Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 iun 2012 - Anul XVII, nr. 125 (5030)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Iniţiativă

Cătălin Nechifor vrea să scoată din pământ monumentele uitate ale judeţului Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Candidatul USL pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Suceava şi lider al PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, vrea să scoată din pământ şi din ruine monumentele uitate ale judeţului. Nechifor a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că pe lângă mănăstirile UNESCO, în judeţul Suceava sunt mai mult monumente de artă religioasă lăsate în uitare, iar autorităţile judeţene nu au făcut nimic în ultimii ani pentru a le pune în valoare.

„Aceste monumente sunt pur şi simplu sunt îngropate. Consider că trebuie aduse la suprafaţă, pentru că ţin de istoria noastră, de moştenirea noastră culturală şi de tradiţia noastră”, a spus Cătălin Nechifor.

El a dat ca exemplu bisericile din secolul al XIV-lea din Volovăţ, din Nimirceni, comuna Bosanci, şi din Giuleşti, comuna Boroaia. La acestea se mai adăugă Biserica Probota Veche, din secolul XV, precum şi o biserică din anul 1487 din Milişăuţi, despre aceasta din urmă afirmând că ar putea fi reconstruită în baza planurilor şi schiţelor existente. „Aceste biserici sunt într-o stare avansată de degradare, sunt îngropate, sunt ruine, dar ele trebuie scoase la suprafaţă. Trebuie făcute lucrări de conservare pentru a le aduce într-o situaţie în care pot deveni obiective turistice, pentru că Suceava înseamnă mult mai mult decât ştim noi acum. Înseamnă o istorie foarte amplă, foarte veche şi ele pot fi introduse într-un circuit turistic, atât pe turism religios, cât şi pe turism istoric”, consideră liderul PSD Suceava.

El a subliniat că pentru fiecare dintre aceste biserici ar fi necesară câte o sumă de aproximativ 50.000 de lei pentru a le „scoate la lumină”.

Mai mult, Cătălin Nechifor a declarat că după alegerile locale intenţionează să lanseze o colectă publică de fonduri, pentru a strânge sumele necesare reconstrucţiei bisericii din Milişăuţi, construită pe vremea domnitorului Ştefan cel Mare. „O să facem o colectă publică, fără a fi vorba aici de politică. Şi voi face un apel către toţi cei care sunt interesaţi să vină lângă noi. Trebuie să ne cunoaştem istoria şi nu pot accepta ca un monument de pe vremea lui Ştefan cel Mare să stea îngropat, iar acest lucru trebuie să ni-l asumăm ca cetăţeni, nu ca oameni politici”, a mai spus Nechifor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cătălin Nechifor vrea să scoată din pământ monumentele uitate ale judeţului Suceava.
 Vizualizări articol: 695 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Cătălin Nechifor vrea să scoată din pământ monumentele uitate ale judeţului Suceava3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nu cred ca e cazul... trimis de
( 1 iun 2012, 20:52:16
de alea are cine se ocupa.Cataline,nu ai stiut?DIACONU(min.culturii).mai sunt si atatia popi care se plimba cu limuzinele sau SUV-urile(dupa caz si buzunar).ce ar fi sa nu va mai injuram cand mergem pe drumurile Sucevei(judetene,nationale,eur alegi)si mai ales atunci cand mergem in service-urile auto.bine ar fi sa nu mai inotam in Itcani.minunat ar fi sa pescuim in raul Suceava fara a fi deranjati de balastierele lui Flutur.ar fi o minune sa nu cada podul de la Veresti inaugurat cu atata pompa etc
2.   INTREBARI,INTREBATOARE DE WEEK END trimis de
( 1 iun 2012, 21:26:03
D-LE NECHIFOR,PE TABLETA NU AVETI SI O ,,PASTILA'' DESPRE FONDURILE BRITANICE,,REVARSATE'' CATRE ANDIPZRM-GH,HUMORULUI????
CATI MINERI AU BENEFICIAT DE ACESTE FONDURI,PTR A-SI DESCHIDE O AFACERE???
PE UNU' C.IORDACHE IL STIM.MAI STIM SI DESPRE CONSULTANTA SI INSTRUIREA,CICA,FACUTA LA LIC.SILVIC C-LUNG CU IMPLICAREA LUI BIG,GERSAK,ETC.
SI MAI STIM SI COMUNELE BENEFICIARE-SADOVA,IZV. SUCEVEI,MANASYIREA HUMORULUI,VALEA MOLDOVEI,ETC.
ASTEPTAM NOI DEZVALUIRI,DEOARECE V-ATI OPRIT TAMAN LA LITERA ,,B''DIN PERIPLUL DE LA ,,A''LA ,,Z''!!!
[DIN SCHEMA DE DEZVOLTARE SOCIALA -2003]
UN WEEK END FARA CAPSULE!!!
3.   COMPLETARE trimis de
( 1 iun 2012, 21:29:41
CAND VETI SCOATE DIN PAMANT SI CONDUCTELE INGROPATE LA C-LUNG,DUPA PRIMA TENTATIVA DE ADUCTIUNE A GAZULUI METAN -1998????
4.   Comentariu trimis de
( 1 iun 2012, 22:05:33
...Da de ce dupa alegeri, pana acum nu a stiut de aceste ''comori'', sau e altceva: prima data voi sa ma votati si voi vedea eu ce fac dupa ce am ''ciolanu'' in mana?!
Vorba unui coleg de mai sus, de ce colecta publica, cand popimea se plimba cu cele mai tari SUV-uri ?Sau nu vrei sa-ti deranjezi tovarasii, ca-ti aduc voturi.....de la ''prostime''!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei