Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 iun 2012 - Anul XVII, nr. 125 (5030)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Propunere

Nechifor susţine un proiect-pilot în Vicovu de Sus pentru şcolarizarea tinerilor în meserii din domeniul fabricării încălţămintei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Candidatul USL la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, deputatul PSD Cătălin Nechifor, a anunţat, în cadrul unei întâlniri pe care a avut-o cu oamenii de afaceri din Vicovu de Sus şi cu angajaţii acestora, iniţierea unui proiect-pilot pentru şcolarizarea tinerilor într-un domeniu de activitate care a cunoscut o dezvoltare puternică în această zonă, şi anume fabricarea încălţămintei.

La întâlnire au fost prezenţi reprezentanţii firmelor Marelbo, Nicolis şi Incar şi angajaţii acestora. Aceste firme au ca obiect de activitate fabricarea de încălţăminte atât pentru piaţa externă, cât şi pentru consum intern. Astfel, firma Marelbo are un număr de 520 de angajaţi în judeţul Suceava, precum şi 33 de magazine în 33 de judeţe din ţară, în timp ce firma Nicolis are peste 180 de angajaţi şi lucrează atât pentru piaţa internă, cât şi pentru cea externă, însă are doar distribuţie proprie.

Candidatul USL pentru funcţia de preşedinte al CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a spus în cadrul întâlnirii că vine în sprijinul oamenilor de afaceri din zonă, cât şi al angajaţilor acestora cu un proiect-pilot prin care, cu ajutorul şcolii locale, al Primăriei oraşului Vicovu de Sus şi al Consiliului Judeţean Suceava, tinerii să poată fi şcolarizaţi pentru meserii din domeniul fabricării încălţămintei.

Nechifor a explicat că prin acest proiect tinerii vor fi pregătiţi la angajare pentru acest domeniu, iar în aceste condiţii scad şi cheltuielile angajatorilor cu formarea profesională a tinerilor angajaţi.

„Pentru ca tinerii să înveţe aceste meserii, la şcoala din localitate se va amenaja un laborator cu tot ce este necesar pentru a-şi desfăşura activitatea în condiţii optime. Trebuie să sprijinim acest tip de afacere care nu este constrânsă de anotimpuri. Degeaba specializăm tineri în domeniul tâmplăriei dacă nu au unde să se angajeze în Vicovu de Sus şi vor fi nevoiţi să plece peste hotare, aducând profit la bugetele locale din ţările respective după ce statul nostru cheltuieşte cu şcolarizarea lor”, a spus Nechifor. El a adăugat că în Vicovu de Sus activitatea principală este fabricarea de încălţăminte şi ar fi normal ca şcoala să instruiască tinerii pentru această meserie.

„În acest oraş funcţionează doar acest tip de afacere. Haideţi să acordăm condiţii optime de desfăşurare”, a conchis candidatul USL pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nechifor susţine un proiect-pilot în Vicovu de Sus pentru şcolarizarea tinerilor în meserii din domeniul fabricării încălţămintei.
 Vizualizări articol: 754 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Nechifor susţine un proiect-pilot în Vicovu de Sus pentru şcolarizarea tinerilor în meserii din domeniul fabricării încălţămintei3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Drum de vicov trimis de
( 1 iun 2012, 12:14:50
Cum se poate construi un drum nou fara canalizare,santuri de scurgere a apelor pluviale,fara podete si accese in gospodarii??? Numai primarul ghe. schipor stie.vezi str protopo malos care este rusinea constructiilor. Huooo!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei