Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 2 iun 2012 - Anul XVII, nr. 126 (5031)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La 50 de ani de la deschiderea aeroportului

Flutur: Proiectul de 40 de milioane de euro pentru modernizarea aeroportului este cel mai frumos cadou

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, care candidează din partea PDL pentru un nou mandat, a declarat că la împlinirea a 50 de ani de la deschiderea aeroportului din Suceava, cel mai frumos cadou este proiectul de 40 de milioane de euro prin care aeroportul va fi modernizat în perioada următoare. Flutur a precizat că pe 1 iunie 1962 a fost efectuată prima cursă aeriană, pe ruta Suceava – Bucureşti, primul avion care a decolat de pe aeroportul din Salcea având 40 de pasageri, iar preţul unui bilet a fost de 17,4 lei. „Atunci pista aeroportului era înierbată, iar aerogara se afla într-o baracă, pe locul actualului aeroclub. Prima cursă a avut 40 de pasageri, iar avionul a făcut câteva zboruri de agrement deasupra Sucevei”, a spus Gheorghe Flutur. El a mai declarat că pista aeroportului din Salcea a fost betonată în anul 1967, iar ulterior, între anii 1980 şi 1982, a fost construită actuala aerogară.

„Acum, la 50 de ani, eu vreau să felicit salariaţii şi pe cei care lucrează la aeroport, în toate serviciile, şi mă refer aici la poliţie, vamă şi cei de la serviciul de siguranţă de trafic. Cred că cel mai bun cadou este proiectul european de 40 de milioane de euro, prin care vrem să modernizăm aeroportul din Salcea”, a declarat preşedintele CJ Suceava.

 

Cursele Tarom din Iaşi vor fi transferate pe aeroportul din Salcea

Gheorghe Flutur a explicat că proiectul presupune mărirea pistei de decolare/aterizare de la 1.800 de metri lungime şi 30 de metri lăţime, la 2.460 de metri, respectiv 45 de metri. El a mai spus că tot în cadrul acestui proiect va fi construit un nou turn de control, va fi modernizat sistemul de balizaj şi va fi amplasat un nou sistem de navigaţie aeriană. „Sunt lucruri care, spun eu, vor aduce un plus de valoare zonei noastre. Iar modernizarea principalei porţi de intrare în judeţul Suceava va conta enorm în dezvoltarea judeţului şi a municipiului Suceava”, a mai declarat Gheorghe Flutur.

El şi-a exprimat convingerea că până la sfârşitul lunii august 2012 se va putea cunoaşte câştigătorul licitaţiei pentru realizarea lucrărilor. „Condiţia clară este ca într-un termen foarte scurt, sperăm noi un an, pentru că termenul din proiect este mult mai lung, să putem să avem zboruri internaţionale de pe aeroportul din Salcea”, a subliniat preşedintele CJ Suceava.

Pe de altă parte, el a ţinut să precizeze că începând de pe data de 4 iunie, Aeroportul Suceava va prelua cursele către Bucureşti pe care compania Tarom le opera pe aeroportul din Iaşi. Flutur a declarat că pe aeroportul din Iaşi se realizează o serie de lucrări de reparaţii, motiv pentru care, timp de o lună, cele două curse Tarom care decolau din Iaşi vor fi transferate la Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur: Proiectul de 40 de milioane de euro pentru modernizarea aeroportului este cel mai frumos cadou.
 Vizualizări articol: 2349 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 10 voturi
Flutur: Proiectul de 40 de milioane de euro pentru modernizarea aeroportului este cel mai frumos cadou4.6510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
( 2 iun 2012, 12:37:16
Fotoneigienic şi mereu cu discursuri necomestibile
Dar într-o dispoziţie asortată cu primăvara
Îşi mişcă (,) cavitatea vorbitoare şi ies sunete penibile
Agitându-şi ochelarii re(şi “re”)aranjându-� mutrişoara

L-aş întreba ( deşi ştiu că nu-i place ) :
De bună-voie şi nesilit de nimeni divorţezi de noi ?
Şi va scoate pe gaura gurii alte sunete opace :
Şi .. să-l ascult , iar ? n-am astfel de nevoi

El are impresia că cine nu-i seamănă e-mpotriva lui
D-aia-l urmăresc cu neplăcere pe-acest neurmărit penal
Elitele ascund rumeguşului tainele “Costului”
“Procesul democratic” COSTĂ.Da’ nu tre’ să ştii tu ,integral
2.   Stiu si eu supararea...dar cu el,sa fim obiectivi trimis de
( 2 iun 2012, 18:26:45
Stiu si eu supararea...dar cu el, sa fim obiectivi

Oricit de suparati am fi noi pe PD, mai ales pe clica conducatoare, care si-a batut joc de noi, fara mila, trebuie sa recunoastem ca dl Flutur nu stat, mereu a facut ceva pt Jud. Suceava.

Stim de la Monitorul ca are in plan multe si urmeaza sa faca, cum, sa recunoastem, nu s-a facut pina-n prezent. Au trecut zeci de ani si nu s-a facut nimic- nimic si acum se vad perspectivele cum este si aeroportul de la Salcea,care va fi desciderea spre lumea civilizata! Aeroportul va insemna enorm pentru noi sucevenii, mai ales ca inseamna investitii, deci locuri de munca....

Uitati-va la toate celelalte judete din tara, unde nu s-a facut mai nimic!

Stiu si eu de suferinta si jignirile, durerile, pricinuite noua de PD, dar cu Flutur, sa fim obiectivi!
3.   TARA ARDE SI MOSUL FACE AEROP0RT trimis de
( 2 iun 2012, 18:32:23
Crtare in asfalt,mizerie,saracie,piete imputite,cladiri darapanate,magazine falimentare,agricultura in aer,scolile nemodernizate,cinematrografe inexistente,teatre lipsa,cultura nepromovata ,azile infestate cu TBC ,orfelinate fara stapan,etc si mariasa mosul secololului vrea aeroprt.cine circula pe foamea asta pe el?????????????tot maria sa !!!!!!!!!!!!!!!!!!chiar este strigator la cerrrrrrrrrrrrrr......ne credeti tampiti pe toti????????????cu cat tupeu se arunca cu asemenea aberatii.......fomisti ,someri,bolnavi,hai cu tata mosul pe aeroport.....PRIMITI CU CALUL?????????/
3.1  RE: TARA ARDE SI MOSUL FACE AEROP0RT trimis de
( 2 iun 2012, 18:45:31
Sunt intrutotul de acord, dar trebuie de stiut ca toti banii, cei 40 de milioane de euro provin din fondurile europene. Si nu face parcuri prin paduri, sali de sport pe la sate si alte lucrari inutile, ca Elena Udrea!
3.2  RE: TARA ARDE SI MOSUL FACE AEROP0RT trimis de
( 3 iun 2012, 12:36:29
BAI FASIA, FLUTUR NU ARE NEVOIE DE VOTUL TAU, ESTI UN TARAN CU ACTE IN REGULA CARE LOCUIESTE "LA ORAS"....NU ESTI ORB, STII CA S-AU FACUT MULTE, ESTI ORBIT DE FURIA ALTORA CARE NU REUSESC SA MAI AJUNGA LA CIOLAN, TE SFATUIESC SA PUI OSUL LA MUNCA DACA VREI SA NU TE MAI PLANGI CA NU AI CE MANCA....DE MUNCA ESTE PENTRU FIECARE....SUNT SATUL DE PUTORILE CARE ASTEAPTA AJUTOARE SOCIALE CA SA STEA PE MARGINEA BANCII IN FATA BLOCULUI SI SA SCUIPE SEMINTE....MARS LA MUNCA!
4.   ADEVARAT PROBLEMA A AEROPORTULUI SALCEA trimis de
( 2 iun 2012, 19:29:27
Adevarata problema a acestui aeroport nu este nici marimea pistei,nici turnul de control,nici sistemul de balizaj.Este problema ciorilor care sunt un pericol pentru aeronave.Avem un proiect european de 20 milioane euro pentru rezolvarea problemei.Se vor folosi trei metode.Metoda vanatorului Cucu:Ochesc ţinta, dar aştept permisiunea de a trage de la turnul de control ne-a explicat Florin Cucu, suceveanul care a lăsat şoferia pentru un job cu mai multă adrenalină şi mai bine plătit.Mai rau e cand vine avionul cu parlamentari doamne feri.Şase câini Border Collie, folosiţi în Scoţia pentru a păzi turmele de oi, sunt şi ei „angajaţi” de frunte pe aeroport si au legitimatie de membrii PDL."Se intentioneaza achizitionarea catorva tunuri cu propan, care vor fi folosite pentru alungarea pasarilor si a membrilor USL de pe aeroport.Pe langa aceste noi achizitii, aeroportul foloseste difuzoare puternice cu diferite zgomote preinregistrate, montate pe masini, care circula pe pista inaintea de decolarea sau aterizarea avioanelor si care contin slogane precum Traiasca Flutur si Lungu.
5.   Flutur + lungu trimis de
( 2 iun 2012, 19:30:43
Votezi flutur, votezi udrea, base, udrea, ebba=salarii pensii taiate.............
5.1  RE: Flutur + lungu trimis de
( 2 iun 2012, 21:51:25
hmmmm....nu. Altceva n-ai?
6.   E usor sa dai din gura aiurea trimis de
( 3 iun 2012, 16:12:22
Pentru modul in care Dl Flutur a actionat la inundatiile din 2008, cand bunicii mei de 90 ani au fost grav afectati si pe langa ei alte sute, o sa-l votez cu doua maini si toti apropiatii mei. a stat in cizme de cauciuc si mizerie, pentru a superviza personal modul in care s-a actionat. Nu sunt fan PDL care mi-a taiat salariul, dar ce-i drept nu-i stramb. Tot respectul. Mai mult decat atat, s-a construit un alt pod pe Solonet si calea ferata s-a redat circulatiei printr-o munca titanica. Sa nu fim nesimtiti. Cat despre Lungu, sa nu il vad in ochi cat traiesc pt. mizeria asta de oras. Initial, esti tentat sa spui ca in oras se lucreaza, sunt santiere, deci locuri de munca, dar cand vezi in ce bataie de joc se face totul din banii publici iti vine sa turbezi. Apropo, putoarea de canale imputite din oras se va mai rezolva vreodata? ati spus ca toate spatiile verzi se vor reface, dupa lucrari, cand in mileniul 4? Rusine sa va fie ca v-am dat si majoritate in CL timp de 4 ani. Eu cred in intelepciunea sucevenilor care vor vota asa cum merita fiecare candidat.
7.   Cel mai frumos cadou??? trimis de
( 4 iun 2012, 10:47:34
pt tine si gasca ta de hoti sigur e cel mai frumos cadou.daca faceti pista de la Salcea cum reparati drumurile din judet se va prabusi un avion pe saptamana cel putin.asa vom avea si noi locuri de munca poate,daca ne lasi sa vindem aluminiul ramas din epave.raul Suceava l-ati distrus probabil ca sa poata ateriza hidroavioanele.poate v-ati luat tu si Lungu o astfel de scula,noi nu stim.in rest sigur esti multumit;podul de la Veresti se scufunda in continuare...ce sa mai vorbim??totul merge struna

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei