Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 2 iun 2012 - Anul XVII, nr. 126 (5031)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dezvoltare

Flutur îi încurajează pe sucevenii din mediul rural să depună proiecte pentru servicii neagricole

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, îi încurajează pe sucevenii din mediul rural să depună cât mai multe proiecte pentru servicii neagricole, precizând că pentru astfel de proiecte finanţarea europeană este de 85%. Flutur a făcut acest apel în cadrul întâlnirii pe care a avut-o la Consiliul Judeţean cu zeci de fermieri şi cu conducerea Federaţiei Agricultorilor „Fermierul”. „Nu este nici prima dată şi nici a doua oară când mă întâlnesc cu potenţiali investitori, în special pe programele de dezvoltare rurală. Şi vreau să le mulţumesc celor care se ocupă de promovarea acestor proiecte”, a declarat Gheorghe Flutur.

El a precizat că proiectele pentru serviciile neagricole pot reprezenta o oportunitate extraordinară pentru cei din mediul rural, cu atât mai mult cu cât în comune au dispărut astfel de servicii. „Aici, la Suceava, uitându-mă puţin, aş vrea să ridic o problemă foarte serioasă. Serviciile neagricole din mediul rural. Această măsură am negociat-o eu cu Comisia Europeană în 2006, atunci când eram ministru al Agriculturii. În mediul rural au cam dispărut serviciile şi există o oportunitate pe care trebuie să fim inteligenţi şi să o valorificăm. De la service pentru reparat orice, până la ateliere pentru meşteşugari, pentru costume populare, pentru instrumente muzicale sau pentru produse din lemn”, a ţinut să precizeze Flutur. El a arătat că noutatea în cadrul acestui program pentru servicii neagricole vine din luna august 2012, având în vedere că finanţarea pentru un astfel de proiect poate să ajungă până la 200.000 de euro, din care 85% este finanţare europeană nerambursabilă.

Şeful administraţiei judeţene a făcut un apel la primarii din judeţul Suceava să popularizeze acest program, având în vedere că şi administraţiile locale vor avea de câştigat dacă în localităţile judeţului vor fi înfiinţate afaceri în domeniul serviciilor neagricole. Gheorghe Flutur a ţinut să precizeze că încă de la începutul mandatului său de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava i-a încurajat pe fermierii din judeţ să se asocieze, astfel încât produsele lor să poată intra mai uşor pe piaţă. De asemenea, el a spus că în ultimii ani i-a îndemnat pe primari să promoveze programele prin care locuitorii din mediul rural pot să-şi deschidă propria afacere.

Preşedintele CJ Suceava a dat ca exemplu Asociaţia „Produs în Bucovina”, membrii acesteia având în momentul de faţă magazine în mai multe oraşe ale României. Pe de altă parte, modul în care a fost organizată Asociaţia „Produs în Bucovina” a fost apreciat şi de preşedintele Federaţiei Agricultorilor „Fermierul”, Ginu Costel Toma. Prezent la şedinţa de ieri de la Consiliul Judeţean, acesta a declarat că asocierea producătorilor de produse din lapte şi carne din judeţul Suceava poate constitui un exemplu şi pentru alte zone ale ţării. „Este foarte bine ca la nivel local să fie promovat un brand propriu, pentru că în felul acesta reuşeşti să intri pe piaţă şi să vinzi foarte bine. Ţin să precizez că şi noi în Vrancea ne chinuim să facem o astfel de asociaţie, însă nu am avut sprijin”, a spus Ginu Costel Toma.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur îi încurajează pe sucevenii din mediul rural să depună proiecte pentru servicii neagricole.
 Vizualizări articol: 756 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.25/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 4 voturi
Flutur îi încurajează pe sucevenii din mediul rural să depună proiecte pentru servicii neagricole2.354

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Flutur + lungu trimis de
( 2 iun 2012, 19:41:18
Votați flutur votați PDL, băse, udrea, ebba=pensii si salarii tăiate, asa ca grija mare oameni buni pe cine votați........
2.   Flutur + lungu _cioaca trimis de
( 2 iun 2012, 22:47:18
bai ..cioaca..cand te kaci in drum..pui frana?Ti-ar educatia si inclinatia politica pe care o ai.
Am zis !
3.   Comentariu trimis de
( 4 iun 2012, 00:15:33
Rusine celor care adreseaza cuvinte jignitoare la adresa lui Flutur,ce a facut omul asta pentru Bucovina nu a facut nimeni de la Revolutie pana azi! Si voi comunistilor ce ati patit v-a vaccinat Ponta cu Nechifor? Bucovina ramane a lui Flutur nu o da la gunoaiele ca voi 1

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei