Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 mai 2008 - Anul XIII, nr. 125 (3806)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Mihai Frunză, primarul municipiului Rădăuţi:

„Cu argumentul faptelor, vă propun continuitate”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Domnule Mihai Frunză, care sunt principalele realizări din mandatul 2004 – 2008?

Foarte pe scurt, în perioada 2004 – 2008, reţeaua de termoficare a fost înlocuită în întregime, punctele termice au fost modernizate, se lucrează la Centrala Termică de Cogenerare; staţia de epurare a fost retehnologizată, pentru îmbunătăţirea calităţii apei; s-au realizat extinderi de reţele de apă – canal; 12 km de străzi au fost asfaltate; 6,5 km de trotuare au fost reabilitate; distribuţia de gaz a fost finalizată; a început reabilitarea sistemului de iluminat public; s-au înfiinţat noi locuri de muncă în Rădăuţi, datorită prezenţei investitorilor austrieci; Spitalul Municipal a fost reabilitat printr-un proiect Phare; s-au demarat procedurile pentru şoseaua de centură; s-a finalizat un bloc ANL cu 36 de apartamente; s-au amenajat 40 de locuinţe sociale; s-au acordat tinerilor peste 150 de parcele gratuit pentru construcţia de locuinţe; s-a sprijinit construirea a 65 de case Habitat; s-a modernizat Cantina socială; în 2007, Rădăuţiul a primit titlul de „capitală europeană a voluntariatului”, cu această ocazie fiind construite 27 de case în 5 zile; la Zilele Municipiului Rădăuţi, Festivalul Arcanul, Târgul Ochiul de Păun s-au adăugat manifestări noi: Sărbătoarea Integrării, Revelionul în aer liber.

 

Care sunt obiectivele pe care le propuneţi rădăuţenilor în perioada 2008 – 2012?

Pentru mandatul 2008 – 2012, propun rădăuţenilor realizarea următoarelor obiective: extinderea reţelei de apă-canal în Rădăuţi, modernizarea reţelei stradale pentru 64 de străzi (proiectul a fost depus la ADR- NE şi a trecut de 2 faze de evaluare); şosea de centură; sprijinirea reabilitării termice a blocurilor; locuinţe – bloc ANL cu 80 de apartamente, sprijinirea proiectelor Habitat de construire a  64 de noi case, de reparare şi reabilitare a  200 de  locuinţe existente; noi locuri de muncă prin încurajarea investiţiilor româneşti şi străine; reabilitarea parcuri verzi, modernizare parc zoo – proiecte depuse spre finanţare de la Fondul de Mediu (la proiectul pentru Parcul „Flacăra” urmează semnarea contractului de finanţare), punerea în valoare a sitului istoric, amenajare Piaţa civică centrală, atribuirea gratuită a încă 100 de parcele teren pentru tineri în vederea construirii de  locuinţe, reabilitarea Spitalului vechi – proiect în lucru; Sediu pentru o nouă Judecătorie; sprijinirea dezvoltării învăţământului universitar; bază complexă de agrement şi sănătate, cu terenuri de tenis de câmp şi bazin de înot; patinoar artificial de dimensiuni olimpice; Consultarea cetăţenilor pentru Strategia de dezvoltare a municipiului Rădăuţi pe termen mediu şi lung; promovarea municipiului Rădăuţi, inclusiv prin continuarea manifestărilor cultural-artistice de tradiţie şi iniţierea de evenimente noi.

 

Cum apreciaţi că s-a desfăşurat actuala campanie electorală?

A fost o campanie grea, murdară, cu atacuri la persoană şi multe acuze nefondate. Contracandidaţi care nu au cu ce se prezenta în faţa electoratului, ca realizări, au scos tot felul de fiţuici, în care, în loc să prezinte ceea ce ar putea şi ar dori să facă pentru Rădăuţi, îşi varsă veninul, arătând cine sunt, de fapt, dincolo de aparenţele chipului prelucrat de pe afişele electorale şi bannerele care au împânzit oraşul sau din apariţiile studiate în presa locală. De fapt, demonstrează că s-au înscris într-o competiţie şi nu au fost curioşi să răsfoiască măcar bibliografia obligatorie, mă refer aici în mod special la Legea administraţiei publice locale, să vadă care sunt atribuţiile primarului, căci administraţia nu se face după ureche, ci după lege.

 

Care este mesajul dumneavoastră către rădăuţeni?

Cu argumentul faptelor, vă propun continuitate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Cu argumentul faptelor, vă propun continuitate”.
 Vizualizări articol: 614 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„Cu argumentul faptelor, vă propun continuitate”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Vorba lui Pinalti: trimis de
(30 mai 2008, 11:16:47
Luigi, Luigi, cum iti cauti tu osanda!
2.   Tovarase primar! trimis de
(30 mai 2008, 15:01:48
Sunt nascut in Radauti,dar cand aud ca tot acest "trepadus comunist" este primar iar si iar si iar,nu-mi vine sa cred cum pot locuitorii acestui oras,sa-l posteze pe pe acest tovaras in scaunul de edil-sef. Locuiesc in Suceava de 26 de ani,am avut primari PSD-"epave",in ultimii 4 ani actualul primar de la PD-L,a facut in Suceava cat toti ceilalti.Cum "dreacu" il votati tot pe acest comunist?De ce nu-l schimbati?
3.   Dispari naibii odata pt totdeauna trimis de
(30 mai 2008, 15:10:25
realizari ale domnului frunza: spatiul comercial unde este actualul DENIS la vandut nevastasa cu 200.000 euro, detine spatiul come de la fostul QUATTRO, ia dat spatiu in centru lu toanta de norsa sa isi faca notariat, a vandut din parcul de la statuie, a luat spaga de la EGGER, ia spaga pentru a da autorizatii de constructie la blocuri intre case, lu nevastasa ia dat galeria de arta sa fie directoare si un salar de 50 milioane boleaca sia facut casa cu bani furati de la radauteni, sia luat masina noua sa va poata stropi mai bine pe ploaie, sia luat spatiu in centru, sia mai luat un teren pe Libertatii sa mai faca nu stiu ce naiba, tatar fura si el cat poate la servicii comunale tot din banii radautenilor, au vrut sa vina firme particulare sa faca salubrizare (prin licitatie) dar au fost fugariti de actuala conducere.
4.   BOUL DE FRUNZA trimis de
(30 mai 2008, 15:16:38
ati facut destule frunelor si bolecilor, ati furat destul, lasati pe altii care pot face mai multe, nu va mai bateti joc de radauteni regatenilor, (mai sus am uitat sa amintesc pt frunza vila din satul natal, imi cer scuze), lasati sa vina o conducere noua sa nu ne mai fie rusine ca suntem radauteni, de ce nu poate fi si radautiul ca Piatra Neamt, de ce nu va mai saturati de furat? nu va ajung sutele de mii de euro agonisite, vati facut plinul, lasati sa vina si cineva interesat cu adevarat de oras nu numai de propriile buzunare. daca raman vechii comunisti hoti voi renunta la domiciliul de radauti, este o mare rusine cat se poate fura in acest oras destul de mic, este mare foametea celor de la conducere. tot te lauzi cu locuri de munca la egger da traieste tu fraiere cu 7 mil pe luna sa vezi cum e. SPER SA AJUNGA MACAR FLUTUR LA CJ POATE O SA VA MAI SCUTURE EL OLEAK. poate va mai taie din elanul pe care il aveti la furat.
5.   Aveti dreptate! trimis de
(30 mai 2008, 17:55:52
Dragi radauteni,cred ca avenit momentul sa-l schimbati pe acest "imbuibat" comunist.La Suceava,noi il votam pe Flutur.Vrem sa scapam definitiv de alt baron numit Marza.Acest "trepadus" numit Marza,a intarziat dezvoltarea acestui judet cu cel putin 15 ani.Schimbati-l si voi odata pe comunistul vostru de la Radauti,ce mai asteptati?Orasul ar trebui sa arate super."Maturati-l" odata pe Frunza,la lada de gunoi a istoriei.Treziti-va!Aveti o sansa,odata la 4 ani.Incercati si o sa vedeti ca v-a fi altceva.
6.   Comentariu trimis de
(31 mai 2008, 00:02:06
fara comentarii !!!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei