Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 iun 2012 - Anul XVII, nr. 125 (5030)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Opinie

Vosganian: Creşterea cu 16% a salariilor este de fapt o indexare a lor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vicepreşedintele PNL, fostul ministru al Finanţelor Varujan Vosganian, a declarat ieri, la Suceava, că majorarea cu 16% a salariilor înseamnă de fapt o indexare a lor.

„După opinia mea sinceră, o creştere de 16% a salariilor înseamnă indexarea acestora şi nu creşterea lor”, a declarat Vosganian, care a adăugat că prin creşterea iniţială cu 8% a salariilor se reuşeşte recuperarea a ceea ce s-a pierdut prin inflaţie. Varujan Vosganian consideră totuşi că şi această creştere este un lucru pozitiv, având în vedere că „este pentru prima dată când românilor nu li se ia, ci li se dă”.

„Eu sunt corect în privinţa asta. Feriţi-vă de cei care dau mult dintr-o dată pentru a primi recunoştinţă. Un Guvern nu trebuie să capete recunoştinţă, trebuie să capete încredere. Şi încrederea se câştigă în timp”, a ţinut să precizeze vicepreşedintele PNL.

Pe de altă parte, el a arătat că, din punctul său de vedere, în 2014 România va putea să atingă din nou potenţialul economic pe care l-a avut în 2008, considerând că „timp de şase ani România s-a învârtit în cerc”.

„Există în privinţa salariilor următoarea grilă. Prima etapă ar fi indexarea. A doua ar fi reîntregirea nominală a salariilor. A treia este reîntregirea reală a salariilor. Şi a patra ar fi reîntregirea nominală a veniturilor şi reîntregirea în termeni reali a veniturilor. Abia atunci am putea să spunem că am îndeplinit primul pas al justiţiei sociale, în sensul că oamenii vor câştiga cât au câştigat în 2010. Iar după aceea ar trebui să şi creştem salariile”, a mai spus Varujan Vosganian.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vosganian: Creşterea cu 16% a salariilor este de fapt o indexare a lor.
 Vizualizări articol: 668 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Vosganian: Creşterea cu 16% a salariilor este de fapt o indexare a lor5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei