Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 mai 2008 - Anul XIII, nr. 125 (3806)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Împotriva infractorilor

Mascaţii Poliţiei, pregătiţi de luptători profesionişti de la Acvila

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi terorişti extrem de periculoşi au atacat, ieri dimineaţă, sediul Poliţiei Şcheia şi au deschis focul împotriva poliţiştilor. După riposta oamenilor legii, cei doi infractori, înarmaţi până în dinţi, s-au baricadat într-o clădire din apropiere, luând cu ei şi câţiva ostatici.

Cadrele Detaşamentului Poliţiei pentru Intervenţie Rapidă Suceava au intervenit imediat şi au încercat eliberarea tuturor ostaticilor şi anihilarea celor doi terorişti.

Din fericire, nu a fost vorba despre o întâmplare reală, ci doar scenariul uneia dintre zecile de simulări prin care mascaţii DPIR din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava au trecut de la începutul acestei săptămâni şi până astăzi, în cadrul unui stagiu de pregătire ţinut de luptători profesionişti din cadrul Grupului Special de Protecţie şi Intervenţie Acvila al Ministerului Administraţiei şi Reformei Administrative.

 

La o parte din exerciţii au participat şi cadrele grupei antiteroriste din cadrul Detaşamentului Mobil al Jandarmeriei Suceava

Simularea cu pricina a avut loc în incinta poligonului de la Mihoveni, teroriştii fiind doi dintre luptătorii Acvila, unitate creată în ianuarie 2003, ca urmare a globalizării fenomenului terorist şi a atentatelor din octombrie 2002 de la teatrul Dubrovka din Moscova.

Pentru ca simularea să fie cât mai reală, cei doi „terorişti” au fost înarmaţi cu gloanţe cu vopsea şi le-au făcut viaţă grea poliţiştilor DPIR în încercarea lor de a-i salva pe ostatici.

La exerciţiul de ieri au luat parte şi cadrele grupei antiteroriste din cadrul Detaşamentului Mobil al Jandarmeriei Suceava.

 

„Scopul acestui curs este de a uniformiza tehnicile de intervenţie la nivel de unităţi de poliţie”

Ofiţerii Acvila, în frunte cu directorul adjunct al acestei unităţi speciale, au venit la Suceava, la începutul acestei săptămâni, la solicitarea conducerii DPIR şi a IPJ Suceava.

Pentru că primul dintre cele trei module ce vor avea loc în acest an la Suceava trebuia să se desfăşoare doar pe perioada a cinci zile, poliţiştii DPIR Suceava au transpirat din greu de dimineaţă până seara, trecând atât prin noţiuni teoretice, cât şi printr-o serie de simulări, precum cea de ieri.

„Scopul acestui curs este de a uniformiza tacticile şi tehnicile de intervenţie la nivel de unităţi de poliţie. Trebuie să vorbim „aceeaşi limbă”, din punct de vedere tactic. La Suceava, există un potenţial foarte bun. S-a văzut clar evoluţia în această săptămână, din punct de vedere tactic, fizic şi mai ales psihic”, ne-a mărturisit directorul adjunct din cadrul Acvila.

Şeful DPIR Suceava, comisarul Vasile Maciuc, a declarat că luptători de la Acvila se vor întoarce în viitorul apropiat la Suceava, pentru cel de-al doilea modul al stagiului de pregătire –„tehnici de luptă poliţieneşti”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mascaţii Poliţiei, pregătiţi de luptători profesionişti de la Acvila.
 Vizualizări articol: 825 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
Mascaţii Poliţiei, pregătiţi de luptători profesionişti de la Acvila4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   A inviat benny hill sau ce? trimis de
(30 mai 2008, 14:15:54
O sa aiba multa treaba cei de la acvila cu dpir-ul nostru.Sincer ii credeam mai competenti. Din pacate, stiu echipe de paintball care se organizaeaza mai bine si aplica strategii mai bune. II pune catusele lui ala cu pistolul in mana?laughing))

PS: DPIR-ul are reducere la Mc'Donalds de au toti asa niste abdomene convexe?
2.   Of of simulari de Romania trimis de
(30 mai 2008, 14:27:14
simularile astea ale lor...un obiectiv serios...dezvoltare abilitati.... da chiar cu ferestrele deschise???
3.   Pentru mascati trimis de
(30 mai 2008, 16:17:22
sunteti de tot rasul! Pai ala cu pistolul in mana si tu ii pui catusele?/????.
4.   DE RASU CURCI trimis de
(30 mai 2008, 16:55:47
Ne arata ca totusi nu sant platiti degeaba.
5.   Ooooooo trimis de
(30 mai 2008, 19:02:55
trebuie sa ne ferim de asfel de oameni...sunt periculori intradevar....si orcum.....
6.   Ce sa va zic..... desteptilor..... trimis de
(30 mai 2008, 19:29:15
extraordinar......dupa ce k nu aveti nici un sfert din pregatirea lor profesionala ,va gasiti voi bai samurailor sa comentati....intai invatati sa scrieti corect romaneste si apoi treceti-va pe lista de sugestii si reclamatii a baietilor de la d.p.i.r.....si poate, dak nu sunt ocupati sa lecuiasca alti tarani care poarta numele de mafia sucevei, o sa va raspunda la numeroasele intrebari pe care le formulati k niste adevarati ratati ce sunteti..........
7.   Se poate trimis de
(30 mai 2008, 20:13:37
Au potential baietii ...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei