte cunosc, în judeţul Suceava sunt peste 800 de cazuri cu vot multiplu. Sunt trei categorii de posibile infracţiuni săvârşite şi care sunt pe rolul Parchetelor din judeţul Suceava. Este vorba opt cazuri de persoane decedate care au fost prezente în scriptic la referendum, sunt foarte multe situaţii de vot multiplu, iar cei în cauză fie nu erau în ţară, fie nu au mers la vot, precum şi multe cazuri de CNP-uri false”, a declarat Gheorghe Flutur.

El a adăugat că actuala putere USL nu vorbeşte nimic despre aceste cazuri de fraudă electorală aflate în cercetare.

Candidatul ARD pentru funcţia de senator în Colegiul nr. 2 Suceava consideră că pentru desfăşurarea corectă a alegerilor din data de 9 decembrie autorităţile statului trebuie să-şi facă datoria, astfel încât să nu se ajungă în situaţia în care oameni nevinovaţi să fie cercetaţi de către Parchet.

„Să nu se ajungă în situaţia să fie cercetaţi oameni care nici nu s-au dus la vot, care poate că şi-au lăsat buletinele acasă sau care la presiunea unora sau altora, la Referendum figurează că au votat. Pentru că acolo a fost o presiune din partea unor lideri ai USL să înregistreze un procent cât mai mare de participare la vot în ideea demiterii preşedintelui Traian Băsescu. E bine să se înveţe din greşelile care s-au întâmplat la referendum să se facă opiniei publice cunoscute aceste nereguli, aceste falsuri şi aceste infracţiuni şi să fie traşi la răspundere cei vinovaţi”, a mai spus Gheorghe Flutur.

El a arătat că Prefectura Suceava şi celelalte instituţii implicate în organizarea alegerilor din judeţ ar trebui să-i informeze pe suceveni despre infracţiunile şi neregulile înregistrate la referendumul din vara acestui an.

„Acesta este apelul pe care îl adresez cu câteva zile înainte de alegeri. Să se facă publice abuzurile şi infracţiunile săvârşite la referendumul din vară din judeţul Suceava. E bine să se ştie, pentru că s-a tăcut prea mult pe această temă. Şi de data aceasta să nu se mai întâmple şi să nu-i mai împingă pofta de fraudă pe unii şi pe alţii. E bine să se ştie unde s-a greşit, cine a greşit, câţi vinovaţi sunt, câte dosare penale sunt, şi eu personal îmi doresc să nu mai avem în judeţul Suceava nici un caz de infracţiune în domeniul votului”, a subliniat candidatul ARD în Colegiul de Senat nr. 2 Suceava.

Gheorghe Flutur a mai declarat că reprezentanţii ARD vor monitoriza întreg procesul de votare din data de 9 decembrie 2012, urmând să semnaleze toate cazurile de abuzuri şi de încălcare a legii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur face un apel la instituţiile sucevene să organizeze corect alegerile parlamentare.
 Vizualizări articol: 593 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Flutur face un apel la instituţiile sucevene să organizeze corect alegerile parlamentare1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei