Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 mai 2012 - Anul XVII, nr. 118 (5023)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiect

Tablan propune construirea unui Centru Comercial în zona frontierei Siret

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Înfiinţarea Centrului Comercial Siret reprezintă unul dintre obiectivele democrat-liberalului Vasile Tablan, candidatul PDL la funcţia de primar al oraşului Siret la alegerile locale din 10 iunie. Tablan, care a mai condus primăria până în anul 2008, a declarat că această investiţie va asigura un spaţiu adecvat pentru desfăşurarea unui comerţ civilizat şi controlat, va conduce la crearea de noi locuri de muncă şi la îmbunătăţirea mediului socio-economic din zonă. Printre obiectivele generale ale investiţiei, candidatul PDL la primărie a enumerat realizarea unui incubator de afaceri, dezvoltarea unor ateliere de producţie şi a unor platforme de depozitare şi sporirea încasărilor la bugetul local. 
„Centrul va dispune de spaţii pentru activităţi de producţie, pentru depozitare, pentru comerţ şi spaţii administrative. Acolo se vor putea face şi activităţi de import-export şi de tranzit”, a precizat Vasile Tablan. 
Centrul Comercial Siret, în concepţia lui Tablan, va avea şi o coordonată regională. „Această coordonată reprezintă chintesenţa problematicii descrise anterior, cu accent pe crearea de zone speciale de dezvoltare economică, şi am în vedere aici trilaterala Ucraina-Moldova-România şi cooperarea transfrontalieră, corectarea dezechilibrelor economice dintre regiuni şi crearea de regiuni de dezvoltare cu arii prioritare. Axele Guvern-Prefectura Suceava, Consiliul Judeţean Suceava-Camera de Comerţ Suceava, Consiliul Local Siret trebuie să fie implicate pe această coordonată”, a spus Tablan. 
El a arătat că agenţii economici care îşi vor desfăşura activitatea în cadrul Centrului Comercial Siret se vor putea aproviziona cu materii prime, materiale, componente pentru producţie, utilaje atât din cadrul judeţului, din ţară, cât şi din străinătate, funcţie de disponibilităţile financiare, având la dispoziţie transportul rutier pe drumul european E85, dar şi transportul feroviar pe magistrala 5 Bucureşti-Suceava-Kiev şi pe calea ferată Dorneşti-Siret. 
 
 
 
 
„E nevoie de un efort investiţional minim cu bani publici şi de maximizarea efortului financiar al investitorilor interesaţi” 
 
 
 
 
Ca sursă de finanţare pentru construirea Centrului Comercial Siret, Vasile Tablan identifică fonduri locale şi centrale, credite externe, dar mai ales contribuţiile agenţilor economici români şi străini. „Considerăm că în această perioadă pe care o parcurge România, efortul financiar guvernamental, local şi judeţean să fie cât mai redus şi conjugat cu capitalul investiţiilor. Capitalul investiţiilor este bine să atingă 70-75% din efortul financiar total. E nevoie de un efort investiţional minim cu bani publici şi de maximizarea efortului financiar al investitorilor interesaţi”, a explicat candidatul PDL la funcţia de primar al oraşului Siret. Vasile Tablan crede că proiectul său poate fi îmbunătăţit prin participarea unor personalităţi în domeniu sau printr-o colaborare cu Universitatea “Ştefan cel Mare”, Asociaţia Patronatelor şi Camera de Comerţ şi Industrie. 
 
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tablan propune construirea unui Centru Comercial în zona frontierei Siret.
 Vizualizări articol: 1289 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Tablan propune construirea unui Centru Comercial în zona frontierei Siret1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ca de obicei trimis de
(24 mai 2012, 11:34:17
ca de obicei in ultimele saptamani ... iar copy paste din programele altora. Popoiu are deja proiect depus deci exista o idee ce ar trebui sa faca un astfel de centru. Idee numai buna de ... imprumutat si de folosit in campanie. Bine macar ca de data asta nu-si propune un proiect deja realizat sau aflat in derulare cum s-a intamplat cu scoala sau casa de culturahappy. E un progres.
2.   Tarree...plagiatul! trimis de
(24 mai 2012, 11:36:10
Băi, Tablan! Vino cu ceva nou! Ce D-zeu!!!!! Plagiatorule!!! AAAA! Și încă ceva...Cât ai fost primar, s-au închis fabrici cu duiumul în Siret! În vamă este teren alocat de ani buni, dar în afară de furăciunile de pe taxa specială, de s-au îmbogățit numai unii și de taxa găinii în călduri a lu șefu tau Flutur, nu ai făcut nimic! Acum furi de la Popoiu idei și te dai rotund...Unde erai când s-au închis Covoarele, Zimbrul, Laptele, Mobila!!! La furat, ca și acum! Lasă vrăjeala și fantasmagoriile! De fapt, m-am prins! Tu vrei să deschizi un second-hand cu idei de campanie și cu personaje la fel de vechi și de expirate ca și tine! PDL= S.H.!
3.   Mafia ucraineana trimis de
(24 mai 2012, 11:46:21
si cum se va numi centru asta ? " Tigareta netimbrata? " vrei tu asa sa "legalizezi" contrabanda cu tigari si nu numai... te cam dai de gol nene
4.   Benzi desenate trimis de
(25 mai 2012, 09:51:21
Domnul Tablan este un mare nostalgic. Pe vremuri a citit muuuuult almanahul Anticipatia si a visat sa scrie SF-uri. Dupa 1000000 ani de mandat guvernat ca "dark vader" acum vrea sa fie si mai fantastic cu un centru comercial uitand ca siretenii nu au bani sa cumpere nu ca nu au de unde sa cumpere. Oare inchiderea principalelor unitati economice si indatorirarea primariei nu sunt realizari demne de un lord al intunericului. Si acum in centru comercia ce va vinde?.... benzi desenate...?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei