Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 iun 2008 - Anul XIII, nr. 130 (3811)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Vinul roşu, un posibil elixir al tinereţii

Un compus natural din vin roşu, rezveratrolul, pare a avea, chiar şi în cantităţi mici, efecte benefice asupra inimii similare celor unui regim alimentar specific, potrivit unui studiu internaţional publicat în PLoS, cotidian specializat online, informează AFP.

Mai multe studii asupra cobailor au pus deja în evidenţă efectele pozitive asupra anumitor cancere (mai ales asupra celui la prostată) ale rezveratrolului, însă într-o cantitate echivalentă pentru om unei sticle de vin roşu.

Însă consumul de vin nu trebuie să depăşească o cantitate de trei pahare pe zi pentru bărbaţi şi de două pahare pentru femei, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). Un consum excesiv de vin poate, dimpotrivă, să crească riscul de apariţie a anumitor cancere.

Cercetătorii au introdus în hrana cobailor de vârstă medie mici cantităţi de rezveratrol, care se

găseşte mai ales în struguri şi rodii. Specialiştii au constatat că acest agent, ale cărui efecte sunt comparabile cu cele ale unui regim hipocaloric (cu 20 - 30% mai puţine calorii decât un regim alimentar obişnuit), are influenţă asupra mecanismelor genetice ce provoacă îmbătrânirea şi poate oferi o protecţie specială inimii.

"Rezveratrolul este activ în dozele cele mai mici posibile, iar efectele lui la nivel genetic seamănă cu cele ale unui regim hipocaloric", a subliniat Tomas Prolla, profesor de genetică la Universitatea din Madison, Wisconsin, Statele Unite, unul dintre autorii studiului. Un alt autor, Jamie Barger, de la LifeGen Technologies, o companie specializată în genetica îmbătrânirii, a vorbit despre mai multe similarităţi remarcabile.

Autorii acestui studiu sunt de părere că un pahar de vin şi suplimentele alimentare care conţin un nivel mic de rezveratrol pot juca "un rol important în încetinirea îmbătrânirii cardiace".

Acest lucru ar putea explica rata mică de maladii cardiovasculare în rândul populaţiilor consumatoare de vin, precum francezii sau persoanele din ţările din sudul Europei.

Specialiştii spun, însă, că mai sunt necesare studii pentru a demonstra dacă rezveratrolul poate prelungi viaţa la fel ca regimurile alimentare hipocalorice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vinul roşu, un posibil elixir al tinereţii.
 Vizualizări articol: 896 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Vinul roşu, un posibil elixir al tinereţii5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Vin trimis de
( 5 iun 2008, 15:42:42
Cei cardiaci pot bea un pahar de vin rosu pe zi? sau numai cei sanatosi.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei