Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 iun 2008 - Anul XIII, nr. 130 (3811)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Afaceri ilegale

Patroana de la Jarden Shoes Suceava, cercetată penal pentru evaziune fiscală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Patroana societăţii de încălţăminte „Jarden Shoes” din municipiul Suceava, Maria Jardă, în vârstă de 38 de ani, este cercetată penal de ofiţerii Serviciului de la Investigarea Fraudelor pentru o ţeapă de aproape 740.000 de lei (7,4 miliarde de lei vechi).

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, în urmă cu două zile a fost începută urmărirea penală împotriva Mariei Jardă, aceasta fiind acuzată de săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

„În sarcina acesteia s-a reţinut faptul că, în perioada 2005-2007, în calitatea sa de administrator, a evidenţiat în actele contabile şi în alte documente legale cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale şi a înregistrat operaţiuni fictive, cauzând astfel un prejudiciu în sumă de 738.849 lei bugetului consolidat al statului, nerecuperat până în prezent”, precizează Biroul de Presă al IPJ Suceava.

Interesant este faptul că Maria Jardă mai este cercetată într-un alt dosar penal, înregistrat la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism –Serviciul Teritorial Suceava, dosar în care patroana de la „Jarden Shoes” este acuzată că a spălat 300.000 de euro pe spatele a două firme din străinătate.

Potrivit poliţiştilor de la Investigarea Fraudelor, firma suceveană, care se ocupă cu producţia şi comercializarea articolelor de încălţăminte, a încheiat cu două firme din Statele Unite ale Americii contracte de asistenţă şi consultanţă în materia vânzării produselor pe plan extern.

Practic, americanii trebuiau să-i înveţe pe sucevenii de la „Jarden Shoes” cum să-şi vândă marfa mai bine peste hotare. Prelevându-se de cele două firme din SUA, sub pretextul că trebuie să le plătească acestora serviciile oferite, Maria Jardă a scos din ţară un profit de peste 300.000 de euro, prin efectuarea de plăţi la o bancă din Elveţia.

În realitate, însă, susţin anchetatorii, cei 300.000 de euro au ajuns tot în buzunarul administratorului, fără a mai plăti statului român, aşa cum cere legislaţia fiscală, taxele şi impozitele la bugetul de stat.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patroana de la Jarden Shoes Suceava, cercetată penal pentru evaziune fiscală.
 Vizualizări articol: 3867 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Patroana de la Jarden Shoes Suceava, cercetată penal pentru evaziune fiscală3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ciocoii trimis de
( 5 iun 2008, 11:37:59
ciocoii care fac evaziune sa umple puscariile sa faca acolo afaceri
2.   Ironie trimis de
( 5 iun 2008, 14:25:55
cei care asigura locuri de munca sufera, iar cei care fura la nivel inalt, fara sa faca nimic, stau bine mersi in fotolii calde. Asa e in Romania
2.1  RE: Ironie trimis de
( 5 iun 2008, 15:08:07
Leano, nu-i chiar asa! Asta e un caz concret si trebuie fortati sa respecte legea. Ca or fi si altii care fac si mai multe marsavii si in stil mai mare e posibil si se va gasi la un moment dat ac si de cojocul lor.
2.2  RE: Ironie trimis de
( 6 iun 2008, 12:26:43
ce destepti sunteti voi astia cu "respectati legea", legea e facuta pentru cei mici nu pentru cei mari, hai sa fim seriosi, si o intrebare pentru provocare " Cum se vor spala atatea bani care s-au dus pe apa simbetei in campania elecorala"......

3.   Bravo trimis de
( 5 iun 2008, 20:03:50
bravo ei.. se descurca. daca-i merge nu are decat sa profite de incompetenta autoritatilor. pun pariu ca peste 2 luni iese cu basma curata si se uita totul.. ma face sa-mi aduc aminte de frumosul proverb ''cine munceste nu are timp sa faca bani''
4.   .... trimis de
( 6 iun 2008, 10:51:09
si aci e politica...doamna nu a contribuit acolo unde trebuiehappy

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei