Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 iun 2008 - Anul XIII, nr. 130 (3811)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PD-L şi PSD au contestat fără succes rezultatul alegerilor la Câmpulung Moldovenesc

Organizaţiile municipale PD-L şi PSD Câmpulung Moldovenesc au depus, fiecare separat, pe 3 iunie, contestaţii faţă de rezultatul alegerilor locale din municipiu. După 1989, la Câmpulung Moldovenesc nu a mai fost niciodată depusă o astfel de contestaţie.

Ambele contestaţii au fost respinse ca nelegale, neîntemeiate şi nefondate, după ce s-a constatat fie că existau ambiguităţi de formulare, fie că nu se bazau pe probe concrete. În plus, ambele contestaţii au fost depuse după ce toţi reprezentanţii partidelor la secţiile de votare şi la Biroul Electoral al Circumscripţiei nr 2 Câmpulung Moldovenesc au semnat fără obiecţiuni procesele verbale finale cu rezultatele alegerilor şi după ce, conform prevederilor legale,  Biroul Electoral al circumscripţiei îşi încheiase activitatea, luni, 2 iunie, la ora 22,30, când BEJ a confirmat legalitatea şi valabilitatea documentelor transmise de forul câmpulungean.

 

„Renumărarea buletinelor de vot” şi „reverificarea voturilor”

PD-L a cerut prin contestaţie renumărarea buletinelor de vot, pe motiv că s-a înregistrat un număr prea mare de buletine anulate, o „diferenţă mică” între candidaţi şi că pe listele electorale ar fi votat persoane decedate sau plecate din ţară.

Contestaţia PD-L nu a precizat însă dacă se doreşte renumărarea voturilor pentru primar, consilieri locali, consilieri judeţeni sau preşedintele CJ, ce înţelege prin diferenţă mică între candidaţi, în condiţiile în care diferenţele au fost consistente în mod vizibil şi cine anume dintre decedaţi sau plecaţi din ţară a votat.

         PSD a cerut prin contestaţie reverificarea tuturor voturilor, dar documentul redactat a relevat că autorul a confundat noţiunile de buletin de vot „anulat” şi buletin „nul” şi că se doreşte contestarea şi reverificarea „voturilor”, chiar dacă, după încheierea votării mai pot fi contestate şi verificate doar buletinele de vot. Nici PSD nu a prezentat nici o dovadă concretă că ar fi fost viciat procesul sau rezultatul votării.

 

Contestaţii „nelegale, neîntemeiate şi nefondate”

După ce toate solicitările contestatorilor au fost analizate şi după ce s-a ajuns chiar la concluzia, în timpul discuţiilor, că unele dintre faptele invocate de partidele în cauză nici nu fac obiectul competenţei legale ale unui birou electoral şi că autorii contestaţiilor ar fi trebuit să citească mai atent legislaţia, mai ales în ce priveşte competenţele Biroului Electoral Central, 6 din cei 8 membri ai Biroului au votat pentru respingerea fiecărei contestaţii ca nelegală, neîntemeiată şi nefondată.

Reamintim că în alegerile locale câmpulungene pentru funcţia de primar a învins din primul tur liberalul Gabriel Constantin Şerban, cu 4457 voturi din cele 8835 valabil exprimate de electoratul local, reprezentantul PDL Cristian Cuciurean s-a clasat pe poziţia secundă cu 2791 de voturi, iar reprezentantul PSD Vasile Vargan a ieşit al treilea, cu 758 de voturi.

Cea mai mică diferenţă, de 20 de voturi obţinute, s-a înregistrat între candidatul PAS Gheorghe Aflorei ( 78 voturi) şi independentul Sorin Turcu (98 de voturi), fără că unul dintre aceşti candidaţi să depună contestaţie.

Pentru consilieri locali, cele mai multe voturi valabil exprimate din totalul de 8557 le-a obţinut tot PNL ( 2536), urmat de PD-L (2401) şi PSD (689).

Cea mai mică diferenţă între numărul de voturi obţinute a fost între candidaţii independenţi Radu Velisar (445) şi Teodor Giosan (439) şi nici unul dintre aceştia nu a formulat contestaţie.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PD-L şi PSD au contestat fără succes rezultatul alegerilor la Câmpulung Moldovenesc.
 Vizualizări articol: 1350 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
PD-L şi PSD au contestat fără succes rezultatul alegerilor la Câmpulung Moldovenesc3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ne-ar interesa si rezultatul contestatiilor trimis de
( 5 iun 2008, 12:11:00
...facute de partide si de mine personal in legatura cu dovezile clare de fraudare a alegerilor de catre PD-Laturi ,prin cei doi capi(capo) inregistrati si filmati in timpul comiterii clare a infractiunii.Cum anticipez raspunsul voi depune personal o plingere si la Comisia Europeana pentru abuzuri legislative si contencios administrativ...
1.1  RE: Ne-ar interesa si rezultatul contestatiilor trimis de
( 5 iun 2008, 22:44:17
Tu esti faultat cu totul la cap, cred. Du-te si fa contestatie si pe alta planeta. Atunci cei care au dovezi sa-l acuze pe Serban de toate tampenile si hotiile, unde sa se duca? Nu-ti dai seama ce spui? Puterea e la PD-L. Nu la Serban. Putere = Flutur. Serban = nimic. Mare fraier esti, mai fault.
2.   Dovada???? trimis de
( 5 iun 2008, 12:20:16
Da, acolo nimeni nu se astepta sa ia individul liberal din primul tur. Dar daca tot urla cineva ca a fost frauda, de ce nu aduce dovezi? Nu au depus nimic la contestatie, nici o proba, de aia au luat flit! Oamenii lor au semnat PV ca oile, deci era tot in regula. Pot sa mearga si la Bush fara probe, tot aia e. PSD parca avea juristi prin conducere in oraselul ala iar PDL parca avea bani sa plateasca juristi sa faca o contestatie, nu? Asa contest si eu alegerile de la Ciumarna pentru ca nu curgea apa in cabina de W...ot!
3.   Cere rezultatul trimis de
( 5 iun 2008, 12:30:47
Daca te intereseaza rezultatul, cere hartia de la cine a semnat contestatie. Si de ce vorbesti matale, fault, despre 3 contestatii, 2 de la partide si una de la mata? la Campulung au fost doar 2 prostii de tzidule ce se voiau contestatii, facute de partide. Matale ai facut o alta noaptea trecuta, poate. Da oricum, prietenii de la partid sigur au primit raspuns, ca fata aia, presedinta de la biroul de circumscriptie, e judecator serios, nu jurist de propaganda ca altii si nu se joaca cu procedura. Mai invata matale, domnule fault, daca vrei sa ajungi la CEDO cu cazuri. Ar fi pacat sa te faci de bacanie internationala.
4.   Contestatie? trimis de
( 5 iun 2008, 14:41:25
Candidatul PSD care se dorea "pragmatic" mai face si contestatie? sau proces verbal ca la politie . Cred ca ar trebui sa recunoasca invingerea sa si sa regrete clipa cand i a fatat mintea ca ar putea fi primar la Clung. Pacat ca a ajuns si consilier
5.   Nu ati crezut trimis de
( 5 iun 2008, 16:07:31
asadar, nu ati crezut in ce v-am spus eu atunci d-le candidat la primar din partea psd la c-lung mold., respectiv faptul ca aparitia lui mihalescul radu in primii patru candidati, va reduce cu 4o la suta votantii psd, atit la consiliul local cit si la primar. mai ascultati, mai invatati si dupa aceea candidati. nu cu traseisti si oameni de nimic se face treaba. apropo, chiar si politica.

5.1  RE: Nu ati crezut trimis de
( 5 iun 2008, 22:39:55
Ai avut dreptate si ai avut curajul sa spui adevarul. Asa este Mihalescu este un om de nimic. A impartit tot felul de pliante, cu nume, sume, porcariile facute de Serban. Asta-i caracter? Stai 4 ani si furi cu ei cot la cot si apoi torni tot? Om fara caracter.

Imi pare rau de Cuciureanu si mi-as fi dorit sa castige. Nu cred ca el a facut contestatie. Cred ca seful organizatiei, domnul de la Cosmos. Niga cred ca il cheama. Asta n-are nicio scoala.

Oricum, din cate se scrie, puterea e la PD-L, prin Flutur, consilierii judeteni, etc. Serban nu are nici cea mai mica sansa sa faca ceva, decat daca-si da repede demisia si trece de partea PD-L. Altfel, salut cu el.

Chiar, dnule Pocaitu... ce mai preziceti? Ca le ziceti bine. Felicitari.
6.   DECEMBRIE '08 trimis de
( 5 iun 2008, 17:39:12
DIN SURSE OFICIALE SERBAN VA PARASI SCENA POLITICA IN CATEVA LUNI,PROBLEME FAMILIARE,DATORII CATRE......N...,SOCIETATII,NOI PROBE IN PRIVINTA VANZARIILOR DE TERENURI,CONTRACTELE UNSE CU MIERE,AMANTELE,ETC ETC,
7.   Papagalii trimis de
( 6 iun 2008, 09:10:37
PAPAGALII DIN C/LUNG AU VOTAT CA FRAIERII. NU CRED CA S/AR FI ANULAT VOTURI DAR MAI STI. ORICUM A IESIT UN PROST CU PATRU CLASE (COTUS) CARE A FURAT MUNCA OAMENILOR SI IN REST CEILALTI SUNT NISTE EXCROCI

NOI AVEM DE PIERDUT

RUSINE CAMPULUNG

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei