Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 mai 2012 - Anul XVII, nr. 122 (5027)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Sorin AVRAM

Sorin AVRAM


USL-ul din 2012 este PDL-ul din 2008

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În judeţul Suceava, campania electorală din 2012 se desfăşoară după acelaşi scenariu după care s-a derulat campania electorală din 2008. Numai locurile taberelor politice s-au schimbat. Acum, PDL se laudă cu realizările sale, iar PSD strigă că partidul aflat la putere în judeţul nostru a furat până şi apa de la pui. PSD, de fapt USL, prezintă tot felul de afaceri dubioase derulate de oamenii PDL-ului. Printre pedeliştii care şi-au bătut joc de banul public se află, în viziunea USL, şi primarul comunei Izvoarele Sucevei, Mihail Mechno.

USL susţine că în localitatea condusă de domnul Mechno repararea unui pod a costat nu mai puţin de 5 miliarde de lei vechi! Social-liberalii au prezentat şi imagini cu respectivul pod: câteva bârne din lemn, două roabe de pietriş şi un tub din ciment. Revoltător! Însă, o serie de documente care au intrat în posesia mea arată că lucrurile nu stau chiar aşa cum au fost ele prezentate de USL. Podul este cel care a fost fotografiat de social-liberali, însă costurile sunt altele. Conform documentelor, reabilitarea podului de pe pârâul Dănileni a costat 78.203,08 lei. Lucrările pentru care s-au plătit peste 780 de milioane de lei vechi sunt „demolare pod existent”, „executare variantă provizorie”, „montare tub podeţ” şi „apărări maluri prag fundaţie”. Poate că şi 780 de milioane de lei vechi înseamnă mult. Dar, poate însemna mai mult cu 10%. Însă, aceasta este valoarea comisionului pe care firmele de construcţii care fac lucrări pe bani publici îl plătesc cui trebuie. Şi nu doar în România. Acest lucru trebuie să-l ştie foarte bine şi PSD, că doar e partid politic şi nu fundaţie creştină, şi de 20 de ani încoace a fost în câteva rânduri la putere şi a tot împărţit lucrări pe bani publici.

Deci, poate 780 de milioane de lei vechi o fi o sumă prea mare cheltuită pentru podul de la Izvoarele Sucevei, dar aceasta este mult prea foarte mică în comparaţie cu cele 5 miliarde de lei despre care vorbeşte USL. În campania electorală din 2012 USL se ghidează după acelaşi principiu după care a acţionat PDL în campania din 2008: „Umflă, umflă, umflă, că până la urmă tot va rămâne un semn de întrebare în mintea alegătorului”. Mai rămâne de văzut dacă metoda folosită de USL îi va aduce rezultate similare cu cele obţinute de PDL în urmă cu patru ani. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului USL-ul din 2012 este PDL-ul din 2008.
 Vizualizări articol: 2250 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 6 voturi
USL-ul din 2012 este PDL-ul din 20083.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(29 mai 2012, 11:05:14
Avem campanie electorală … ce drăguţ ?!
Avem ameninţări care unesc şi uniri care ameninţă
Avem un flutur “gospodar” că-ţi vine să-l **ţ
Avem de toate pentru toţi . Dar n-avem Credinţă

N-avem certitudinea că ciuma se va eradica
A dreq de instabil (ca nitroglicerina) ’i totul
Oricum … n-a văzut Suceava decând e ea
Aşea o campanie ( o fi mare potul ?! )

Băsiştii ne-au buzunărit până la ultimul leu
Acu-şi permit să “facă” publicitate şi pentru PP-DD
Au uitat de toate ( chiar şi de Dumnezeu )
Make evlavie, not war , pipăl !!! totu-i între băsişti şi USL

Litaniile ortodoxe , prin guri şi buzunare preoţeşti
Se sparg în ecouri gen : “Lungu/fLUTUR a contribuit , mulţumim !”
Când asculţi nu poţi decât să te mâhneşti
FIINDCĂ (băsiştilor) NOI , DUPĂ 10 IUNIE, ALTFEL VREM SĂ FIM
2.   Alegeri trimis de
(29 mai 2012, 14:05:20
dle Avram, da, aveti perfecta dreptate.......nici unul nu-i mai bun ca altul.......dar atunci, pe cine votam ? pe DD ? el este mai bun, mai cinstit, o sa curga miere pe strazile Sucevei ? nu cred......
totusi, nu puteti spune ca dl.Lungu , chiar nu a facut nimic in oras.....hai, sa fim oameni.....
sa fie si singurul lucru facut in mandatul lui si este de ajuns : aceasta mare,mare lucrare de schimbare a tuturor conductelor subterane .......nimeni in 100 ani nu a avut acest curaj.... sa rascolesti un oras intreg, sa dai peste cap linistea si sanatatea oamenilor, mizeria, praful care a fost......si a facut......a avut acel curaj nebun, nebun......sa schimbe subteranele orasului.......nu-i usor......
ce au facut altii? numai chioscuri peste tot, ocupind spatiile verzi, trotuarele...etc......ce vreti de fapt dv? vreau un raspuns scurt.......
3.   Tot alegeri trimis de
(29 mai 2012, 15:18:19
Ceea ce ma deranjeaza la opiniile tale Sorine(imi permit sa-ti spun asa pentru ca am fost colegi de scoala generala) este faptul ca ti-ai pierdut echidistanta.Si nu de azi de ieri.Ai memoria atat de scurta?Cum poti sa fii ingaduitor cu tot ceea ce inseamna PSD-ul? Ai uitat perioada lui Nastase, cat de criminala a fost?Sa ajungi tu sa spui ca Basescu este dictator?Pai pe vremea lui Nastase nici nu inrazneai sa scrii nicicum sa mai apari pe sticla si sa spui asa ceva.Eu sunt convinsa ca si PDL-ul a furat.Dar in nici un caz la modul in care a furat PSD-ul si PNl-ul.In nici un caz. Iar eu, vreau sa cred ca tu esti un om de dreapta, nu vrei un stat de oameni asistati iar o mana de cetateni(fraieri zic eu), sa plateasca taxe si impozite ca sa poata sa stea degeaba ceilalti.Apropo, stii ce a facut cucoana de ministresa a muncii?A dat o amnistie fiscala si rromii cu case cu turnulete si masini bengoase in curte care primeau la ajutoare sociale cat nu castig eu cu facultate intr-o luna,sa primeasca in continuare aceste ajutoare, ca doar nu da de la ea de acasa ci da de la mine, de la tine din taxele si impozitele noastre.Ceea ce vreau eu sa zic este ca nu esti echidistant si ca atare nici corect.Pentru ca PDL-ul(o parte din el) si mai ales Flutur si cu Lungu au facut in locurile astea cat nu au miscat uslinosii in anii multi cat s-au aflat la conducerea tarii asteia.Si asta trebuie spus si de noi oamenii simpli nu numai de membrii de partid.
3.1  RE: Tot alegeri trimis de
(30 mai 2012, 12:48:51
perfect adevărat ceea ce spui! însă ceea ce mă deranjează cel mai mult este faptul că vin în campanie electorală, aici la noi acasă unde am îndurat praful şi mizeria lui ionescu, apoi praful şi mizeria termoficării şi a tot ceea ce s-a făcut prin oraş şi judeţ, şi ne spun că au rude pe aici, că nu e bine ceea ce s-a realizat şi că ei reprezintă binele. care bine, adică o să dea de la ei din casă ceea ce au cărat odată cu "privatizările". sigur că nu! tot ăştia care ne trezim conştiincioşi în fiecare zi să mergem la muncă, trebuie să suportăm orice mişcare populistă a unor demagogi şi cu capul în pământ fără să comentăm ceva. ei au "poieţi" de curte, tot felul de limbişti care nu spun nimic şi împroaşcă la fiecare pas. dacă nea Gheorghiţă e cel mai mare hoţ, după spusele prim-tăntălăului care se lăuda că a fost procuror (nu a întocmit în viaţa lui un rechizitoriu singur) de ce nu sesizează Parchetul, DNA-ul sau care o fi competent în cauză. e uşor să mănânci rahat în faţa unor oameni flămânzi căraţi cu autobuzul. oricum n-o să fie bine cu asemenea oameni la putere!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei