Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 iun 2012 - Anul XVII, nr. 125 (5030)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Alegeri

A câştigat ani la rând titlul de cel mai bun pădurar, iar acum ia la “ţintă” fotoliul de primar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

A fost ani la rând cel mai bun pădurar din judeţ şi din ţară şi a luat locul I la un concurs organizat între cei mai buni silvicultori din România şi Republica Moldova, a fost administratorul uneia dintre cele mai bune cabane ale Direcţiei Silvice, cea de la Sadău, şi a trăit o dramă cumplită când şi-a pierdut primii doi copii, un băieţel de patru ani şi o fetiţă de cinci ani, care au căzut într-o fântână neacoperită, însă Dumnezeu i-a dat alţi patru, în prezent toţi ingineri, realizaţi, la casele lor. 

Aceasta este într-o frază povestea vieţii unuia dintre gospodarii comunei Brodina, care vrea să ajungă primar, pentru a-şi duce la îndeplinire proiectele pe care le are pentru localitatea sa natală. A încercat şi în 2008, a ieşit pe locul I  după primul tur, însă în a doua parte a scrutinului a pierdut lupta electorală la mică diferenţă. A fost numit viceprimar, însă, explică el, nu a putut să facă mare lucru, întrucât „a trebuit să fac doar ce era în fişa postului, iar primarul a avut grijă să nu pot face prea multe”.

Ilie Haleţă explică că, în 2008, oamenilor din Brodina li s-au promis drumuri modernizate, însă DJ 209 G, care face legătura cu Ulma, e pietruit pe o distanţă de şapte kilometri, iar aceeaşi „modernizare” se întinde şi pe 14 kilometri pe DJ 176, care leagă Brodina de Moldoviţa.    

Actualul viceprimar povesteşte şi cum a reuşit să reducă aproape la jumătate suma imensă, de 86 de milioane de lei vechi pe lună, pentru un singur transport al gunoiului de la Brodina la groapa de gunoi din Botoşani.

„Mereu rămânea gunoi care nu putea fi colectat. Niciodată nu am văzut contractul şi facturile, anumite persoane din primărie le-au ascuns de mine. Am făcut scandal, am măsurat maşina, cât gunoi intră, câţi kilometri sunt pe traseu, iar apoi suma a scăzut la jumătate”, explică Ilie Haleţă.

Pentru că maşina de gunoi nu poate ajunge în cele cinci sate de pe munte, salubrizarea e o problemă mare în Brodina, iar rezolvarea acesteia este una dintre priorităţile candidatului USL.

„Sunt probleme urgente de rezolvat în comună, printre care sprijinirea şi urgentarea proiectului de regularizare a râului Suceava şi a pârâului Brodina cu afluenţii lor, mai ales în zonele cu risc crescut la inundaţii, reabilitarea căminului cultural, care e în paragină, o sală de sport pentru tineret, punerea în posesie a celor aproape 200 de familii care stau cu hotărârile definitive şi irevocabile în buzunare, un nou dispensar uman, pentru că imobilul în care funcţionează acum este în litigiu de ani de zile şi nimeni nu poate să-l reabiliteze, precum şi găsirea unei soluţii de salvare şi continuare a construcţiei şcolii cu 14 clase, laboratoare, începută în 2008, cu un singur nivel finalizat, şi lăsată ani de zile, primăvară-iarnă, în calea intemperiilor şi a îngheţului”, punctează Ilie Haleţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A câştigat ani la rând titlul de cel mai bun pădurar, iar acum ia la “ţintă” fotoliul de primar.
 Vizualizări articol: 1485 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 5 voturi
A câştigat ani la rând titlul de cel mai bun pădurar, iar acum ia la “ţintă” fotoliul de primar3.855

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   E timpul ca brodina sa renasca trimis de
( 1 iun 2012, 12:51:09
ajunge cu un primar corupt.ajunge cu un venetic parasutat si fugarit din straja.ajunge cu un individ imoral,certaret,vulgar.ajunge cu un individ corupt,manjit de toate cele.e timpul ca brodina sa renasca,sa se intoarca spre cetatenii ei,spre binele oamenilor care o slujesc cu dragoste indiferent de religie.e timpul ca lemnul nostru,brazii nostri,ouale incondeiate, pastravii nostri, hribii nostri, zmeura noastra sa aduca bunastare brodinenilor si nu sa fie trimise spre ghiftuirea lui flutur si a gastii lui portocalii.pentru ca asta sa se intample votati. votati cu inima si cu mintea.votati cu oricine doriti dar nu cu pdl si cu oamenii pusi de ei.priviti in suflet si veniti la vot.ajutati prin prezenta ca brodina sa fie redata brodinenilor.ilie haleta si oamenii lui pot fi o optiune.
2.   Curaj si succes, spre ciuda lui Flutur trimis de
( 1 iun 2012, 14:46:19
Sper sa ai castig de cauza, aici ma bazez pe faptul ca silvicultorii nu mai sunt incolonati si fortati sa voteze ciurucurile lui Flutur. Stiti foarte bine cum s-a procedat randul trecut. Plus de asta, sacul cu pomene si promisiuni portocalii nu-i chiar asa plin, avand grija Ponta sa-l mai usureze. SUCCES SI PE DATA DE 11 iunie dau eu o bere.
3.   In atentia lui abc,in atentia celui ce duce pensii trimis de
( 1 iun 2012, 15:22:21
dragii mei va rog sa fiti cuminti de data asta. inca avem seriile la bancnotele din 2008,bancnote cu chipul lui popescu. nu mai umblati pe munti si vai cu banuti ca nu va mai scoate nimeni.ar fi pacat sa va petreceti un mandat fara popescu la racoare.aviz si celorlalti .se stiu ei care... daca e nevoie le facem publice numele
4.   Pentru Faringosept trimis de
( 1 iun 2012, 17:04:58
Singurul lucru bun pe care l-ai putea face este sa-ti schimbi numele din faringosept in SUPOZITOR .Daca aveti ceva de spus vorbiti in numele personal si nu va ascundeti sub diferite nume incercind sa o faceti pe a eroilor si a oamenilor de buna credinta pentru-ca asta se numeste curvarie si stiti prea bine,curvaria este facuta de curve.
5.   Din torino,salutare lui ionhochian trimis de
( 1 iun 2012, 17:28:25
cand ma intorc de la italia o sa te bucur...
5.1  RE: Din torino,salutare lui ionhochian trimis de
( 1 iun 2012, 18:49:22
O fi italia o doamnă, de te intorci de la ea? Că dacă e țara, atunci să știi că în limba română încă se mai spune "din italia". Asta așa, poate ai mai uitat din limba natală.
5.2  RE: Din torino,salutare lui ionhochian trimis de
( 1 iun 2012, 19:09:33
floare a soarelui,sunflower adica, la intrebarea daca italia e o doamna imbracata in orange, numai ionhochian iti poate raspunde.risca o intrebare.
5.3  RE: Din torino,salutare lui ionhochian trimis de
( 1 iun 2012, 20:47:17
Dl. "SUPOZITOR" pe dumitale mamica dumneavoastra va scapat cu capu in wc-ul din spatele curtii? Se vede ca nu va duce mintea la ceva mai bun decat sa stergeti la ☭ "macarona si dupa sa-i pupati in ☭ pt 6 E pe ora. Cat despre cine va castiga aceste alegeri e greu de spus dar cu siguranta nu va fi dl Halita. Toate cele bune!!!
6.   Scapati Brodina de o capusa . trimis de
( 1 iun 2012, 19:24:51
Cred ca cetateni din Brodina si-au dat seama ca acest individ a venit ca sa se imbogateasca pe seama lor nicidecum sa realizeze ceva pentru ei . Or ce om cu scaun la cap nu ar mai vota un neobrazat cum a fost veneticul care a umilit multa lume care venea la primarie sa rezolve o problema. In ceia ce priveste partidele nu agreez nici PDL-ul si nici USL insa trebuie votat omul care este localnic si a facut ceva in viata demn de apreciat.In alta ordine de idei Flutur a facut in judet multe lucruri demne de apreciat ceia ce pe timpul PSD-ului nu sa prea intamplat . Stiu ca vor fi multi in dezacord cu mine insa faptele nu pot fi negate .
6.1  RE: Scapati Brodina de o capusa . trimis de
( 1 iun 2012, 21:13:38
teroare,dulce melodie
lupara,lupara, ne vom vedea intr/o seara...
6.2  RE: Scapati Brodina de o capusa . trimis de
( 1 iun 2012, 21:49:22
Astept cu nerabdare ziua aceia... iubesc la nebunie eroii astia din spatele monitorului.
7.   Falcoveni, nu votati pdl trimis de
( 1 iun 2012, 21:39:29
votati cu uhliuc la primari si cu unprr la partide. ura si la gara. daca mai aveti.
8.   Pdl,pe dracul faci trimis de
( 2 iun 2012, 08:30:16
PDL, nu ne mai placi,
Din ce ai promis, ce faci ?
În cămări sunt doar gândaci
Şi romanii mai săraci.
Pe noi ne-ai uitat mereu,
Ne-ai abandonat la greu.
Să te-ajute dumnezeu
Când va fi euro leu.
Ne omori incet, incet,
Ne-ai pus sufletu’ amanet.
Cu salariul nostru net,
Am ajuns ca un schelet.
Ne-ai băgat doar în belele,
Ne-ai intoxicat cu rele,
Ne-ai promis câte-s în stele,
Dar ne faci doar zile grele.
Ne-ai băgat pumnul în gură,
Ne crezi simplă-adunătură
Care-nghite-orice şi-ndură
Fără nicio-njurătură ?
9.   Pdl, nu ne mai placi trimis de
( 2 iun 2012, 08:36:34
Gânduri bune n-ai cu noi,
Ne-ai înecat in nevoi…
Azi am spart acest buboi
NOI ne-am saturat de voi !
De-amăgeli suntem sătui,
Pofta iar ne-ai pus-o-n cui,
Loc de muncă nu-i şi nu-i,
S-a dus totul dracului !
An de an mai prost tot vine,
Nimic nu mai iese bine
Dacă iar vom sta pe vine
De teamă şi de ruşine.
Am muncit fără cruţare -
Pensii cu penalizare,
Speranţe, un zero mare,
Doar găuri prin buzunare.
De foame tot stăm pe vine
Aşteptând un pic mai bine,
Farfuriile sunt pline
De lacrimi şi de suspine.
Ne-ai tăiat pofta de viată,
De minciuni ne este greaţă
Şi ne minţi de dimineaţă
De ne faci mintea mai hoaţă.
Pe cei mai săraci, dar mulţi,
10.   La 10 iunie,in brodina se termina cu pdl trimis de
( 2 iun 2012, 08:38:56
Măcar astăzi să-i asculţi !
Zi de zi tu îi insulţi,
Din preţuri îi laşi desculţi.
Totu-i doar o amăgeală,
Moarte dup-o lungă boală,
De umblat cu burta goală
Şi copii flămânzi la şcoală.
Cine munca azi ne curmă,
Cine viaţa iar ne scurmă
Şi ne mână ca pe-o turmă
Lăsând doar jale in urmă ?
Se vorbeşte în surdină,
Cine este azi de vină,
România-i o ruină,
Căci de politruci e plină !
Guvern, moarte naţională,
Ne-ai băgat pe toţi în boală,
Nu mai faci nicio scofală,
Doar viaţa noastră nasoală.
Foamete în plan tu ai,
Tropăi peste-al nostru trai
Doar ne furi, totul ne tai,
Da’n curând de dracu’ dai !
La tine e numai bine,
Chef de muncă cui îi vine,
De nimic nu ţi-e ruşine,
Întinzi coarda cât o ţine.
Ne-ai impus munca forţată,
Ne plăteşti c-un fel de rată,
Copiii ne striga: tată,
Când imi iei o ciocolată ?
Ai strâmbat a noastră soartă,
România e pe hartă
Doar o ţară-aproape moartă
Azi, poporul nu te iartă !
11.   La multi ani, ioane trimis de
( 2 iun 2012, 09:02:44
de esti in adevar inteligent/fa un targ cu urmatorul sfant din calendar
11.1  RE: La multi ani, ioane trimis de
( 2 iun 2012, 09:08:46
vreti sa vindeti pe popescu.ma bag si eu.tradati azi.maine e prea tarziu.
12.   Caaadeeee!(fagul) trimis de
( 2 iun 2012, 10:48:10
Popescu e in pasul Puzdra cu drujba ruseasca.La cubat l-a luat pe Herr,cel care i-a harazit destinul atat de frumos.Ai vazut magarule cat valoreaza 270 de lei?Ti-ai supt-o original.Sper sa fii strivit de cel mai falnic fag!Daca mai exista.
13.   PDL nu vei mai fi,fara tine n"om muri! trimis de
( 2 iun 2012, 12:49:21
Teroare are dreptate ca nu va fi vorba niciodata de haleta ca primar.Se stie care e batalia,dar degeaba se agita sustinatorii lu Haleta,.Vampirita aberezi nu sti ce i cu tine,de ce prte esti.ESTI varza,te turezi ba pt haleta ba pt popescu.
14.   Mai bine supozitor decat un pupa in c u r trimis de
( 4 iun 2012, 16:41:23
La abc, si pentru cei ce nu stiu Hochian, se pupa cel mai mult in c u r, tot satul este vorbit, de lins nici nu se pune, este un lingusitor, un lenes care asteapta sa profite si rada ca o c u r v a. Pentru cetatenii de rand, nu stiu ce efect au astea de aici, lumea nu citeste asa ceva, dar luati aminte la proverbul spune cu cine mergi ca sa-ti spun cine esti, asa ca si hochian, apropo de curve, se stie cate fete are si cu cine este prieten, il pupa in c u r tot pe un c u r va r fara rusine si bun simt, care este si acum primar datorita lui Flutur. stim cine duce si pensiile pe munti, un alt linge cur, si altul care este mare patron la km 15 si fraiereste hutanii.
15.   Alege--ti cu capul trimis de
( 4 iun 2012, 16:50:00
oameni buni alege-ti pe Mellen, este un om tanar, bun gospodar si foarte serios, nu este un corupt, a muncit mult sa ajunga aici, are o fam frumoasa, sunt linistiti si foarte corecti. Nu am nimic impotriva lui Haleta, dar actualul este deja mucegait, si a facut destule hotii cu clica lui, nici cu el nu am nimic, dar ajunge cu nesimtirea si lipsa de orice, este certaret si vulgar cum spune vampirita mai sus, nu respecta pe nimeni, total nesimtit, nici Flutur nu-l agreaza, decat Hochian cu clica lingailor. Oameni de buna credinta, vreti o schimbare, uitati-va ce poate face Melen, om de al nostru, nu fiti invidiosi, si nu va uitati ce spun invidiosii, ca este foarte corect, si ajuta pe oricine indiferent de etnie si religie.
16.   Pupincuristilor veti ramine cu botu pe labe! trimis de
( 4 iun 2012, 19:59:08
degeaba se strufoca uni pt uni, altii pt altul,ca degeaba,mai ales ptru ala ce a fost" cel mai bun padurar",ca a fost un lingau sau mai bine zis pupincuristu la toti comunisti vremurilor sa-i mearga bine numai lui,si asa na facut mare avere de fraier ce era.SI-si boxa nevasta de umbla vanata sai fie rusine analfabetu drequ'.Si acu nu'l mai prea baga nimeni in seama se baga el k musca'n lapte.Asta vrea primar analfabetu nici nu stie bine lb romina,dar e mai vulgar k popescu macar ala te injura din instinct dar stie sa'si ceara scuze si e mai diplomat nu k npupincuristu asta pensionar,ducase sa astepte postasul la poarta,oricum votati cu melen nu cred ca veti fi dezamagiti,asta are deja aver la varsta lui mai tinara,nu ca bosorogi au furat de au rupt padurile shi altele cei lalti si tot nu au nimic,hai bafta MELEN!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei