Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 mai 2012 - Anul XVII, nr. 118 (5023)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiect

Adrian Macovei: Termoficarea Sucevei se poate realiza prin incinerarea deşeurilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Candidatul UNPR pentru funcţia de primar al municipiului Suceava, Adrian Macovei, consideră că termoficarea Sucevei s-ar putea realiza prin incinerarea deşeurilor.

„Alimentarea populaţiei Sucevei cu apă caldă şi căldură suficiente şi la preţuri decente va fi una dintre preocupările mele, dacă voi ajunge primar. Îmi doresc ca Suceava să fie într-o zi un oraş în care un duş cald şi o casă încălzită, adică normalitatea unui trai decent, să nu mai scoată în sezonul rece, din buzunarele oamenilor,  jumătate din venitul lor lunar”, a spus Adrian Macovei.

El a ţinut să precizeze că în ultimii ani, SC Termica SA, a ajuns, „o piatră de moară la gâtul primăriei”.  Macovei a arătat că timp de mai mulţi ani, Primăria Suceava nu a plătit către Termica  subvenţia datorată, astfel încât societatea de termoficare s-a îndatorat, „până la pragul blocajului financiar, la furnizorii de cărbune.

„<Ajutată> din toate părţile, discreditată şi fără investitori care s-o ajute să ţină pasul cu vremurile, Termica Suceava tinde să devină istorie.  Instalaţiile din CET, care au trecut prin etape de modernizare şi de retehnologizare majore, vor ajunge la fier vechi şi ultimii 400 de angajaţi ai societăţii vor intra în şomaj. Dar n-ar fi nici prima, nici ultima societate comercială <măturată>  din peisajul Sucevei şi cine ştie ce alt supermarket ar putea fi construit pe locul Termicii dacă aceasta nu ar reprezenta un interes vital pentru oraş”, consideră candidatul UNPR pentru funcţia de primar al Sucevei.

 

Macovei propune modelul termoficării Vienei

Adrian Macovei spune că sistemul centralizat de termoficare rămâne cea mai civilizată, nepoluantă, sigură şi eficientă metodă de a furniza căldură şi apă caldă oamenilor. El este de părere că noua centrală de cogenerare, anunţată a fi construită de firma bucureşteană Adrem Invest, nu va fi „salvarea sucevenilor”, cel puţin la capitolul costurilor pentru populaţie.

Adrian Macovei a spus că modelul termoficării Vienei, capitala Austriei, poate fi un model de urmat şi la Suceava.

“Pe timpul iernii, 30% din necesarul de căldură al vienezilor este produs centralizat, în cogenerare, în uzine de incinerare a deşeurilor provenite din oraş, o resursă la îndemână, inepuizabilă. Vara, când populaţia are nevoie doar de apă caldă, serviciul este asigurat de firma de termoficare a oraşului numai din această sursă. Poate fi şi aceasta o soluţie pentru ca sucevenii să aibă în viitor apă caldă şi căldură fără să plătească facturi de coşmar”, a încheiat Adrian Macovei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Adrian Macovei: Termoficarea Sucevei se poate realiza prin incinerarea deşeurilor.
 Vizualizări articol: 1032 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Adrian Macovei: Termoficarea Sucevei se poate realiza prin incinerarea deşeurilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   "Frumoasa declaratie" trimis de
(24 mai 2012, 14:42:54
Domnule Macovei,este adevarat ca toti candidatii la primarie vor "binele" sucevenilor,insa nimic nu se concretizeaza dupa.In ceea ce priveste societatea de termoficare considerata "piatra de moara",aceasta a reusit sa supravetuiasca doar ptr simplu motiv ca toti cei ce s-au perindat efemer pe la primarie,nu aveau alta solutie de incalzire a celor cateva zeci de mii de apartamente,institutii,scoli,e acolo sunt adevarati profesionisti,asta stiu sucevenii,intrucat nimeni,dar absolut nimeni nu a suferit de frig in iernile de dupa revolutie.Este la fel de adevarat ca sub pretextul ca "trebuie" alta centrala, dimensionata la necesarul Sucevei intrucat Termica este prea mare,multi "trepadusi"vor sa o inchida si sa o taie la fier vechi(cati bani necontrolati vor rezulta).Totusi,nu cred ca dvs o sa rezolvati problema incalzirii orasului,Termica nu trebuie ajutata,doar trebuie ca primaria sa-si plateasca datoriile catre societate si sa plateasca lunar conform legii subventiile.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei