Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 iun 2012 - Anul XVII, nr. 125 (5030)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Candidatură

Ioan Moraru: “Vatra Dornei are nevoie de continuitate pentru a se putea dezvolta”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul din Vatra Dornei, Ioan Moraru, este convins că acest municipiu se va dezvolta puternic în următorii patru ani, iar un primar USL, sprijinit de un Guvern USL, reprezintă garanţia că acest lucru va fi o certitudine.

Ioan Moraru candidează pentru un nou mandat de primar în Vatra Dornei din partea USL şi a declarat că şi-a asumat această candidatură atât din onoare, cât şi pentru a putea continua proiectele pe care le-a iniţiat şi promovat.

„Este o chestiune de onoare. Sunt primar în exerciţiu şi în aceşti patru ani, cu toată opoziţia pe care am avut-o din partea celor care ne-au guvernat, Vatra Dornei s-a dezvoltat. Numai că nefiind sprijinit de Guvern, şi mă refer la cofinanţări, am fost nevoiţi să accesăm un credit pentru a putea să ducem la bun sfârşit proiectele pe care le aveam. Iar Vatra Dornei are nevoie de continuitate pentru a se putea dezvolta”, a spus Ioan Moraru.

El a arătat că în momentul de faţă Vatra Dornei are „o oportunitate extraordinară”, în sensul că dacă va obţine un nou mandat, va beneficia de sprijinul Guvernului USL. Ioan Moraru a spus că Vatra Dornei este „perla Bucovinei”, fiind o staţiune turistică de interes naţional, motiv pentru care merită o dezvoltare puternică.

 

Moraru: Un proiect vital pentru Vatra Dornei este extinderea reţelei de apă şi canalizare

Ioan Moraru a precizat că un proiect pe care îl consideră vital pentru Vatra Dornei şi care deja are finanţare este extinderea reţelei de apă şi canalizare, subliniind că atunci când va fi finalizat, conectarea dornenilor la sistemul centralizat va ajunge la 90%.

Ioan Moraru a explicat că acest proiect are o valoare de 12,4 milioane de euro şi presupune reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare în aproape tot municipiul Vatra Dornei. El a subliniat că un alt proiect extrem de important pentru acest municipiu este introducerea gazului metan, investiţie care, odată realizată, ar constitui o oportunitate pentru dezvoltarea mediului de afaceri. „Estimăm că acest lucru se poate realiza până în 2013. Deja am trimis o scrisoare către noul ministru al Economiei, pentru a-i urgenta pe cei de la Transgaz să finalizeze magistrala de gaz metan către Vatra Dornei. Şi tot de aducerea gazului la Vatra Dornei este legată o altă problemă pe care o vom putea rezolva, şi anume punerea în funcţiune a centralei pe cogenerare, pe care noi o păzim de şapte ani şi pentru care cheltuim o groază de bani”, a declarat primarul din Vatra Dornei.

Ioan Moraru a mai spus că îşi doreşte ca în viitorul său mandat să continue lucrările de asfaltare a străzilor, precum şi demararea unui program pentru anveloparea blocurilor şi locuinţelor. Printre proiectele pe care şi le-a propus să le realizeze în următorul mandat se numără şi finalizarea lucrărilor la Şcoala Nr. 4 şi a grădiniţelor, extinderea spaţiilor verzi, construirea de locuinţe ANL şi sociale din fonduri guvernamentale.
Făcând referire la acest ultim proiect, Ioan Moraru a declarat că în perioada imediat următoare va începe deja construcţia a 40 de apartamente ANL pentru tineri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioan Moraru: “Vatra Dornei are nevoie de continuitate pentru a se putea dezvolta”.
 Vizualizări articol: 1760 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.81/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 27 voturi
Ioan Moraru: “Vatra Dornei are nevoie de continuitate pentru a se putea dezvolta”4.8527

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
( 1 iun 2012, 22:18:18
la cate smenuri s-au facut la Primaria Dorna, sub conducerea dvs, sigur se va dezvolta Dorna, mai ceva ca Sibiul , in urmatorii ani......dar nu prea cred ca are cineva timp sa va creada, d-le fost primar!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei