Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 iun 2008 - Anul XIII, nr. 130 (3811)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reacţii

Colegii se revoltă împotriva dirigintelui, în cazul elevului care s-a sinucis

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În cursul zilei de ieri, Gheorghe Cosmin Trandafir, elevul de la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava care şi-a pus capăt zilelor spânzurându-se de grinda din camera în care stătea în chirie, a fost dus pe ultimul drum.

Toţi colegii săi au fost la înmormântare şi l-au plâns, fiind însoţiţi de unul dintre profesori. După-amiază, cinci dintre colegii băiatului, patru băieţi şi o fată, au venit la redacţia „Monitorul de Suceava”, pentru a ne confirma ceea ce am scris în ultimele zile, anume că profesorul de sport Ioan Gavrilă Braicu, dirigintele lor, are un comportament agresiv şi violent faţă de ei, la fel cum a avut şi faţă de tânărul care şi-a pus capăt zilelor.

 

Scos în faţa clasei şi umilit

Cele spuse de colegii din clasa a IX-a F, ale căror nume nu le putem publica din motive lesne de înţeles, ne-au dezvăluit o serie de aspecte şocante, care, fără a-l putea incrimina direct pe profesor de moartea elevului, pun totuşi multe semne de întrebare.

Am aflat că la mijlocul săptămânii trecute, cu câteva zile înainte ca elevul să se sinucidă, dirigintele a avut o ultimă repriză de „educaţie” cu acesta. Aşa cum obişnuia, Braicu l-a scos pe băiat în faţă clasei şi, gratulându-l cu apelative de genul „bidon turtit” sau „ţăran împuţit”, l-a făcut de râs în faţa colegilor, pe care îi tot întreba dacă simt mirosul „de ţăran” emanat de acesta.

Din ce au povestit colegii adolescentului, profesorul vroia astfel să îl facă pe tânăr să renunţe la fumat, însă cu siguranţa metoda aleasă de el nu este cea mai fericită. Acest episod a fost doar ultimul dintr-o serie de întâmplări asemănătoare, toate vorbele grele fiind adresate de profesor în faţa celorlalţi tineri din clasă.

Colegii băiatului povestesc cum acesta devenise trist în ultimele zile, vinerea trecută, în ultima zi când acesta a mai fost la şcoală, el fiind extrem de abătut.

„Îl vedeam cum stă trist şi supărat, iar când îl întrebam ce are nu spunea nimic, doar dădea din umeri că nu ştie”, povesteşte una dintre colege.

Nici unul dintre ei nu îşi poate explica de ce s-a sinucis Cosmin, însă nu exclud ca umilinţele la care a fost supus de profesor să-l fi demoralizat foarte tare şi să-l fi adus într-o stare care să-l împingă spre gânduri negre.

 

Nu a venit să-şi vadă fostul elev

Dirigintele Ioan Gavrilă Braicu nu a fost prezent la căpătâiul fostului său elev, spun colegii care au vorbit cu noi ieri. În aceste condiţii, la una din slujbele de priveghi, elevii au fost însoţiţi până în satul Părhăuţi, comuna Todireşti, unde locuia fostul lor coleg, de un părinte, în timp ce la înmormântare lângă ei a fost un alt profesor.

Ceea ce i-a deranjat pe ceilalţi elevi este că dirigintele le-a transmis că părinţii lui Gheorghe Cosmin Trandafir nu vor ca nimeni de la şcoală să vină la înmormântare, fapt negat ulterior de mama băiatului.

Un gest care trebuie remarcat, colegii băiatului, împreună cu alţi elevi din liceu, au strâns şi o sumă consistentă, pe care au pus-o la căpătâiul celui care a ales să-şi pună capăt zilelor la doar 17 ani.

 

Nu îl mai vor pe Braicu

Cei cinci colegi ai lui Cosmin spun că dirigintele Braicu nu era dur doar cu adolescentul care s-a sinucis, ci cu toţi elevii săi. Înjurături sau cuvinte jignitoare atât la adresa fetelor, cât şi a băieţilor sunt o obişnuinţă în clasă sau la orele de sport ţinute de acest profesor, spun elevii.

În cursul zilei de ieri, ne-a contactat şi mama uneia dintre fetele care învaţă în clasa IX-a F a dirigintelui Braicu, unde, după numai un an şcolar, mai sunt înscrişi 19 elevi. Aceasta ne-a mărturisit că profesorul este foarte „autoritar” şi la şedinţele cu părinţii, unde numai el obişnuieşte să vorbească şi nu îi ascultă deloc şi pe părinţi. Femeia aşteaptă ca anul şcolar în curs să se încheie, după care este hotărâtă ca, împreună cu mai mulţi părinţi, să facă cereri scrise şi sesizări la toate forurile pentru ca acesta să nu mai fie profesor sau diriginte al clasei.

Contactat telefonic în cursul zilei de ieri, profesorul Ioan Gavrilă Braicu nu a mai dorit să comenteze în nici un fel acuzaţiile, spunând că aceasta este reacţia sa faţă de articolele publicate de noi în ultimele zile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Colegii se revoltă împotriva dirigintelui, în cazul elevului care s-a sinucis.
 Vizualizări articol: 1419 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.70/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 20 voturi
Colegii se revoltă împotriva dirigintelui, în cazul elevului care s-a sinucis4.7520

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mai terminati fratilor trimis de
( 5 iun 2008, 11:11:42
ma intreb care au fost cei 5 elevi ... cei din fruntea clasei sau codashii si chiulangii ??
1.1  RE: Mai terminati fratilor trimis de
( 5 iun 2008, 11:39:38
Iti dai seama ca nu tocmai cei buni la invatatura si CORECTI!! In al doilea rand, cu ce tupeu pot sa-i aduca ei ACUZE profesorului ca elevul respectiv s-a sinucis???! Vina nu este a profesorului ci a parintilor! Dca parintii s-ar fi interesat de soarta lui ar fi aflat care ii sunt problemele! Eu in locul lui Braicu i-as da in judecata pe toti ce-i care ii aduc acuze atat de grave. Daca cineva ma injura, asta nu este un motiv sa ma sinucid, ci din contra, sa iau masuri impotriva lui. Greu pentru tarani sa gandeasca...
1.2  RE: Mai terminati fratilor trimis de
( 5 iun 2008, 12:09:18
suntei prea prosti eu unul mam saturat in ii injura pe alti ma doare capul eu nu am avut probleme dar erau si fete pe langa mn si ce injuraturi spunea deci este prea prost pt secolul acesta si nu-i mai luati aparae ca nu stii cat de prost este el
1.3  RE: Mai terminati fratilor trimis de
( 5 iun 2008, 12:13:10
mai bine nu spuneai ieri ca esti cadru didactic. mai degraba te-ai facut de ras si faci invatamantul de rusine.
1.4  RE: Mai terminati fratilor trimis de
( 5 iun 2008, 12:27:46
Sunt multi profesori care ar trebui sa mai treaca din cand in cand pe la psihiatru. Ce conteaza daca elevul era eminent sau codas, sau cei care au vorbit despre comportarea dirigintelui sunt codasii clase? Nimeni nu trebuie umilit. Sunt multi profesori care nu stiu sa faca educatie decai cu pumnul si cu cuvinte grele. Pe cand o selectie in invatamant? Ce inseamna pentru acel diriginte cuvantul taran?De ce il foloseste ca pe un cuvant de jignire? A stat vreodata in camp macar 2 ore ca sa smulga cateva buruieni?El stie ce munca depun taranii?Ar trebui sa sarute mainile taranilor ca din doare lor se indoapa.
1.5  RE: Mai terminati fratilor trimis de
( 5 iun 2008, 12:35:23
Frumos discurs dl. profesor! Bravo !!!
1.6  RE: Mai terminati fratilor trimis de
( 5 iun 2008, 14:37:53
Vinovat pentru moartea acestui elev este IN PRIMUL RAND el. Fiecare dintre noi a avut probleme mai mari sau mai mici.Despre morti...numai de bine, DAR ca sa faci acest gest inseamna ca nu stai cu mansarda bine.Se vede faptul ca nici pe la biserica n-a prea trecut de ceva vreme.Daca ar fi fost sa se spovedeasca si sa se impartaseasca in Postul Pastelui, l-ar fi calmat preotul.IN AL DOILEA RAND sunt vinovati parintii.Ce educatie i-au dat ei acestui copil ? Voi "prietenii" si colegii sunteti PE LOCUL TREI. Ieri la inmormantare ati facut-o pe bocitoarele profesioniste. Puteati evita acest dezastru daca ii erati prieteni adevarati. Asa ca nu mai aruncati "pisica in curtea vecinului".
1.7  RE: Mai terminati fratilor trimis de
( 5 iun 2008, 15:05:06
fain si corect comentariul ! colegii nu avea decat sa se solidarizeze cu cel scos la tortura in fata clasei si in grup sa paraseasca clasa ! niste c a c a n a r i acesti colegi !

fac acum pe eroii !
2.   Braicu si Gianiloni trimis de
( 5 iun 2008, 11:32:08
Braicu si Gianiloni o cauta de mult cu lumanarea; uite ca acum lu' Braicu e pe cale sa i se infunde. Orele de sport cu el sunt o sudalma la adresa educatiei...
2.1  RE: Braicu si Gianiloni trimis de
( 5 iun 2008, 12:42:59
Mai Hostea, si eu am facut liceul la Ind.3.

Despre Gianiloni pot sa-ti spun ca era unul dintre cei mai de gasca profesori din liceu. Nu am avut probleme cu el.

Cat despre Braicu, am facut sportul cu el. Am intrat in conflicte pentru ca veneam la scoala imbracat in blugi si adidasi. Si, binenteles, cu aceiasi adidasi ma prezentam la ora lui. Braicu facea crize peste crize pe chestia asta. De batut insa nu prea ma batea pentru ca nu ma prindea. Doar nu eram prost sa stau sa ma prinda ca sa ma bata. Stiu ca odata a fugit dupa mine de la sala de sport pana la centrul de calcul.

Binenteles, atunci cand ma prindea (de obicei ma prindea in vestiar cand ma schimbam, acolo nu prea aveam pe unde sa fug) o luam si eu peste bot (destul de tare). Apoi am rezolvat problema foarte simplu: veneam cu adidasi de schimb (cu o pereche eram incaltat si cu alta mergeam la ora de sport). Nu am mai avut probleme cu el.
2.2  RE: Braicu si Gianiloni trimis de
( 5 iun 2008, 12:47:07
Am uitat sa precizez ca am facut liceul in perioada 1984 - 1988. Pe atunci uniforma era obligatorie.
2.3  RE: Braicu si Gianiloni trimis de
( 5 iun 2008, 13:25:29
"De batut insa nu prea ma batea...Doar nu eram prost sa stau sa ma prinda ca sa ma bata..o luam si eu peste bot (destul de tare)".

Nu mai inteleg nimic. Hotarastete!!!!
2.4  RE: Braicu si Gianiloni trimis de
( 5 iun 2008, 15:24:48
Probabil ca il batea doar cand il prindea (adica o data pe saptamana cand avea ora de sport). Binenteles, glumesc. Probabil ca Alin vrea sa ne spuna ca vinovati sunt elevii pentru ca stau in loc sa fuga. Ca elev nu prea ai cum sa ripostezi in fata agresiunii unui profesor. Singurul lucru pe care il poti face este sa fugi, si apoi sa depui o reclamatie la inspectoratul scolar. Daca nu se rezolva, atunci exista instante. Garantat, daca un profesor o sa fie citat in instanta, atunci o sa se gandeasca de doua ori inainde de a ridica palma asupra unui elev. Chestia e ca elevul trebuie sa se mute de la acel liceu.

Ciudat este faptul ca fiecare liceu (sau colegiu, cum se numesc acum) beneficiaza de serviciile unui psiholog. Obligatia acestuia este sa se sesizeze in astfel de cazuri. Chiar daca elevii nu apeleaza la el, tot ar trebui sa se sesizeze, ceva de genul "un copil a fost maltratat si nu a apelat la consilierea psihologului special platit pentru asta".
2.5  RE: Braicu si Gianiloni trimis de
( 5 iun 2008, 15:25:27
Probabil ca il batea doar cand il prindea (adica o data pe saptamana cand avea ora de sport). Binenteles, glumesc. Probabil ca Alin vrea sa ne spuna ca vinovati sunt elevii pentru ca stau in loc sa fuga. Ca elev nu prea ai cum sa ripostezi in fata agresiunii unui profesor. Singurul lucru pe care il poti face este sa fugi, si apoi sa depui o reclamatie la inspectoratul scolar. Daca nu se rezolva, atunci exista instante. Garantat, daca un profesor o sa fie citat in instanta, atunci o sa se gandeasca de doua ori inainde de a ridica palma asupra unui elev. Chestia e ca elevul trebuie sa se mute de la acel liceu.

Ciudat este faptul ca fiecare liceu (sau colegiu, cum se numesc acum) beneficiaza de serviciile unui psiholog. Obligatia acestuia este sa se sesizeze in astfel de cazuri. Chiar daca elevii nu apeleaza la el, tot ar trebui sa se sesizeze, ceva de genul "un copil a fost maltratat si nu a apelat la consilierea psihologului special platit pentru asta".
2.6  RE: Braicu si Gianiloni trimis de
( 5 iun 2008, 20:41:28
braicu sa-i dea in judecata?!?!braicu trebuie legat si dus la un spital de boli nervoase.nimic nu-i scuza un asemenea comportament de scelerat.eu nu zic ca s-ar fi sinucis din cauza lui,dar,cu siguranta si-a adus aportul
3.   Kk trimis de
( 5 iun 2008, 11:34:49
kkciosii sa bea laptic apoi sa comenteze!
3.1  RE: Kk trimis de
( 5 iun 2008, 12:14:05
pentru ACELA am comentat mai sus
4.   Puslamale trimis de
( 5 iun 2008, 11:43:26
Ca foarte multi profesori mai in varsta, d-l Braicu este un om pe cat de autoritar, pe atat de corect. Daca intelegi de ce esti la scoala, dai dovada de bun simt si respect , nu o sa ai niciodata probleme cu el. Iar limbajul mai neaos a fost intodeauna o caracteristica a profesorilor de educatie fizica ( si a antrenorilor in general)... bine ca nu se mai face armata ca pe vremurilaughing) ..dar nah, la generatia iemo de azi ce sa le ceri, astia au numai drepturi dar nici o obligatie si dupa ce o sa iasa ei de pe bancile scolii unde au fost tinuti pe brate ( ca nu ai voie sa te rastesti la copil) asa o sa -i loveasca viata in moalele capului..
4.1  RE: Puslamale trimis de
( 5 iun 2008, 12:32:30
O fi corect, dar nu inseamna ca trebuie sa-i umileasca pe elevi.Ar trebui trimis la cursuri de pregatire ca sa invete sa vorbeasca cu oamenii. Sa se trezeasca odata ca nu vorbeste cu vitele pe izlaz ci cu oamenii, cu un copil care ateapta de la el sa auda cuvinte pe masura profesiei lui.
4.2  RE: Puslamale trimis de
( 5 iun 2008, 13:21:03
se vede treaba ca hodorogul cu par alb trebuie altoit!!

vaaaaai sa fi fost in locul parintilor baiatului, ii taiam capul pe lok lui braicu!!
4.3  RE: Puslamale trimis de
( 5 iun 2008, 15:31:32
cu unghiera.
4.4  RE: Puslamale trimis de
( 5 iun 2008, 20:17:35
pt fost elev.braicu nu are nici o scuza sa injure,sa vorbeasca urat si sa umileasca.si eu am facut la ind 3 si mereu il auzeam pe teren urland ca un descreierat si injurand ca la usa cortului,deranjand si cursurile care se tineau in clase.era asa tampit incat nu putea sa accepte nici probl fiziologice ale fetelor.cu asa atitudine nu poti face educatie ,pt k te dovedesti a fi un needucat.se purta ok doar cu cei care jucau baseball,ca-i pasiunea lui,iar pe ceilalti ii trata ca pe niste gunoaie,desi gunoiul e el.si dak zici k limbajul e universal valabil in lumea prof de sport si a antrenorilor,te inseli.eu l-am avut pe dl baraboi,d-zeu sa-l odihneasca si am facut sport de performanta,dar niciodata n-am auzit injuraturi si jigniri,iar performantele s-au cladit prin munca si respect reciproc.
5.   Mai iesiti pe-afara ba trimis de
( 5 iun 2008, 11:57:55
in alte tari nu ai voie sa-i dai copilului tau propriu nici macar o palma sau sa-i vorbesti urit ca ti-l ia statu, si la noi in tara profesorul are voie sa-l injure pe copil ??mai gogomani ce luati apararea acestui profesor sunteti plecati cu pluta..
5.1  RE: Mai iesiti pe-afara ba trimis de
( 6 iun 2008, 06:42:25
"d-l Braicu este un om pe cat de autoritar.."

Daca a jignii si a injura inseamna sa fii autoritar esti cu pluta. Autoritatea se "cistiga" prin astfel de metode de un individ cu un intelect slab pe care nu-l duce capul sa se impuna prin simpla prezenta si nu prin bita lui de baseball sau prin jignirile aduse elevilor. Din punctul meu de vedere, orice om care se comporta astfel, mai ales care functioneaza in invatamint (nu poate fi numit cadru didactic un asa individ) e dereglat la cap ca si cel care intelege ca un astfel de comportament insseamna comportament autoritar.
5.2  RE: Mai iesiti pe-afara ba trimis de
( 6 iun 2008, 08:16:39
Mai "L", in alte tari nu sunt cretini ca la noi in tara.Elevi care sa-si injure profesorii,sa-i scuipe, sa le arate curu.Gandeste-te, profesorul e UNU, pe cand elevi sunt mai multi, tb sa-i tii in frau.Daca tu , domnule "L" esti retard, mergi la o scoala pentru persoane "speciale", si ai sa vezi ca acolo nu o sa se atinga nimeni de tine, pentru ca oricum nu mai ai scapare.Liceele din Romania sunt pline de rahati cu ochi care nu stiu ce e respectul.Eu am terminat in 2002 si nu era asa cum e acum.
6.   PENTRU ACELA trimis de
( 5 iun 2008, 12:02:13
VEZI CA AI UN MESAJ TRIMIS IERI. CITESTE-L TE ROG.
7.   PENTRU ACELA trimis de
( 5 iun 2008, 12:04:11
SI MAI SPUI CA ESTI CADRU DIDACTIC? CINE TI-A DAT TIE DIPLOMA DE PROFESOR?
7.1  RE: PENTRU ACELA trimis de
( 5 iun 2008, 13:21:18
bai fata! nu exista DIPLOMA de profesor!! mare e gradina lui Dumnezeu....
7.2  RE: PENTRU ACELA trimis de
( 5 iun 2008, 13:48:30
baiete, pentru a deveni profesor trebuie sa parcurgi un modul pe parcursul facultatii, modulul pedagogic. acela iti permite sa predai sau nu. CA AI TU MINTEA CAM INGUSTA SI NU TE GANDESTI, E PROBL TA.
8.   ... trimis de
( 5 iun 2008, 12:04:31
daca tot spuneti ca Braicu se leaga de noi atunci cand nu ne purtam si noi corespunzator , atunci sa invete sa ne certe civilizat. ca ceilalti profesori . la el orice se rezolva prin injuraturi . chiar nu se poate abtine nici o singura data ?

alti profesori cum pot sa ne certe si sa ne sanctioneze normal , civilizat ?

sau stai .. la el in vocabular nu exista cuvantul "civilizat"happy .
9.   ... trimis de
( 5 iun 2008, 12:08:11
si Cosmin nu era emo . nici nu stiti ce inseamna cu adevarat . nu stiti cum gandeste un emowinking . nu judecati dupa ce vedeti voi la Pro TV sau alte posturi .

9.1  RE: ... trimis de
( 5 iun 2008, 22:16:31
degeaba spui tu de petru..stefan sau alte licee...la petru cunosc foarte multi elevi si iti garantez ca ei nu iau notele pe merit..ei primesc note mari doar pentru a nu se murdari numele scolii..si reputatiawinking la aceste licee se intra intradevar cu medii mari dar pe parcursul anilor nu se face scoala ...pe cand la i3 chiar daca se intra cu note mai mici .... se face carte...;)
10.   Ind 3 trimis de
( 5 iun 2008, 12:10:26
nu vreau sa jignesc pe vreun elev care invata la ind 3, dar se stie ca acela,pe langa altele, este un liceu la care trag elevii mai slabi, care nu au reusit din prima la capacitate,etc. degeaba se tot spune ca cei slabi s-au carat din clasa lu' braicu , pentru ca, in general,la ind 3 sunt elevi mediocri. da, daca era vb de petru rares,stefan cel mare,pedagogic,dimitrie cantemir, poate as mai fi crezut gogoasa. nu ca la aceste licee nu ar fi elevi slabi, dar IDEEA ESTE CA ABIA LA ACESTE LICEE TRE SA FII BUN, CA SA TII PASUL CU CEI BUNI. IN SPECIAL LA RARES SAU STEFAN. asa ca braicu, sa mai taca din gura, si restul care comentati aiurea. s-au transferat din cauza terorii.am un prieten,fost coleg allui braicu,transferat laalt liceu din cauza....lui braicu.asa ca, ciocu mic!
10.1  RE: Ind 3 trimis de
( 5 iun 2008, 12:42:57
Amice Danu, esti idiot. Mare IDIOT. Prin comentariul tau i-ai jignit pe toti elevii care nu invatza la cele patru licee nominalizate de tine. Si ceea ce spui in comentariu nu are nici o consistenta.

10.2  RE: Ind 3 trimis de
( 5 iun 2008, 13:50:23
INSEAMNA CA ESTI UN ELEV SLAB DC MES MEU NU ARE CONSISTENTA. SAU...AI FOST. ADE3V ESTE CA LA ALIMENTAR NU SUNT ELEVI BUNI.
10.3  RE: Ind 3 trimis de
( 5 iun 2008, 15:04:46
Ai dreptate. Toata lumea stie cu ce note se intra la industriale fie ele si colegii tehnice acuma si cu ce note intra la petru sau la stefan. Trec in fiecare zi pe langa i4 si parca as trece pe langa un santier de constructii... numai comentarii de prost-gust si creta si sticle aruncate de la geam. Daca elevii nu stiu ce inseamna respectul, e problema lor. Baiatul trebuia sa se transfere la alta scoala daca nu mai suporta. E cea mai mare prostie sa se dea vina pe altcineva daca el s-a sinucis. Asta inseamna ca avea probleme psihice.
10.4  RE: Ind 3 trimis de
( 5 iun 2008, 20:35:26
pt crina:eu am intrat la ind3 dand examen de admitere,cu media 8,75,in vremea knd se mai dadea treapta 1 si notele nu se puteau cumpara.la fel ca mine,multi altii care au urmat si studii superioare si au devenit kiar prof.universitari.si dak ar fi sa facem o comparatie intre generatii,garantez ca noi faceam mai multa carte decat voi.cat despre ind 4,mereu a fost codas,la fel ca si ind 2,asa k................iar stefan a ramas doar cu renumele si nu mai e nici pe departe cum era acum 10-20 de ani in urma.in ce-l priveste pe baiat,e clar ca avea un psihic labil,iar timiditatea,frica,l-au impiedicat sa vorbeasca.cat despre respect,e adevarat:tinerii de azi habar n-au ce inseamna respectul,insa prof.braicu este un idiot frustrat si nimeni, (mai ales din invatamant),nu are dreptul sa se comporte asa
11.   Pt mister KK trimis de
( 5 iun 2008, 12:10:30
Eu am mincat lapticul traind la ferma {nu in Romania } . Dumneata mister KK sa te manince profii de sport care nu sint putin ingaduitori cu elevii carora nu le place sportul dar au alte aptitudini ! Sa vezi le place ? Iti zice o mama a carui copil nu i.a placut sportul...prefera poezia, pianul,internetul si plimbarile in aer curat. Eu am constatat ca lipsesc multe in scoli.Elevii sa fie testati si trimisi unde au aptitudini si placerea de a invata, sa fie ajutati de cadre sa inteleaga putin rostul lor, nu sa fie facuti si injurati in toate felurile. Au mai fost niste dictatori si stii unde au ajuns !
12.   PTR. FLORIN PAIU trimis de
( 5 iun 2008, 12:31:31
�n ziarul de ieri aparea urmatorul text "..Fara a vrea sa sugeram �n vreun fel ca moartea baiatului s-ar datora �n primul r�nd dirigintelui..."

Dupa articolul de azi se pare ca e de ajuns pentru a porni o campanie impotriva unui profesor.

13.   PACAT..."MAIESTRE"... trimis de
( 5 iun 2008, 12:40:16
Sunt multi dintre frofesori care ar fi trebuit in viata lor sa fac altceva,eventual sa vanda lozuri...Pacat ca cei din jurul lor,prietenii,familia nu le-u atras din timp atentia cu privire la aceasta ..."anomalie".Un adevarat profesor n-are nimic de a face cu terorismul psihic racordat la vietile discipolilor care include injurii,cuvinte porcoase,ragete de animal !Un profesor nu-i un Bin Laden intelectul ci un exemplu de urmat,un fin pedagog !Ori,la "maiestrul"braicu aceste calitati lipsesc cu desavarsire...Pacat..."maiest
14.   Mai multa rabdare trimis de
( 5 iun 2008, 12:41:55
Oare cati profesori incearca sa patrunda mai intai in sufletul elevului?Cati pot spune ca-si cunosc elevii cu adevarat? Au stat vreodata de vorba cu un elev "problema"incercand sa-l cunoasca cu adevarat,sa stie ce se ascunde sub acea masca de bravada? Nu aveti atata rabdare , domnilor profesori.V-ati intrebat vreodata de ce greseste un elev?Nu faceti altceva decat sa le tineti morala, sa-i umiliti , sa-i amenintati. Dar cand gresesc profesorii cine iau masuri impotriva lor?
14.1  RE: Mai multa rabdare trimis de
( 5 iun 2008, 12:50:54
AI MARE DREPTATE...DAR CINE SA INTELEAGA ? DOMNILOR PROFESORI SI DOAMNELOR PROFESOARE LE TREBUIE UN ...PROFESOR. EL ESTE DUMNEZEU SI LECTIILE LE SUNT SI NE SUNT DATE GRATUIT SI TUTUROR IN SFINTELE SCRIPTURI ! DACA LE-AM STUDIA SI AM TRAI DUPA ELE N-AR MAI FI PROFESORI DE LA CARE NU POTI INVATA MAI NIMIC SI NICI ELEVI SINUCIGASI ! ASTA E...
15.   Mai INCET cu caracterizarile trimis de
( 5 iun 2008, 12:45:29
E drept ca educatia se poate face si in mod civilizat, si SUBSCRIU celor spuse mai sus. Nu sunt insa de acord cu comentariul in care se spune ca "elevii de la 3 sunt mediocri". Nu este adevarat. Sunt elevi de liceu, ca oricare altii, iar liceul respectiv chiar este mult mai bun decat celelalte "industrialele". Procentul de studenti de la 3 este foarte mare, comparabil cu Cantemir sau Eminescu. Sigur, nu-l putem (inca) compara cu Stefanul sau Petru, dar, chiar si asa, elevii de la 3 nu sunt deloc "mediocri", ci, chiar foarte buni.
15.1  RE: Mai INCET cu caracterizarile trimis de
( 5 iun 2008, 13:52:55
dc sunt foarte bun, unde sunt rezultatele atunci? si normal ca acolo sunt foarte multi, mai, unde vrei sa mearga medicocrii?
15.2  RE: Mai INCET cu caracterizarile trimis de
( 5 iun 2008, 14:19:31
Hahha, glumesti? Elevii de la liceele industriale nu sunt foarte buni. Sunt cel mult mediocri. Nu vezi cum nu stiu nici macar sa scrie corect si ce vocabular au? Un elev bun nu mai face greseli de ortografie din clasa a treia cel tarziu. Eu am fost la Petru si nici cei mai slabi elevi de acolo nu cred ca scriau in halul in care scriu cei de la I3. Asta e, un elev bun merge la Petru sau la Stefan si nicicum la industriale,
16.   Ieri trimis de
( 5 iun 2008, 12:53:24
La inmormintare, parinti ne-au rugat cu lacrimi in ochi sa nu ne lasam, sa facem ceva cu acest profesor! E rugamintea unor parinti inlacrimati. Mai mult decit sa fi mers la domnul Paiu sa-i povestim cum ne "trateaza parinteste" domnul diriginte noi nu avem ce face, evident fara sa se afle numele noastre pentru a nu fi grijiti de acest Bin Laden al liceului nostru. Degeaba ne jignesc cei care zic ca suntem prostii clasei sau ca suntem tupeisti. E singurul mod in care putem protesta impotriva unui prof protejat de directiune, inspectorat sau chiar minister. Speram nu si politie.
16.1  RE: Ieri trimis de
( 5 iun 2008, 14:44:19
Acesti parinti "inlacrimati" ar trebui sa stea si sa se gandeasca foooooooaaaaaarteeeeeeee bine unde au gresit ei.

Si pe voi...astia de va plangeti de comportamentul unor profesori intrebati-va DE CE se iau profesorii de voi. Ca fara motiv...NU CRED !!!
17.   Eu trimis de
( 5 iun 2008, 12:56:51
wa va certatii degeaba
18.   Intrebare trimis de
( 5 iun 2008, 12:59:27
Citat din articol: "Braicu l-a scos pe baiat �n fata clasei si, gratul�ndu-l cu apelative de genul ,,bidon turtit" sau ,,taran �mputit", l-a facut de r�s �n fata colegilor, pe care �i tot �ntreba daca simt mirosul ,,de taran" emanat de acesta.

Din ce au povestit colegii adolescentului, profesorul vroia astfel sa �l faca pe t�nar sa renunte la fumat, �nsa cu siguranta metoda aleasa de el nu este cea mai fericita. Acest episod a fost doar ultimul dintr-o serie de �nt�mplari asemanatoare, toate vorbele grele fiind adresate de profesor �n fata celorlalti tineri din clasa."

Zau e "DESTEPT FOC" acest Braicu. Unde poate sa incapa atata simt didactic intr-un om?
19.   Eu trimis de
( 5 iun 2008, 13:04:20
WA ASTEA DE LA MONITORU NU MA BAGATII SI PE MINE CA EU SUNT IN A_9 F SI NAM NIK KU DIRIGU na are cine ce are da cnu si eu ca eu nu vrewau sa am probleme si ma abtin

20.   CLICA DIN SUCEAVA trimis de
( 5 iun 2008, 13:20:12
intr-un sistem corupt,intr-un oras de colegialisti , intr-o scoala cu conducere incompetenta , intr-o clasa cu-n diriginte care practica teroarea , intodeauna VICTIMA e de vina si ca sa se mai arunce si praf in ochii lumii se da vina si pe parinti !

parintii au vina lor numita esecul copilului , dar asta nu anuleaza vina directoarei , adjunctei, dirigintelui , inspectorilor scolari ca doar au primit nenumarate sesizari, au vazut ca clasa se micsoareza , colegii dirigintelui stiau de "palcerile" acestuia si atunci intreb cum pot unii NESIMTITI sa dea vina pe parintii copilului ?

avem un "nou" primar , stiu locuri unde POLITICII si principalele FETZE din respectivele locuri CER SI IAU PERSONAL MASURI PENTRU ELUCIDAREA CAZURILOR DE ACEST FEL , SCHIMBA VINOVATII si INCOMPETENTII !

dar noi ce avem in orasul nostru ?

O CLICA DE CORUPTI ,INCOMPETENTI SI COLEGIALISTI !

asta e fata sucevei , la care mai poti adauga lalele in spatiile verzi si apa colorata i
20.1  RE: CLICA DIN SUCEAVA trimis de
( 5 iun 2008, 13:38:53
ei , si acum daca stiti in ce fel de oras traim , atunci cum vreti voi ca institutiile care reprezinta LEGEA SI DREPTATEA din suceava (BINEANTELES CA ACESTEA SUNT INSTITUTII DE STAT) sa ...FACA dreptate acuzand o...institutie de...stat ca fiind...CONDUSA INCOMPETENT ????

Cum vreti ca-ntr-un oras de ...colegialisti , o institutie de stat sa acuze o alta institutie de...stat ??

dac-ar fi acest colegiu ...privatizat , poate i-ar fi facut cu ..."oua si cu otzet" , dar ...NU-I !!!

intr-un oras in care apar acuzatii de incompetenta asupra institutiilor de stat , nu demonstreaza altceva decat o conducere incompetenta a orasului respectiv.

de ai ...politicii nostri , TOLEREAZA ceea ce se intampla in institutiile de stat .

de aia de vina este...VICTIMA si parintii acestuia si nu poate fi...."gasita" vina celorlalti !!!

poate peste 4 ani....

20.2  RE: CLICA DIN SUCEAVA trimis de
( 5 iun 2008, 13:54:02
Temida, daca ti-ai citi comentariile din zilele precedente, cred ca ti-ai da seama ca te contrazici singura !!!rolling on the floor
20.3  RE: CLICA DIN SUCEAVA trimis de
( 5 iun 2008, 14:05:42
adevarul e altul......, TU NU POTI TINE PASUL CU MINE si de aia nu ...INTELEGI afirmatiile mele !!

dar vad ca....incerci , deci ai sansa sa....intelegi , numai ca trebuie sa vrei din...toata inima , din tot..... sufletul si cu toata.... puterea !!

CAMPIONI ajung doar cei care au aceste....caracteristici !!
20.4  RE: CLICA DIN SUCEAVA trimis de
( 5 iun 2008, 14:15:56
CITITORULE sa te...luminez !!

in prima zi cand a aprut acest caz , eu am acuzat in principal dirigintele pt ca mai toti dadeau vina pe...dragoste !!

ieri cand a iesit la ...iveala "calitatile didactice" ale dirigintelui si am observat ca ati inceput sa intelegeti cine-i de vina , am inceput sa atrag atentia faptului ca acest diriginte era sub conducerea...directoarelor si inspectoratului , acum cand vad ca au inceput comentarii in aceasta directie , incerc sa arat adevarata ...VINA a ...NEDREPTATII din suceava !!!

cu alte cuvinte , eu am incercat sa fiu cu un...pas mai inainte de ceea ce se discuta pe forum !!

ca sa intelegi esenta teoriilor mele , trebuia sa ...combini toate comentariile mele , dar tu ...N-AI REUSIT !!

MAI ...INCEARCA !!

CA LA ...LOTO !!CINE NU INCEARCA , NU ...CASTIGA !!

SUCCES.....
20.5  RE: CLICA DIN SUCEAVA trimis de
( 5 iun 2008, 14:51:27
Temida The Retarded strikes again!!!

Tre` sa fii tare fericit/a ca prostia nu doare, Temido, ca altfel te-ai fi zvarcolit in niste chinuri groaznice. Si nu pot sa nu ma intreb ... cum de un exemplar ca tine se afla in libertate?!

P.S. Observ ca iti place la nebunie (de la nebun/a) "cuvantul" colegialism, care nici macar nu exista in dex; exista, in schimb, colegialitate si nu are deloc conotatia negativa pe care incerci sa i-o atribui tu. Probabil nu ai priceput nimic, asa ca mai incearca, e ca la loto.
20.6  RE: CLICA DIN SUCEAVA trimis de
( 5 iun 2008, 14:57:05
TEMIDO, daca ar combina cineva toate comentariile tale ar ajunge la spitalul de nebuni! Iar daca ar aduna toate punctele de suspensie folosite de tine pe acest forum, ar face un sirag ce ar ajunge pana la luna!happy

20.7  RE: CLICA DIN SUCEAVA trimis de
( 5 iun 2008, 16:39:34
Suceava nu are prea multe sanse sa progreseze cita vreme locuiesc acolo multi ca temida.....colegialistomanul.
20.8  RE: CLICA DIN SUCEAVA trimis de
( 5 iun 2008, 17:42:14
mai TESTO , chiar sa stii ca .....bolchez un pic progresul....colegialismului din ....suceava.

sau daca nu , macar ii arat cu....degetul !!!
20.9  RE: CLICA DIN SUCEAVA trimis de
( 5 iun 2008, 20:27:52
TEMIDO, vezi ca nu numai eu am DEMONSTRAT ca esti un idiot PROLIFIC in comentarii tembele. Ti-am spus ca mai sunt locuri la Scoala Speciala, sau, daca nici acolo nu te primesc, ai locul tau rezervat la Scoala de Vara a Tineretului PSD. ! Drum bun si cale batuta, ca ai inceput sa enervezi cititorii prin emanatiile tale "destepte".
21.   Rusine pt profesor trimis de
( 5 iun 2008, 13:33:37
am avut urata sansa sa/l cunosc pe acest profesor �n urma cu 20 ,atunci terminand si liceul, avea aceleasi apucaturi dar care vad ca s/au accentuat �n timp.

Ar trebui sa iasa la pensie.Stiti c�ti profesori din jud. Suceava nu au trecut psihologicul? Si �nca mai sunt la catedra.
22.   Le dau dreptate trimis de
( 5 iun 2008, 13:35:03
le dau dreptate celor 5 elevi, deoarece si eu am fost elev in acel liceu, desi aveam scutire medicala de la medicul specialis, suferind de o boala destul de grava "astm bronsic persistent forma severa" ceea ce nu imi permite deloc sa fac efort, eram nevoit sa fac orele de sport la care braicu imi era profesor. si normal ca nu puteam sa fac..uneori chiar faceam crize de astm, dar pe el nul interesa acest aspect ba chiar se enerva atunci cand mi se facea rau si aducea injurii la adresa mea ba mai rau in primul semestru dintr-un an in curs ma lasat corigent cu nota 3 la sport desi cum am mai mentzionat aveam scutire de la medicul specialist. voua vi se pare corect acerst lucru ??? mie nu......
22.1  RE: Le dau dreptate trimis de
( 5 iun 2008, 19:59:40
Eu te lasam corigent la gramatica... Aici nu poate sa te ajute scutirea medicala...

Si la limba romana, frazele tale nu au constructie logica...
23.   BOSOROG------Criminalu Brai....... trimis de
( 5 iun 2008, 13:37:10
Asta da profesor....de sport,cea fost oare in capatina lui, cind isi batea joc////////
24.   :)) trimis de
( 5 iun 2008, 13:43:57
sa`si ia gorile si paznici dupa el , ca urmeaza sa si`o ia binelaughingrolling on the floor e pe duca Domnul Braiculaughing . sa vedeti de nu o sa fie asa .
25.   Sub nivel trimis de
( 5 iun 2008, 13:51:01
Interesant de stiut: cita vreme ziarul dv. si ziaristul Paiu vor continua acest serial penibil care , dincolo de tragedia acelui baiat, permite doar descarcarea anonima a elevilor de calitate indoielnica???!
26.   Chiar asa? trimis de
( 5 iun 2008, 14:19:44
Cineva cauta cu orice pret un vinovat pt. a se disculpa,desi nu are motive.Acesta este prof. Dimofte care "impinge" anumiti elevi la " Monitorul"dictandu-le ce sa declare.In vreme ce prof.Braicu l-a "terorizat" pe Cozmin cu medii de 7 si 10 la sport pe cele doua semestre prof.Dimofte i-a "asigurat corigenta pe toamna si chiar REPETENTIA "aranjandu-l "pe sem 2 cam asa:oral-un 3 in 20.febr,un 2 in 7 mai si un 3-ATENTIE!!!-in 28 mai,cu 2-3 zile inaintea gestului final,plus nota 3 la teza!!!!Suna cumva diferit?Se poate verifica la catalog.Sursa e sigura.
27.   Chiar asa? trimis de
( 5 iun 2008, 14:21:41
prof.Dimofte preda Fizica
28.   Nimeni trimis de
( 5 iun 2008, 14:29:42
nimeni nu are voie sa ma jigneasca...

nimeni nu are voie sa-mi jigneasca sau sa-mi bata copilul indiferent ce ar fi facut si indiferent cine ar fi acea persoana: coleg, profesor, golan, etc...

CA MOARE CU MINE DE GAT

Un profesor care nu stie sa tina in frau un elev decat cu bataia sau cu invective, nu are ce cauta in invatamant. Are la indemana atatea alte parghii.

Nimeni nu are voie sa contrazica un certificat medical.

"Profesorul" asta trebuia trimis de mult cu vaca pe campie.
28.1  RE: Nimeni trimis de
( 5 iun 2008, 16:42:37
PAI CU VACA PE CAMPIE SE AFLA DEJA WAZILE.....cu oaia de gat
28.2  RE: Nimeni trimis de
( 6 iun 2008, 09:15:48
walter baiatule, esti istet ca noaptea sau esti si tu vreun mare "profesor" post-decembrist care are alte preocupari numai meseria lui ...nu. Ai grija sa nu dai in gropi de destept ce esti. Vad ca nu ai inteles nimic din ce am scris in comentariul meu. Dar nu stiu de ce-mi mai bat capul cu tine. Iti meriti soarta, la fel ca parintii ai caror copii au fost agresati de ciobanul asta asa zis "profesor" si care nu l-au dat inca in judecata.
29.   Educatie si bun simt trimis de
( 5 iun 2008, 14:34:33
sunt o fosta eleva al unui colegiu din suceava,si sunt foarte fericita ca am scapat de profesori tip braicu.pentru cei care ii tin palma acestui profesor ii rog sa mai reflecte o data.din cate stiu un profesor e ca un al doilea parinte.nu cred ca are nici un drept sa isi bata elevii si mai ales sa ii injure.motivul pentru care s-a sinucis acest baiat nu il vom afla niciodata in schimb, acest profesor ar trebui sa mai treaca pe la psiholog.pentru a determina un elev sa invete sau sa nu mai faca un lucru nu trebuie sa il injuri sunt multe alte metode.invat aici,departe de Romania si niciodata nu am vazut un rofesor sa strige la vreun elev desi recunosc sunt mult mai nesimtiti ca cei din fosta mea clasa.in legatura cu cei care au facut plangerile,nu mai conteaza daca sunt codasi sau nu,cert este ca aceasta atitudine nu este demna de un profesor.ei vor sa fie respectati dar nu stiu sa respecte.daca pe un elev nu il duce mintea sa ia mai mult de 5 nu te trezesti tu sa il injuri ca asa crezi
30.   Educatie si bun simt trimis de
( 5 iun 2008, 14:40:27
de cuviinta.nu asa determini un elev sa invete.trebuie sa stii sa cunosti psihologia fiecarui elev.nu toti sunt supa-dotati cum nici toti nu sunt limitati.daca acel copil fuma,e treaba lui si a parintilor.iar faptul ca il facea taran,nu conteaza mediul di care vii fie el rural sau urban.toti suntem oameni,si toti avem un suflet.si sa nu uitam ca fiecare avem rude apropiate sau mai putin apropiate care traiesc la sate si inca un lucru care nu trebuie uitat este ca fiecare cumpram mai mult sau mai putin de la "taranii" din piata si ca daca nu ar fi ei sa asude pt acele produse am fi fost noi cei de la oras "tarani".Domnule profesor,ganditi-va ca daca copilul vostru ar fi primit injurii ce ati fi facut?cum v-ati fi simtit?nu trebuie de uitat ca fiecare a fost elev si nu cred ca ati fost icoana.fiecare facea greseli la vremea lui.si daca totusi aveti pretentia sa fiti respectat invatati sa respectati
31.   Ind3 trimis de
( 5 iun 2008, 14:43:17
braicu merita SILUIT!!! CHINUIT...SCHINGIUIT in centrul orasului ca sa-l vada toata lumea
32.   Braicuuuu trimis de
( 5 iun 2008, 14:46:11
sa-l scoata din scoala!!!!!!!!!!!!da e trep tot ce sc in ziarul MONITORUL

NESIMTITUL de ce nu a fost macar sa-l vada???????stie k e devina:)):))

si domnul director sa nu mai tina apararea

33.   Il cunoaste-ti pe acest profesor??? trimis de
( 5 iun 2008, 15:08:34
Mai oameni buni, eu am fost elev in acel liceu si stiu cum a fost acest profesor....are probleme mari, foarte mari si multa lume a primit injurii si batjocore din partea lui...deci parerea multora este ca nu e sanatos....daca stateai pe bancile din fata terenului de sport si el avea ore in momentul ala iti aplica o corectie cu dedicatii gen: ba' p!@a ce te uiti la mine , dispari din fata mea ....boule , magarule etc si mai urmau si altele si daca stateai o luai pe cocoasa...ca era ceva normal.....fetele care nu le placea el erau vaci, taranci etc....deci cine vb de Braicu ar trebui sa il cunoasca si apoi sa vorbeasca....daca crede-ti ca e atitudine de profesor shi inca unul trecut prin viata de pedagog ....atunci e bine sa mergem sa emigram ca sa facem scoala....
34.   Braicu a vrut sa va invete cate ceva trimis de
( 5 iun 2008, 15:11:44
bracicu a vrut sa va invete cate ceva pt in ziua de azi cu vorba buna nu se mai face nimic! eu am reminat anul trecut liceul la I3 si vreu sa spun ca era unul dintre putinii profesori care aveau curaj sa iti spuna adevarul in fata! SI EU AM AVUT PROBLEME CU EL DAR ASTA PT CA AM FOST O LEPRA!
35.   ... trimis de
( 5 iun 2008, 15:14:36
domul profesor era sirigintele clasei si a incercat sa il faca sa inteleaga pe acel copil ca nu e bine ce face! dak acel baiat nu a stiut sa inteleaga.............de ce sa fie vinovat acel profesor!
35.1  RE: ... trimis de
( 5 iun 2008, 15:32:02
ANO , vino la mine sa te ...invat sa nu te faci....PROSTITUTA si daca ....argumentele mele o sa te faca sa-ti pui capat ....zilelor , sa vedem pe cine o sa mai....LAUZI tu si PARINTII TAI !!
36.   Pt anca trimis de
( 5 iun 2008, 15:14:59
ma intreb ce inseamna la tine sa iti spuna cineva adevarul in vata.sa iti aduca injurii?si sa te instruiasca cu palma pumnul sau mai stiu eu ce?sau sa iti spuna frumos ca ceea ce faci tu nu este bine si care ar fi consecintele unui comportament neadecvat?un sfat este mereu bine primit.cine are urechi sa auda;)
37.   O rugaminte trimis de
( 5 iun 2008, 15:23:46
cine are numarul de la monitorul? am nevoie de el urgent!
37.1  RE: O rugaminte trimis de
( 5 iun 2008, 17:10:47
0747.050.429
37.2  RE: O rugaminte trimis de
( 5 iun 2008, 20:03:15
Maine citim iar un reportaj de paiu despre sinucideri si elevi fruntasi?
38.   DEX-ul NEDEREPTATII DIN SUCEAVA trimis de
( 5 iun 2008, 15:26:38
COLEGIALISM = proverbul ; mana spala mana si amandoua fata - asta este definitia colegialismului , ca saracul de JUST ME n-a fost in stare sa....inteleaga c-o ...insemna !!!!

INCOMPETENTA = cazul de ieri cu politistii de la circulatie , si faptul ca seful politie n-a reactionat ...DELOC . cum poate un sef de politie sa fie respectat si apreciat de subalterni , daca subalternii lui sunt facuti de..."rasul curcilor" iar dumnealui ...NICI NU INCEARCA SA EXPLICE POPULATIEI , OBLIGATIA DE-A TE ...LEGITIMA , ca sa nu mai vorbim de elucidarea cazului !!!

acesta este un caz....NEMAIPOMENIT de...INCOMPETENTA !!

ABUZ DE FUNCTIE = cine a...decis ieri ca aia trei "muschetari" de la circulatie sa-i lase pe cele doua JIGODII care erau in masina , sa...plece fara ai....legitima ???!!

CORUPTIA = o intalniti la cei inbracati in...ALB (a nu se citi....ingerasi ) !!!!
38.1  RE: DEX-ul NEDEREPTATII DIN SUCEAVA trimis de
( 5 iun 2008, 16:46:22
temido, nu exista cuvintul inbracati, ci imbracati....IN rest, esti teafar/a, dar las' ca te interneaza pina la urma....
38.2  RE: DEX-ul NEDEREPTATII DIN SUCEAVA trimis de
( 5 iun 2008, 22:29:10
Mai TEMIDA , tu ar trebui sa faci o cerere la Doamne-Doamne sa te intorci in timp. Pe vremea tortionarilor te-ai fi simtit implinita. Tu le stii pe toate, tu iti dai cu parerea despre toate. Nici in vremea lui Hitler nu ai fi dus-o foarte rau...cred ca ai fi schingiuit vreun milion sau doua de oameni...Tu esti corecta? La Biblie scrie sa arunce cu piatra doar cel care nu se stie vinovat. Tu nu ai nimic sa-ti reprosezi? Esti cumva perfectiunea intruchipata? Tu nu ai gresit nici macar o data? Un vechi proverb romanesc spune ca numai cine nu munceste nu greseste. Se pare ca tu nu prea esti "prietena" cu munca dupa cat timp liber ai sa stai , ascunsa in spatele ecranului si protejata de pseudonim, sa arunci cu noroi in altii. (Comentariul acesta nu are nici o legatura cu articolul de azi ,ci doar cu atitudinea TEMIDEI.)
39.   Profu nu are o vina asa mare trimis de
( 5 iun 2008, 15:38:51
nimeni nu se ia degeaba de tine, nu ca a-si lua apararea profului, dar si copiii sunt de groaza.
39.1  RE: Profu nu are o vina asa mare trimis de
( 5 iun 2008, 15:55:42
ma NELI , da ia spune tu , asa dupa parerea ta si incearca sa-ti pui in functiune toti....NEURONII, CINE TREBUIE SA FIE MAI ....DESTEPT ???

ELEVUL SAU PROFESORUL ???

daca unu...profesor pierde un...elev , CE INSEAMNA ??

da daca pierde ....doi elevi ??

asta despre care spui ca....nu are o vina asa de mare si arunci vina pe...elev , a pierdut mai multi elevi si chiar unul l-a pierdut de...viata !!!

si eu am spus ca dirigul nu are o vina asa de mare , dar asta in contextul ca tot ce-a facut , a facut cu aprobarea si consintamantul directoarei si-a inspectoratului !!

doar toti stiau despre ...."calitatile dirigului" , ba chiar unele sesezari au fost puse pe.....hartie !!!
40.   Cerere trimis de
( 5 iun 2008, 15:42:38
Coana directoare. Asa un om ca acest braicu trebuie dat afara, ferit de copii. El are, se pare, o obsesie pshihologica de a obstructiona copii. Frustrarea inexplicabila a acestui idivid nu va duce decat la alte asemenea situatii. ATENTIE. Aveti si dumneavoastra o parte de vina prin sustinerea neconditionata a acestui specimen..
40.1  RE: Cerere trimis de
( 5 iun 2008, 15:59:43
O PARTE DE VINA......FOARTE MARE !!

IERI BA CHIAR IN DECLARATIILE FACUTE DE DOAMNA , APROAPE CA-L......LAUDA PENTRU .....VIGILENTA DE CARE DADEA DIRIGU...DOVADA !!

deci..... ingeras cu aripioare, nu-i doamna !!
40.2  RE: Cerere trimis de
( 5 iun 2008, 19:08:54
Buda tot buda ramine.
40.3  RE: Cerere trimis de
( 5 iun 2008, 20:08:12
Intrebare: un domn care stie sa foloseasca cuvinte alese precum obsesie psihologica, frustrare inexplicabila, sustinere neconditionata, specimen..., se adreseaza unei directoare (sau oricarei alte femei cu care nu e casatorit) cu apelativul "coana"?!
40.4  RE: Cerere trimis de
( 5 iun 2008, 20:51:21
Da! Nu merita nimic mai mult! Poate mult mai putin pentru modul in care-l protejeaza pe acest Braicu! O nesimtita! O buda de om, ce mai!
41.   Tot felul de fosti elevi ! trimis de
( 5 iun 2008, 16:10:57
O gramada de comentatori.......de ce nu aveti bunul simt sa va puneti macar numele.

Nu stiu cat de mult s-a schimbat domnul Braicu fata de cum era acuma 10 ani , dar nu prea cred ca ar trebui sa se considere vinovat de moartea acestui baiat .

Nu l-am cunoscut pe baiat ca sa-l judec eu .

Oricum ca profesor nu am ce sa-i reprosez (am facut sportul 4 ani cu el) . Majoritatea care vorbesc urat despre el sunt acei pustani care nu stiu ce inseamna respectul cat de cat .

Sunt prea multe de zis ............O zi buna !
42.   Doamne cati retardati trimis de
( 5 iun 2008, 16:20:29
"sa`si ia gorile si paznici dupa el , ca urmeaza sa si`o ia binelaughingrolling on the floor e pe duca Domnul Braiculaughing . sa vedeti de nu o sa fie asa" presupun alex ca tu te vei duce sa`l bati nu ?

Citind si alte comentarii de pe aici, in primul rand vreau sa evidentiez ce a zis Just me ...temida esti proasta cu spumele marii"....." ....... ..... " ....PROASTA ... ca sa scriu pe intelesul tau si cum iti place tie .

Cineva de aici mentiona ca dl Braicu il obliga sa faca sport desi suferea de astm. Eu ma intreb de ce oare mergeai la orele dumnealui ? Daca aveai scutire de la medic tu nu trebuia sa te prezinti ( mai ales daca ii stiai caracaterul dansului )

42.1  RE: Doamne cati retardati trimis de
( 5 iun 2008, 20:53:17
Simplu. Prezenta la orele de sport e obligatorie fie ca esti scutit fie ca nu. Iar boul ala ne punea absente si daca nu aveam echipament, chiar daca eram scutite.
43.   - trimis de
( 5 iun 2008, 16:25:18
sunt o fosta eleva a profesorului braicu ji vreau sa zik k adreseaza cuv foarte jignitoare la adresa elevilor acestia fiind facuti de rusine in fata clasei ji a restor elevi...........orice ar fi el n renunta la aceste jigniri pt k multi au incerkt sa.l opreask dar fara succes.......
44.   STIRI trimis de
( 5 iun 2008, 16:30:47
reamintesc ziarului ca si in cazul prof de istorie de la dumbraveni care a "omorat " o eleva,au fost multe acuze fara fond. Si acum ca si atunci sunt forumisti care se lanseaza in comentarii aiurea de tot
44.1  RE: STIRI trimis de
( 5 iun 2008, 16:41:42
acolo a fost altceva dar apele sau linistit; sau bagat intrusi ca sa nu fie bine
44.2  RE: STIRI trimis de
( 5 iun 2008, 22:44:38
Nici nu se poate altfel. La noi toti se pricep la toate ,toti judeca fara a avea toate datele problemei.

O mare parte din vina o au si "stimatii" si "competentii" jurnalisti care dau drumul "bombelor" in ziar si nici macar nu se obosesc sa verifice din mai multe surse daca e adevarat ce scriu in ziar sau nu. Chiar daca afla ulterior cum s-au petrecut lucrurile in realitate si iese la iveala faptul ca au prezentat doar ce dadea bine la rating...ca deh...era SOC SI GROAZA...chiar daca stiu ca au distrus destine, acesti "stimati" si "competenti" jurnalisti nici macar nu se deranjeaza sa scrie intr-n coltisor din fituica lor de doi bani ca s-au inselat.Probabil ca nici pamantul n-o sa-i primeasca pentru cat rau fac !!!!!
45.   Pt masu trimis de
( 5 iun 2008, 16:32:03
ziceai mai devreme ca nu trebuia sa se prezinte la orele dansului daca era scutit?afla ca in regulamentul scolar nu conteza daca esti scutit.esti obligat sa te prezinti in echipament la orele de sport.am avut si eu un prof. de sport sever la petru(airinei)cl 5-8,dar sincer am ajuns sa il respect mult si desi eram scutita partea de gimnastica o faceam din pacere:D dupa ce am fost promovata la liceu am avut parte de un profesor care ma punea sa fac proiecte despre exercitii de sport.stiu...pare ciudat:))
46.   Pt anca trimis de
( 5 iun 2008, 16:33:19
uita-te in editia de pe 3 iunie si gasesti la forum nr de tel al ziaristului paiu daca nu ma insel
47.   Pt anca trimis de
( 5 iun 2008, 16:42:52
uita-te in editia de pe 3 iunie si gasesti la forum nr de tel al ziaristului paiu daca nu ma insel
48.   Braicu este un tifos prost trimis de
( 5 iun 2008, 16:50:46
Braicu este unul dintre cei mai tanai profi din scoala.Pentru faptul ca nu am avut adidasii la mine la ora la el deoarce ii uitasem acasa prostul ma pus s au i iau minge la 50 ron k altfel nu ma incheie si minge era si la 20 de ron dar el vrea de piele .si minge de oina.bag ceva in capu lui
49.   Determinarea sinuciderii trimis de
( 5 iun 2008, 17:47:59
Chiar daca acest profesor nu l-a pus sau determinat fizic propriu zis la acest act regretabil rog cercetati-l penal pt. infractiunea de determinarea sau inlesnirea sinucederii urmand ca organele de cercetare penala sa stabileasca adevarul. Considerati aceasta ca o sesizare din oficiu
50.   Asta nu poate fi numit om trimis de
( 5 iun 2008, 17:59:40
pt ce sa faca un elev sa renunte la fumat?are parinti...il ajuta parintii sau altcineva....nu trebuia sa adreseze cuvinte jignitoare...parintii lui asa l`au educat pe profesor sa vorbeasca?RUSINEEEEEE....AFARA CU EL....LUATI MASURI...NU MERITA SA RAMANA IN INVATAMANT....!!!!!!!!!!!!!!!!
51.   Din pacate exista...!!!! trimis de
( 5 iun 2008, 18:40:56
Nu cunosc acest profesor dar cunosc altii la fel de "buni.Exista ,din pacate cadre didactice care nu au ce cauta la catedra.Ar trebui sa se faca examene psihologice adevarate,nu cum se fac.Sunt profesori care sunt isterici,vorbesc urat.Profesorul trebuie sa fie un model bun,sa-si lase toti nervii dupa usa clasei.Trebuie sa ai simtul pedagogic si multa rabdare cu elevii.Unii profesori si-au gresit meseria,ar trebui sa fie la piata sau in sali de box...Ce mai poate gandi un elev de cls a-x-a cand prof. de istorie ii spune:"boule,ai bostan in loc de cap pe umeri,esti un inapoiat,tantalaule......!!" si asta se intampla la un colegiu bun cu o doamna care doreste sa fie inspectoare....si inspectoratul stie situatia si acopera...
52.   Cunosc persoana trimis de
( 5 iun 2008, 18:41:33
Cu foarte multi ani in urma l-am pus la respect pe acest profesor care avea o comportare total neadecvata meseriei pe care o practica. Mereu imi venea copilul plangand acasa deoarece era injurat si chiar agresat. In prima faza am coniderat ca poate greseste copilul si il mai admonestam si eu. Dar, dupa ceva timp in care l-am monitorizat de la distanta pe profesor, mi-am dat seama ca problemele se datoreaza in exclusivitate comportamentului total necivilizat al acestuia. Credeti-ma ca atunci cand spun "necivilizat"de fapt vreau sa spun "vulgar" si de cea mai mare lipsa de educatie. Toate frustrarile acestui individ se revarsa asupra copiilor. Sigur, nu ii poate fi pusa pe umeri acuzatia de a fi fost autorul moral al sinuciderii elevului din clasa sa, dar trebuia de mult sa ia cineva atitudine impotriva metodelor didactice practicate de prof. Braicu. Comportarea sa este bine cunoscuta dintotdeauna si totusi nu am auzit niciodata sa se ia vreo masura.
53.   Cunosc persoana trimis de
( 5 iun 2008, 18:49:47
Sub masca veseliei copiilor se ascund de nenumarate ori tristeti nebanuite. Domnilor profesori, daca ati ales aceasta meserie cercetati sufletele copiilor si fiti prietenii lor pe care poate nu ii au acasa.Daca nu sunteti in stare de asta, va asteapta occidentul sa le culegeti capsunii.

Condoleante familiei indoliate iar copilul sa isi gaseasca linistea acolo unde a ajuns
54.   Scoateti-l cu furca afara din scoala trimis de
( 5 iun 2008, 19:06:55
Nu cunteaza cum ma cheama, ce fac sau citi ani am. Cert este ca in luna noiembrie a anului 2007 am fost la liceul alimentar ptr a face o reclamatie. Mai pe scurt parintii unei fete de clasa a 9 a plecati la munca in alta tara m-au rugat sa merg sa vorbesc cu braicu fiindca fata lor refuza sa mai mearga la scoala din cauza lui. Cu braicu n-am reusit sa vorbesc, in schimb directoarea adjuncta a luat la cunostinta si mi-a spus sa mai revin....n-am mai revenit, a fost nevasta-mea la o sedinta cu parintii unde i-a comunicat totul dirigintei. Stiti care a fost reactia dirigintei? la fel ca madam director-adjunct a spus: "eu nu cred".

Aici si-au dat cu parerea o groaza de papagali...ca erau elevi fruntasi in clasa ca erau codasi....vrajeli.... Sfatul meu pentru toti parintii este urmatorul (si-l voi aplica ptr fata mea cind va intra la scoala): rupeti-le picioarele. Luati o bita de baseball si lasati-l pe unul fara genunchi si cu siguranta copilul nu va mai auzi expresia:"vaca puturoas
55.   Vinovatii trimis de
( 5 iun 2008, 19:15:22
Orsicit ati vrea sa-l scoateti pe prof.Braicu vinovat nu se poateasa ceva.Poate o fi contribuit si el cu comportamentul sau la hotarirea elevului de a se sinucide.Daca nu sinteti acei elevi care n-aveti nici o treaba cu scoala si treceti prin ea ca gisca prin apa ,ginditiva si dati-va singuri raspunsul la intrebare: Comportamentul la majoritatea elevilor fata de profesori,colegi,parinti,priet in societate este unul de bun simt? raspunsul meu este NU! Si atunci cum sa nu te enervezi cind ai pe cap zilnic citeva zeci de aceste specimene? Eu cind merg pe strada si trec pe linga un grup de adolescenti imi este rusine de cee ce pot sa aud.Chiar daca in grup sint si fete sau doar fete! Este RUSINOS! Unde e educatia de acasa si cea din scoala? Parca stiu ca mai nou in scoala exista un psiholog,pe care acest elev(Dumnezeu sa-l ierte!)trebuia sa-l consulte.Marea vina o poarta colegii lui,asa zisii prieteni,prietena lui si parintii.Moartea unui copil nu e o bucurie pentru nimeni!
55.1  RE: Vinovatii trimis de
( 5 iun 2008, 19:38:29
mai SUCEVEANULE, tu nu intelegi ca cel mai destept sau inteligent (cu toate ca nu-s totuna ) dintre un elev si un profesor , trebuie sa fie profesorul ?

e o chestie logica , deci todeauna cel mai vinovat este profesorul pentru ca e specialist , profesor , altfel spus e plin de inteligenta !!

profesorul invata pe elev , deci automat profesorul e alfa si omega !

daca elevul "cade" , asta e vina profesorului, fara doar si poate !

profesorul e persoana care a fost pregatita sa educe elevul , sa-l invete valorile vietii si cu mai mult creste raspunderea profesorului cand este si DIRIGINTE !

nu l-a invatat , ba mai mult, il TERORIZA PUBLIC !

stii poate cat cantareste TERORIZAREA PUBLICA in intelesul unui tanar de 17 ani ?

pur si simplu onoarea acestui tanar a fost calcata in piciore in fata clasei !

stii poate la varsta de 17 ani cat valoreaza onoarea ?!

eu stiu...
55.2  RE: Vinovatii trimis de
( 5 iun 2008, 20:19:05
Temida, daca vrei sa te respectam si sa credem ca le stii pe toate atit de bine, fa un gest: spune-ne si noua cu ce te ocupi, ce studii ai, de unde atita pricepere in toate domeniile, de unde competenta in toate materiile, de unde inteligenta si desteptaciune si chiar istetimea dumitale.
55.3  RE: Vinovatii trimis de
( 5 iun 2008, 21:55:24
daca dupa tine , respectul e.....conditionat de numarul de ...clase, atunci dragul meu, marturisesc cu mana pe inima ca nu caut respectul si lauda....TA !!!

cat despre ...ocupatie , am o ocupatie de care mie....rusine in fata lui IISUS (ISUS) , dar care e....respectata si apreciata in fata...oamenilor !!!

de la....DUMNEZEU le am.

multumit ....de raspuns ???
55.4  RE: Vinovatii trimis de
( 5 iun 2008, 22:50:43
"am o ocupatie de care mie....rusine in fata lui IISUS (ISUS)" ....sa fie oare cea de...PROSTITUTA??
55.5  RE: Vinovatii trimis de
( 5 iun 2008, 23:35:36
daca crezi tu ca....prostitutia e ....respectata si apreciata......?!!!
55.6  RE: Vinovatii trimis de
( 6 iun 2008, 14:02:07
Daca nu te-ai prins....sa te luminez...asta era raspunsul la comentariul tau nr.80 cred ca era.
56.   Scoateti-l cu furca afara din scoala trimis de
( 5 iun 2008, 19:17:07
Eleva respectiva, un pic mai plinuta, mi-a spus ca nu mai vrea sa mearga din cauza bascaliei....vaca puturoasa, balena imputita....iar eu m-am enervat asa de tare ca am zis ca ma duc cu o bita si-i crap genunchii.....dar m-a oprit nevasta-mea cu textul:"la ce bun daca intri in puscaria din cauza unui dobitoc'? " uite ca era bine, ca nu umilea un copil pina lla nebunie....si in incheiere: dragi profesori de la IND 3; dargi marlani nesimtiti care stiti si stiati ce se intmpla; aparati-va elevii carora le sunteti dascali, nu va comportati ca niste lasi nemernici care vin 6-8 ore pe zi si de-abia asteapta sa plece, si se fac ca nu stiu.

Iar ptr parinti: rupeti-le picioarele mirlanilor!! Daca va umilesc copii nu stati pe ginduri, si rupeti-le coastele fara nici un regret....poate un copil va va multumi intr-un fel sau altul
56.1  RE: Scoateti-l cu furca afara din scoala trimis de
( 6 iun 2008, 09:18:51
de ce nu-l dai in judecata? Cred ca martori ai putea gasi buluc...
57.   Exemplu trimis de
( 5 iun 2008, 19:22:24
Adevaratul motiv pt. care si-a luat viata acel tanar numai el il stie (si l-a luat cu el),dar eu asa cred ca un profesor trebuie sa fie un exemplu de urmat pentru un elev.daca e drept ce se spune despre acest prof.(ma refer la comportamentul lui, la vocabularul folosit)atunci ce sa te mai mire comportamentul,tupeul unor elevi daca ei aud si vad si la scoala asa ceva?! Poate acel elev era un caracter mai slab(o fire mai sensibila).Prof. certandu-l in fata celorlalti si evident acestia razand de el pentru un moment poate s-a pierdut, n-a mai putut suporta jicnirile. Educatia nu se face asa. orice ar fi.

Am spus POATE .!
58.   Afaraa trimis de
( 5 iun 2008, 19:25:34
ar trebui dat afara acest profesor...a facut mult rau multor elevi
59.   Afaraa trimis de
( 5 iun 2008, 19:27:00
ma mir ca de atatia ani in care a bagat frica si groaza in elevi..inca mai rezista si nu face nimeni nimic
60.   ONOARE PIERDUTA LA VARSTA DE 17 ANI !! trimis de
( 5 iun 2008, 19:50:21
asta a fost ceea ce numesc unii....motivul victimei !!

VOI STITI CE INSEAMNA LA VARSTA DE 17 ANI SA-TI PIERZI....ONOAREA ???

si inca onoare pierduta in fata...clasei ??!!

fata la care trebuia sa sune ...parinti lui Cosmin , era din acelasi ...colegiu ???

daca da , atunci eu va intreba ,CU CE ONOARE AVEA COSMIN SA SE PREZINTE IN FATA FETEI , DACA DIRIGUL IL FACEA...."bidon turtit" IN FATA CLASEI ???

CU RUSINEA PE CARE I-O SADEA IN SUFLET....DIRIGUL ???

VOI STITI CE INSEAMNA ...ONOARE LA VARSTA DE 17 ANI ??

STITI CE INSEAMNA SA FII FARA...ONOARE LA VARSTA DE 17 ANI ?

ADUCETI-VA AMINTE DE TIMPUL CAND AVEATI 17 ANI SI INCERCATI SA INTELEGETI CE INSEAMNA SA FII CU...ONOAREA FURATA DE....DIRIGINTE !!

61.   Pt Acela si Fost elev trimis de
( 5 iun 2008, 19:59:32
Acela si Fostul elev si altii care abereaza ca ei sunt niste dobitoci! Acestia confunda corectitudinea cu schizofrenia! De abuzurile sav�rsite de cretinul de Braicu nu se vorbeste pentru ca �n st�na aia , numita liceul alimentar, e o mare famiglie! De vina sunt si parintii elevilor pentru ca nu au auzit de Codul penal iar �n lipsa acestuia , de b�ta! braicu e un gunoi, un REBUT uman si ar trebui evaluat psihiatric! �ntr-o tara normala, un astfel de dobitoc ar sta la ospiciu! Tot �ntr-o tara normala, �n probleme de dreptate, adevar , constiinta, ecologie s.a. glasul dobitocilor si a celor multi nu conteaza, adica, glasul dobitocilor nu e bagat �n seama!
62.   GET A JOB trimis de
( 5 iun 2008, 20:03:32
ma Temido, dar tu cine dreaq esti? Silviu Brucan reincarnat?...ca toata ziua emiti rationamente "de valoare " pe forumul asta de k.k,t..Mai lasa-ne in pace, gaseste-ti ceva de lucru, probabili ca esti o persoana frustrata introvertita in lumea reala. Da p-aici ma disperi de viatza. Fugi tare!
63.   Incredibil trimis de
( 5 iun 2008, 20:14:12
in mintea mea e o mare intrebare in momentele astea dupa ce am citit articolul... si anume, cum de tolereaza parintii elevilor un asemenea badaran, care se crede foarte important bineinteles doar in fata elevilor lui presupun. i-as rupe gatul in secunda 2 daca ar fi copilul meu in clasa lui si s-ar purta in felul asta.. un lucru e sigur... a ramas cu ideologia comunista in sange, unde nimeni nu misca fara sa aprobe el. dragi parinti.. va rog sa nu tolerati asemenea specimene... nu trebuie decat sa va adresati inspectoratului ...
64.   Domnule florin paiu trimis de
( 5 iun 2008, 20:34:50
eu inteleg ca acest subiect este unul foarte profitabil pentru dumneavoastra dar la acest profesor va ganditi? E normal ca acesti elevi sa coenteze pe forum insa situatia a iesit deja de sub control! de ce se scrie in articol decat de rau despre domnul braicu? Acest profesor nu este un criminal asa cum spun unii adolescenti care mai au pana se vor maturiza! sunt sigura ca acel copil s-a gandit mai de mult la posibilitatea de a scapa de greutati prin sinucidere! toti am fost un motiv pt actl pe care l-a savarsit!se cauta vinovatii....dar vinovatii suntem noi toti!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
64.1  RE: Domnule florin paiu trimis de
( 5 iun 2008, 20:59:00
Mai Ancuta. Sunt de acord ca nu e Braicu 100% de vina, dar 60-70% tot e a lui! Dar musiu Braicu nu s-a gindit dinainte cum sa se comporte cu elevii? Iar comportamentul asta e de ani buni, in ciuda tuturor reclamatiilor pe care le-a avut.
65.   CE NESMINTIT PROFESOR trimis de
( 5 iun 2008, 20:37:10
Daca as avea un copil si daca r fi maltrarat de o jigodie asemnea de progseor i-as lua gatul de urgenta DUPA PAREREA MEA DACA AR AVEA RESPECT FATA DE FOSTUL ELEV SI_AR DA SINGUR DEMISIA!!!! RUSINE HALAL DE PROFESOR RUSINE SA ITI FIE !!!!
66.   :) trimis de
( 5 iun 2008, 20:38:04
REPET ! daca tot spuneti ca Braicu se leaga de noi atunci cand nu ne purtam si noi corespunzator , atunci sa invete sa ne certe civilizat. ca ceilalti profesori . la el orice se rezolva prin injuraturi . chiar nu se poate abtine nici o singura data ?

alti profesori cum pot sa ne certe si sa ne sanctioneze normal , civilizat ?

sau stai .. la el in vocabular nu exista cuvantul "civilizat"happy .

67.   Sa-ti dau la cioc Braicule trimis de
( 5 iun 2008, 20:50:43
Auzi ba Braicule,ti-am vazut pozele in ziar si cred ca m-am indragostit de tine!!! Cu toate ca la prima vedere esti un cheag batran dar se pare ca ai multa experienta sexuala,dobandita cred in scolile comuniste si puscariile parasite unde ai fost sechestrat,violat si maltratat.Vreau sa ma intalnesc cu tine,sa petreci timpul cu mine sa te maltratez si eu,sa te spanzur de **** aia bleaga.Desi in ultimul timp te-ai reprofilat pe pedofilie cred k in adancul sufletului tau esti un zoofil si homo-masochist convins.Daca vrei sa vorbim intra pe id-ul bioscode@yahoo.com. Te astept dracule.
68.   Nu are nici o vina domn.prof. baicu trimis de
( 5 iun 2008, 21:05:46
nu judec pe nimeni..parinti au fost de vina...domnu braicu este un profesor de treaba ...dacab sti sa respecti regulamentu nu are nici o treaba cu tine..

68.1  RE: Nu are nici o vina domn.prof. baicu trimis de
( 5 iun 2008, 22:46:10
Chiar esti Nimeni! Asa dupa cum te-ai auto-intitulat.

Aia era sala de clasa nu unitate militara, asa ca las-o mai moale cu regulamentul. Ce regulament e respectat cand profesorul il umileste pe copil spunandu-i "taran"?

Din pacate tu, ca un Nimeni ce iti spui, ai studiat atat de mult regulamentul lui Braicu incat nu ai mai avut timp si pentru gramatica limbii romane!

Poate maine un profesor care aplica regulamentul il va scoate in fata clasei chiar pe copilul tau si ii va intreba apoi pe ceilalti copii daca nu le miroase a "taran". Oare ce o sa raspunda? Dar tu ce vei face cand copilul iti va povesti aceste umilinte?

DISCIPLINA NU SE SUBSTITUIE AUTORITATII !
69.   Maaarlan trimis de
( 5 iun 2008, 21:31:44
Bai KLAWS nenerocitu-le nu toti profesorii sunt MARLANI.Ai grija ce scrii.Marlani sunt unii parinti ca nu-i educa pe copii.Nu se ridica in picioARE NICI LA SALUTUL HRISTOS A INVIAT
70.   Ooooo trimis de
( 5 iun 2008, 21:41:56
profesor de treaba??????????????/mai bn zis profesor de ****.....acesta nu este profesor daca injura elevii j ii maltrateaza. chiar daca respecti regulamentul scolii tot se leaga de tine. este un obsedat....nu mai are ce cauta in invatamant.
71.   Invitatie trimis de
( 5 iun 2008, 21:50:24
LUNI, 09-06-2008, IN FATA LICEULUI IND. NR. 3, VA AVEA LOC O MANIFESTATIE DE PROTEST IMPOTRIVA PROF. BRAICU, LA CARE SUNT INVITATI SA PARTICIPE PARINTII SAU ELEVII CARE AU CURAJUL SA RECUNOASCA FAPTELE SI JIGNIRILE CARE LE-AU FOST ADUSE DE ACEST PROFESOR. TOTI UNITI VOM ADUCE ADEVARUL LA SUPRAFATA!
71.1  RE: Invitatie trimis de
( 5 iun 2008, 22:03:31
BRAVOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

in sfarsit un(o)...... intelept !!!
71.2  RE: Invitatie trimis de
( 6 iun 2008, 09:20:56
O initiativa laudabila.
72.   Proteeest trimis de
( 5 iun 2008, 23:00:22
Bai Protest tu esti PROST ESTI
73.   TU trimis de
( 5 iun 2008, 23:02:53
TEmida esti o CUUURVVVA
74.   :) trimis de
( 6 iun 2008, 00:23:16
Ii adevarat spusele parintilor si elevilor .... eu sunt elev de al lui .... si nu este ora ... la care sa nu zica vreo injuratura .... sau sa faca pe cineva "prost" sau "taran" ... oricum este si violent .... acest profesor .... si ii batran ar trebui sa paraseasca scoala asta .... deoarece are vreo 40 de ani de cand ii in scoala .... batranii in ziua de azi isi mai prosti ..... oricum nu cred ca ar fi asta motivul pt care sa sinucis .... cred ca ar fi altu ....
75.   Adevar trimis de
( 6 iun 2008, 00:54:58
Domnul profesor Braicu este cel mai profesionist profesor de educatie fizica si sport din scoala suceveana. Vorbeste frumos, se comporta civilizat si este un deosebit padagog. Este bun prieten cu domnii inspectori generali Monacu si Carcalete care pot confirma caracterul deosebit al acestui om. Restul sunt minciuni care sa murdareasca numele scolii si al acestui emerit profesor.
75.1  RE: Adevar trimis de
( 6 iun 2008, 07:08:19
:))))

Ai gasit si cine sa garanteze pentru braicu. Buuuuunnnnnn exemplu. L-ai bagat mai adinc in ****.
75.2  RE: Adevar trimis de
( 6 iun 2008, 09:22:39
lasa vrajeala ca nu te crede nimeni
76.   Pt ioon trimis de
( 6 iun 2008, 03:07:17
mai ioon ce atata respect sa se ridice in picioare cand intra un profesor?da ce e Dumnezeu?cine se cred profesorii?eu invat in afara Romaniei si niciodata nu m-am ridicat in picioare sa dau buna ziua ca sa nu mai zic ca niciodata nu am auzit in cor bunaaa ziuaaaaaaa!!!! asa cum se obisnuieste in scolile din Ro.respectul nu consta in asta.un alt lucru:din 8 profesori pe care ii am varsta maxima este de 37 de ani.ce zici de asta?e misto...sincer;)abea profesorii tineri te pot intelege.nu cei care au ramas frustrati de pe vremea cand traia tovarrrasul Ceausescu.

PS:se spune ca cine nu are un batran sa si-l cumpere.pt ce?in ziua de azi batranii sunt mai sclerozati si needucati ca cei tineri.de la cine sa ia exemplu tineretul din ziua de azi?de la dirigintele care nu stie sa fie ca un al 2-lea parinte?de la cel care in loc sa incerce sa isi cunoasca elevii le aduce injurii?din pacate in urma cu 19 ani au murit atatia tineri degeaba..mintea tot comunista a ramas.RESPECTA SI VEI FI RES
76.1  RE: Pt ioon trimis de
( 6 iun 2008, 10:47:51
Larisa, TU nu te ridici in picioare niciodata pentru ca ESTI PROST CRESCUTA !!! Iar asa zisul INVATAMANT european e de tot ****-ul, e prost si lipsit de orice valente educationale. Testele PISA (**** pe ele) nu indica decat niste abilitati minime la scris sau la calcule aritmetice simple. Nu indica nicidecum GRADUL de EDUCATIE MORALA a adolescentilor din ziua de azi, care se cred nascuti cu un pai la spate infipt si au impresia ca TOTUL li se cuvine FARA a da NIMIC in schimb ! Despre BUN SIMT, POLITETE, CULTURA GENERALA, nici nu poate fi vorba in invatamantul occidental, unde EMO-ismul, Punk-ismul, ba chiar si comportamentul puternic deviant sunt la ele acasa !
76.2  RE: Pt ioon trimis de
( 6 iun 2008, 10:52:21
"in ziua de azi batranii sunt mai sclerozati si needucati ca cei tineri." - Las-o mai moale cu asemenea afirmatii.... Manelistii astia de 15-25 ani, care-si scriu GREU pana si numele, care NU CUNOSC altceva decat "calcu cu cs" crezi ca-s asa de "docti" ?
77.   Legea e Lege dar numai pentru unii.... trimis de
( 6 iun 2008, 06:59:10
CODUL DE PROCEDURA PENALA AL ROM�NIEI

"ART. 179

Determinarea sau �nlesnirea sinuciderii

Fapta de a determina sau de a �nlesni sinuciderea unei persoane, daca sinuciderea sau �ncercarea de sinucidere a avut loc, se pedepseste cu �nchisoare de la 2 la 7 ani.

C�nd fapta prevazuta �n alineatul precedent s-a sav�rsit fata de un minor sau fata de o persoana care nu era �n stare sa-si dea seama de fapta sa, ori nu putea fi stap�na pe actele sale, pedeapsa este �nchisoarea de la 3 la 10 ani."

77.1  RE: Legea e Lege dar numai pentru unii.... trimis de
( 6 iun 2008, 08:57:19
auuuuuuuuuuuuu

Braicule, krk muuuullllltttt paaaaaaaaaaa!
78.   Noi romanii trimis de
( 6 iun 2008, 07:36:20
Citind toate comentariile pe marginea crudei soarte a bietului baiat, realizez ca romanii sunt o natie de tot rasul. (si eu la mijloc bineanteles). BRAICU nu are nici cea mai mica vina pentru moartea baietelului. Totusi, Braicu l-ar fi putut ajuta,desigur, pe copil -aflat in pasa proasta a crizei adolescentei-, daca era cu adevarat un diriginte. (Adica un diriginte trebuie sa fie ca un tata bun pentru copii lui chiar daca sunt mai cuminti sau mai obraznici. Trebuie sa le cunoasca problemele lor de viata si prin tactul sau pedagogic sa-i ajute sa treaca peste momentele grele care abunda in perioada nenorocita a varstei liceale mici.) Amin
79.   UNDE-S FRATII MITEL ? trimis de
( 6 iun 2008, 08:58:43
Eram elev la Liceul economic si prin 1984-1985 era gasca Garganilor �n voga ... Din ei faceau parte si fratii Mitel , care , pe l�nga toate prostiile pe care le-au facut , i-au aplicat tovarasului profesor o corectie de-a stat �n spital o perioada . Pacat ca acea lectie nu a contat pentru un profesor care a scos performeri pe banda rulantalaughing Dirigintele unei clase trebuie sa fie �nlocuitorul parintelui �n timpul scolii , dar doar �n sens pedagogic ... Braicu ar trebui dus la un exorcist , oare sotia lui mai traieste , daca da mergeti si luati-i un interviu , as fi curios sa vad ce spune despre o asa dragalasenie de profesor de sport ... Apropo , oare stie care e spiritul olimpismului ? CE NOROC A AVUT CHIVU CA NU I-A FOST ELEV ! DE CRACIUN SUNT TAIATI MULTI PORCI , DAR DIN PACATE AU MAI RAMAS ...
80.   ... trimis de
( 6 iun 2008, 09:16:26
acel baiat avea probleme din generala atata timp cat a procedat asa! deci ce dracu trebuia sa ii faca braicu?

iar voi astia de care cica s-a luat degeaba.....e normal sa mergi la sport in blugi si cu adidasii pe care i-ati purtat toata ziua? sau e normal sa lipsesti, sau sa intarzii? asa ca si voi aveti o parte din vina ca e poarta asa cu voi!De ce draq nu intelegeti ca aveti si obligatii nu numai drepturi!!!
81.   In atentia organelor abilitate! TREZITI-va! trimis de
( 6 iun 2008, 09:21:22
CODUL DE PROCEDURA PENALA AL ROM�NIEI

"ART. 179

Determinarea sau �nlesnirea sinuciderii

Fapta de a determina sau de a �nlesni sinuciderea unei persoane, daca sinuciderea sau �ncercarea de sinucidere a avut loc, se pedepseste cu �nchisoare de la 2 la 7 ani.

C�nd fapta prevazuta �n alineatul precedent s-a sav�rsit fata de un minor sau fata de o persoana care nu era �n stare sa-si dea seama de fapta sa, ori nu putea fi stap�na pe actele sale, pedeapsa este �nchisoarea de la 3 la 10 ani."

Tolomacilor de politisti, cititi cu atentie:

"dirigintele a avut o ultima repriza de ,,educatie" cu acesta. Asa cum obisnuia, Braicu l-a scos pe baiat �n fata clasei si, gratul�ndu-l cu apelative de genul ,,bidon turtit" sau ,,taran �mputit", l-a facut de r�s �n fata colegilor, pe care �i tot �ntreba daca simt mirosul ,,de taran" emanat de acesta"
81.1  RE: In atentia organelor abilitate! TREZITI-va! trimis de
( 6 iun 2008, 10:01:53
pt.elev, Codul penal si in nici un caz cel de procedura, daca nu stii nu te baga, si sa nu te mai intreb de intentie, de latura subiectiva etc., e prea mut pentru mintea ta. Documentati-va si dupa aia scrieti sute de comentarii aiurea. Colegii care radeau de glumele proaste ale lui braicu ce sunt. dumnezeu sa-l ierte ca vina-i apartine in exclusivitate.
82.   Pt fost elev trimis de
( 6 iun 2008, 10:46:21
colegii care radeau de el au si ei vina lor.dar gandeste-te ca un om care vorba aia e trecut prin viata face un astfel de lucru.de la niste copii nu ai ce sa le ceri.dar de la asa un hodorog te astepti sa fie un exemplu in viata.ori in cazul asta,un exemplu ce NU TREBUIE URMAT!
83.   Comentati fara sa stiti! trimis de
( 6 iun 2008, 10:51:38
Am citit fel de fel de comentarii, e normal sa fie comentarii pozitive si negative.. depinde din ce unghi privesti situatia! Am vazut comentarii de genu: ca la I3 nu se face scoala sau ca elevii sunt prosti. Prosti sunt si la Stefan si la Petru si la Economic.. asa ca nu mai generalizati! Generatia de azi este la fel in toate liceele(elevi tupeisti si nesimtiti care numai de invatat nu le arde). Fiecare padure are uscaturile ei! Nu`l cunosc pe acest baiat, Dumnezeu sa`l ierte.. in schimb cunosc dirigintele acestuia care nu foloseste un vocabular tocmai adecvat unui cadru didactic! Este cel mai "renumit" profesor din liceu! La orele de sport(educatie fizica.. cum zice domnu` profesor) jigneste pe toti care calca stramb si este mult prea drastic pentru o ora de miscare! Daca in 4 ani de liceu nu ti se adreseaza cuvinte gen "Pulalau" sau "Vaca" inseamna ca ai pile la prof sau nu frecventezi orele de educatie fizica! Drept umare nu vorbiti din auzite, ca nu tot ce zboara se mananca!
84.   Mda... trimis de
( 6 iun 2008, 11:38:27
Un om educat nu ar trebui sa se comporte in felul acesta cu elevii.. Da ce frate suntem in codru?... fie ei emo sau ce or fi, nu are el dreptul sa judece si sa-i descoase pe fiecare ... Dar stiu un lucru ca ii cam plac fetele tinerele lu braicu astalaughing.. deci ce nu era pe masura lui era proasta vaca etc... explicati-mi va rog fratilor!!.. toti cei care tineti cu braicu si spuneti ca il cunoasteti!... eu cred ca il stiu mai binetongue..
85.   Muie trimis de
( 7 iun 2008, 16:40:48
sa ii dau **** lu braicu si sa ma pish pe el ...dumnezeii mami lui

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei