Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 2 iun 2012 - Anul XVII, nr. 126 (5031)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Surpriză

Olimpicii suceveni au picat pe capete bacul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sesiunea specială a examenului de bacalaureat din acest an nu a fost una cu noroc pentru olimpicii suceveni care au susţinut testarea.

19 candidaţi din Suceava, olimpici care s-au calificat la etapele naţionale ale concursurilor şcolare sau premianţi la diverse discipline sportive care în această vară vor participa la competiţii internaţionale s-au înscris la bacalaureatul olimpicilor, care a avut loc la Bacău, între 19 mai şi 1 iunie.

La bacalaureatul olimpicilor din acest an s-au calificat sucevenii Constantin Popa, de la Colegiul Naţional „Nicu Gane” din Fălticeni, calificat la internaţionala de geografie, Eugen Pahomi, de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare”, calificat la olimpiada internaţională de fizică, Mihai Calancea, de la Colegiul „Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuţi, olimpic la informatică.

Bacul a fost dat în avans şi de atleţii Mihai Antonesi, Daniel Damian, Alexandru Lucanu şi Corina Prodan, de boxerii Răzvan Trifan şi Lăcramioara Perijoc, de canotoarea Ioana Nechita şi de handbalistul Dragoş Nedelcu, dar şi de Robert Bighei şi Costică Abobului, olimpici la lupte, radioamatoristul Alexandru Mancaş, rugbistul Vlad Nistor, schiorii Irina Potîngă, Roxana Damaschin şi Răzvan Bahrin, precum şi Ştefan Melen, olimpic internaţional la tir cu arcul.

Numai şase dintre elevii menţionaţi au promovat bacalaureatul.

 

Olimpici notaţi cu 1 la bacalaureat

Cei mai mulţi dintre candidaţi au picat cu note mai mici de 3, la majoritatea probelor de examen fiind notaţi chiar şi cu 1,25.

Suceveanul cu media cea mai mare la bacalaureatul olimpicilor este Eugen Pahomi, de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare”, care a promovat examenul maturităţii cu nota 9,66. Acesta este urmat de Mihai Calancea, de la Colegiul „Eudoxiu Hurmuzachi”, care a promovat bacalaureatul cu media 9,53. Constantin Popa, de la Colegiul Naţional „Nicu Gane” din Fălticeni, a promovat examenul cu media 8,71, iar schioarea Irina Potîngă a obţinut media 7,96.  Canotoarea Ioana Nechita a luat bacalaureatul cu nota 7,76, iar schiorul Răzvan Bahrin cu 7,58.

Handbalistul Dragoş Nedelcu, de la LPS Suceava, a promovat examenul de bacalaureat cu media 6,21.

Candidaţii declaraţi respinşi la această sesiune de bacalaureat vor mai avea o şansă la examenul din toamnă.

Rezultatele acestea sunt dinainte de contestaţii şi pot fi găsite pe site-ul Inspectoratului Şcolar Bacău, la adresa www.isjbacau.ro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Olimpicii suceveni au picat pe capete bacul.
 Vizualizări articol: 3336 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.77/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 13 voturi
Olimpicii suceveni au picat pe capete bacul4.8513

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Hi hi trimis de
( 2 iun 2012, 18:15:23
cum sa amesteci asa talmes balbes sportivi si olimpici?si sa ii numesti OLIMPICI pe toti...candva spotivii dadeau un bacalaureat special,care fara supapare era destul de ..aerisit,si era bine pentru ca ei au muncit ca sa ajunga acolo unde sunt...acum cu asa ministri la invatamant cine stie ce ii mai asteapta pe copiii astia
2.   TERMINATI CU OLIMPICII ANALFABETI trimis de
( 2 iun 2012, 18:26:32
Ce olimpici? la tras mucul din nas? helloooooooo????????????Romania trezeste te!!!!!!!!!!!!!!!sa puna botul pe carte si de unde atata libertate de exprimare pe toate posturile de la niste tineri care habar nu au de predicat sau eseu. nu este admisibil asa ceva ..rusine...incurajam si promovam imbecilitatea si destrabalarea pe toate posturile tv. ce se va intampla cu tara asta peste 30 ani? cine ne va conduce? acesti olimpici????????????/rusineeee
3.   Pamflet trimis de
( 2 iun 2012, 19:14:33
sportivii daca vor sa faca sport ar trebui sa stie ca bacalaureatul nu e obligatoriu. bac sa dea cei care vor sa invete carte. cei care fac sport, dansuri sau muzica populara sa-si vada de sportul, dansurile sau muzica populara a lor. nu sa ncerce sa ia bacul la romana sau mate cu ajutorul participarilor la concursuri de canoe sau atletism. una e una si alta e alta. nu vreau sa ajung pe mana unui medic ce si-a luat diplomele pentru ca a jucat bine handbal. si cred ca nici dumneavoastra.
4.   Faceti distinctie! trimis de
( 3 iun 2012, 16:43:11
Faceti distinctie intre un olimpic si un sportiv de performanta! in acest sens stau sca marturie rezultatele de la Bac-ul gresit spus "al olimpicilor": adevaratii olimpici l-au promovat cu note foarte bune (elevii de la Stefan, Nicu Gane sau E.Hurmuzachi), iar cei de pe ramura sportiva...se stie povestea. Olimpicii suceveni nu au picat pe capete Bac-ul, cum se afirma sententios in titlu, ci l-au promovat cu capul sus. In cazul sportivilor, afirmatia sa spunem ca ar fi valabila.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei