Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 mai 2010 - Anul XV, nr. 124 (4415)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Constantin Severin - „Iubita lui Esto”

În martie 1975 faimosul scriitor argentinian Ernesto Sabato (Esto) se îndrăgosteşte, în jurul vârstei de 60 de ani, de o tânără fiziciană, Maria Rustin, de 36 de ani, de la Universitatea din Buenos Aires.

Frumoasa poveste de dragoste din oraşul tangoului, marcată de o imensă dorinţă de comunicare, este facilitată de apariţia unei noi tehnologii, faxul.

În timpul acestei febrile corespondenţe Esto este plăcut surprins să-i descopere Mariei un real talent literar. O încurajează să scrie o carte. Cei doi îndrăgostiţi au parte de modificări profunde pe plan interior, pe măsura ce povestea avansează.

Dar după câteva luni soţul Mariei, Daniel Rustin, un fizician de la Oxford, interesat de teleportare şi de efectele sunetului asupra materiei, află despre relaţia dintre cei doi şi decide să o facă publică. Spre sfârşitul romanului el reuşeşte să mute obiectele cu ajutorul sunetului, iar cititorul va constata impactul descoperirii asupra acestei poveşti pasionale.

 

Evenimente din viaţa unor oameni celebri şi elemente incitante din istoria lumii

Naratorul acestui roman hiperrealist magic este însăşi Maria, care descrie evenimente din viaţa unor oameni celebri din Buenos Aires, pe care are şansa de a-i cunoaşte, sau din zona sa natală, Bucovina, dar şi elemente incitante din istoria lumii.

Vom afla detalii despre societăţi secrete înfiinţate în Evul mediu cu scopul de a promova viaţa şi opera lui Leonardo da Vinci, despre faptul ca maeştrii din umbră ai Cercului Mâinii Drepte şi ai Cercului Mâinii Stângi au fost preocupaţi permanent să ghideze mari artişti precum Leonardo, Picasso, Dali, Brauner sau Warhol pentru a realiza opere care să transmită anumite mesaje subliminale. Aflăm de pildă cum a fost sfătuit Leonardo de către membrii marcanţi ai Cercului Mâinii Stângi să realizeze Mona Lisa, de ce şi-a pierdut Victor Brauner un ochi la Paris sau despre crimele care au zguduit lumea artei din Bucureşti la sfârşitul anilor 80.

 

Dragostea, pasiunea, misterul, arta şi muzica sunt ingredientele speciale ale acestui roman

În finalul cărţii Maria încearcă să acţioneze ca un detectiv particular pentru a arăta rolul anumitor agenţi ai Cercului Mâinii Stângi în „accidentul” din Bucureşti, în aprilie 1989, în care şi-a pierdut viaţa prietenul ei din adolescenţă, marele critic de artă Mihai Drişcu.

Printre personajele secundare ale acestei spectaculoase naraţiuni se numără J. L. Borges, Astor Piazzola, Xul Solar, Salvador Amore, Liviu Ciulei, Victor Brauner şi Ernesto Kahan, cei mai mulţi dintre ei trăind într-o perioadă sau alta într-un oraş, Buenos Aires, în care însăşi sufletul tangoului este un personaj principal.

Dragostea, pasiunea, misterul, arta şi muzica sunt ingredientele speciale ale acestui roman, care are toate şansele să devină un best-seller internaţional.

Ediţia în limba spaniolă a cărţii va fi gata în curând la Madrid. Atât autorul cât şi agentul său literar îşi exprimă întreaga gratitudine pentru generozitatea şi deschiderea manifestate de marele scriitor Ernesto Sabato, care a fost de acord cu apariţia acestei cărţi, iar la venerabila sa vârstă de 99 de ani ne-a transmis că aşteaptă cu interes ediţia în limba lui Cervantes.

Marit BODTKER,
agent literar, Oslo, Norvegia, http://www.yuniku.no/

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Constantin Severin - „Iubita lui Esto”.
 Vizualizări articol: 497 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Constantin Severin - „Iubita lui Esto”5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei