Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 2 iun 2012 - Anul XVII, nr. 126 (5031)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Suspiciuni de crimă

Oseminte umane, găsite în grădina fostei case a unui bărbat dat dispărut acum 13 ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Oseminte umane au fost găsite, joi seară, îngropate în grădina unei case părăsite, în care a locuit un bărbat dat dispărut cu 13 ani în urmă.

Macabra descoperire a fost făcută în comuna Frumosu de către ofiţeri din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, într-o anchetă desfăşurată sub coordonarea unui procuror criminalist. 

Anchetatorii cred că au găsit rămăşiţele bărbatului dispărut, însă va mai dura cel puţin câteva săptămâni până vor primi un răspuns.

 

O informaţie din penitenciar a dus la descoperirea osemintelor 

Sorin Constantin Badale, din comuna Vama, a fost dat dispărut la data de 27 septembrie 1999.

Bărbatul avea pe atunci 42 de ani şi era căutat de poliţie, pentru că pe numele său fusese emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoare, pentru furt.

Nimeni nu a mai ştiut nimic de bărbatul dispărut. La acea vreme, se bănuia că în dispariţia bărbatului ar fi implicaţi fraţii fostei soţii, care l-ar fi omorât în bătaie şi i-ar fi ascuns cadavrul. Ancheta poliţiei din acea vreme nu a putut stabili nimic, astfel încât dosarul a fost clasat. 

Au trecut 13 ani, iar recent, ofiţeri din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au aflat că Sorin Constantin Badale ar fi fost într-adevăr omorât şi îngropat chiar în grădina casei în care locuia alături de soţia sa din acea vreme şi copiii lor. Cel mai mic dintre copiii lui Badale avea pe atunci 9 ani, povestesc oamenii prin Frumosu, iar destinul a făcut să ajungă în penitenciar, fiind condamnat la închisoare. Din spatele gratiilor, spun mai multe voci, ar fi povestit că, în 1999, a văzut când tatăl său a fost îngropat de unchii săi în grădina casei.

Joi seară, în jurul orei 18:00, ofiţeri de la Investigaţii Criminale şi un procuror criminalist, au ajuns la Frumosu, la casa în care Badale locuia cu familia sa la data dispariţiei.

Cu un buldo-excavator au săpat în grădina casei, iar la aproximativ 70 de centimetri adâncime au găsit oseminte umane.

“Nu au fost găsite obiecte de îmbrăcăminte cu caracteristici care să conducă la identificare, iar cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorului criminalist, urmând ca prin determinări genetice, antropologice şi medico-legale să fie identificată persoana decedată şi stabilite felul şi cauza morţii”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

 

Fosta soţie şi fraţii ei, pe lista suspecţilor

În aşteptarea concluziilor specialiştilor care vor analiza osemintele respective, pe lista suspecţilor anchetatorilor sunt trei nume, cel al soţiei din acea vreme a lui Badale, care s-a recăsătorit şi stabilit pe la Vatra Moldoviţei, şi cele ale fraţilor acesteia, Mihai şi Vasile Ureche.

Rămâne de văzut dacă suspiciunea de crimă se va confirma şi dacă cei trei suspecţi au vreo legătură cu dispariţia misterioasă a lui Sorin Constantin Badale. 

 

Prins după 12 ani că şi-a omorât soţia

Un caz asemănător este cel al Rozaliei Spoială, din comuna Moara, dispărută fără urmă în 1994.

La avea vreme, soţul Rozaliei, Gheorghe Spoială, 74 de ani, a anunţat poliţia că nu mai ştie nimic de nevasta sa.

Deşi a fost bănuit că ar avea legătură cu dispariţia femei, Gheorghe Spoială a ieşit basma curată la acea vreme. Cum nu era nici un cadavru, bătrânul nu putea fi acuzat de crimă. Când era luat la întrebări, dădea din umeri şi spunea că femeia a dispărut fără urmă, ca şi când ar fi intrat în pământ.

În vara lui 2006, însă, la 12 ani după dispariţia misterioasă a femeii, au apărut indicii noi. Judiciariştii Serviciului de Investigaţii Criminale au aflat de la persoane din anturajul lui Gheorghe Spoială că soţia acestuia ar fi fost într-adevăr omorâtă, iar cadavrul îngropat în grădina din spatele casei.

Anchetatorii au decis să aducă la faţa locului un excavator şi un echipaj format din circa 20 de jandarmi echipaţi cu cazmale. După ore bune de săpături, cadavrul Rozaliei Spoială a fost descoperit la aproximativ 60 de centimetri sub pământ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Oseminte umane, găsite în grădina fostei case a unui bărbat dat dispărut acum 13 ani.
 Vizualizări articol: 1287 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.56/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 9 voturi
Oseminte umane, găsite în grădina fostei case a unui bărbat dat dispărut acum 13 ani4.659

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mare prostie... trimis de
( 2 iun 2012, 11:55:15
din partea anchetatorilor sa intre cu buldoexcavatorul cand stiau ca exista oseminte. In mod normal se sapa asa incetisor (la nevoie se cere ajutorul unor studenti la arheologie) astfel incat sa poata determina pozitia in care a fost asezat cadavrul iar mai apoi eventualele fracturi. Daca tu anchetator pro-st bagi exacavatorul si rupi oasele alea cum mama dracului o sa determini in ce mod a sfarsit acel om? Sunteti absolut idioti!
1.1  RE: Mare prostie... trimis de
( 2 iun 2012, 14:01:15
iata unu destept pe aci care se da criminalist sau medic legist....cultura ta se formeaza prin telenovele si reviste pentru tzatze...
2.   Comentariu trimis de
( 2 iun 2012, 12:50:47
AL2011 trebuia sa te duci tu cu lopata sa-i ajuti atunci. Probabil terminai in 3-4 ani de gasit osemintele.
3.   Ghost trimis de
( 2 iun 2012, 12:54:31
Un pic de TNT ?
4.   Militeni prosti trimis de
( 2 iun 2012, 22:26:45
militeni care stau numai la pinda cu radare sunt prosti ca GAGARCEA
5.   Pentru ABCDAR trimis de
( 3 iun 2012, 08:02:08
te rog sa scrii niste versuri pentru ca sunt constipat si ma ajuta!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei