Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 iun 2012 - Anul XVII, nr. 125 (5030)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta: Problema României nu este reducerea fondurilor UE, ci absorbţia, unde suntem pe ultimul loc

Vineri, 1 Iunie 2012 (16:50:21)

 

România va primi din partea Uniunii Europene sume importante pentru politica agricolă comună, în perioada 2014-2020, dar problema autorităţilor de la Bucureşti este lipsa de capacitate în a absorbi fonduri, a declarat premierul Victor Ponta, la finalul reuniunii de la Bucureşti a liderilor europeni.

"Din primele propuneri şi discuţii în cadrul Comisiei Europene - evident nu sunt deloc finale aceste date şi nu sunt finalizate decât prin decizia Consiliului European - România va primi pe politica agricolă comună o sumă chiar mai mare la plăţi directe. În zona fondurilor de coeziune, exact aceasta este bătălia pe care cele 15 state o dau în perioada următoare, iar bătălia pentru care s-au adunat aici la Bucureşti este de a păstra actualul nivel de finanţare al proiectelor de coeziunei", a spus Ponta.

El a arătat că datele pe care i le-a prezentat preşedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, relevă că România este pe ultimul loc în privinţa absorbţiei de fonduri comunitare, problemă care trebuie rezolvată la nivel administrativ.

"Problema României nu este reducerea fondurilor, în primul rând, ci lipsa noastră de capacitate de absorţie a acestor fonduri. O spun fără niciun fel de bucurie, suntem pe ultimul loc, asta a fost situaţia pe care mi-a prezentat-o şi astăzi preşedintele Barroso şi sincer, întrebarea este: Vrem fonduri ? Dar putem să le cheltuim, putem să le absorbim ? Ori asta ţine de o schimbare fundamentală în ceea ce priveşte capacitatea instituţională şi administrativă a României, asta încercăm să implementăm pentru 2014", a spus Ponta.

Premierii statelor UE membre ale grupului "Prietenii coeziunii" au semnat, în cadrul reuniunii de la Bucureşti, o Declaraţie comună în care insistă pentru menţinerea unui "nivel corespunzător" al finanţării, în scopul creşterii economice şi creării locurilor de muncă.

Liderii europeni au pregătit astfel un demers comun, în perspectiva discuţiilor de la Consiliul European, din 28-29 iunie, unde va fi analizat cadrul financiar multianual al UE.

La Bucureşti s-au aflat reprezentanţi la nivel înalt din Bulgaria, Cehia, Cipru, Croaţia, Estonia, Grecia, Ungaria, Letonia, Lituania, Malta, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia şi Spania, precum şi preşedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso.

România este una dintre susţinătoarele politicii de coeziune, care vizează menţinerea politicilor prin care se alocă fonduri statelor mai puţin dezvoltate, pentru a ajunge la nivelul de dezvoltare al mediei UE. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta: Problema României nu este reducerea fondurilor UE, ci absorbţia, unde suntem pe ultimul loc.
 Vizualizări articol: 830 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta: Problema României nu este reducerea fondurilor UE, ci absorbţia, unde suntem pe ultimul loc0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei