Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 iul 2008 - Anul XIII, nr. 167 (3848)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Natalie Cole, diagnosticată cu hepatită C

Cântăreaţa Natalie Cole, câştigătoare a opt premii Grammy, a fost diagnosticată în urma unui control de rutină cu hepatită C, agentul ei de presă fiind de părere că aceasta este o consecinţă a consumului de droguri din urmă cu 30 de ani, potrivit Reuters.

"Virusul, descoperit în cadrul unui control de rutină, este, probabil, rezultatul consumului de droguri din urmă cu câteva decenii", a declarat, miercuri, agentul de presă al lui Cole, Lellie Capwell.

"Natalie a răspuns perfect la tratament. Acest lucru face ca şansele ei de vindecare să crească", a declarat unul dintre medicii care se ocupă de Cole. Artista în vârstă de 58 de ani suferă, însă, de ceea ce medicii numesc "efecte secundare semnificative": oboseală, dureri de muşchi şi deshidratare.

Cole, fiica legendarului cântăreţ Nat King Cole, a vorbit despre dependenţa ei de cocaină, heroină şi alcool în autobiografia pe care a publicat-o în 2000, "Angel on My Shoulder". Artista, al cărei tată a murit de cancer pulmonar când ea avea doar 15 ani, a reuşit să scape de dependenţa de droguri cu ajutorul unui tratament de dezintoxicare, în 1980.

"Am fost atât de norocoasă că am învăţat atât de multe lucruri din experienţele mele din trecut. Am avut parte de dragostea şi susţinerea familiei şi a prietenilor mei. Sunt hotărâtă să fac faţă acestei provocări cu optimism si convingere. Acesta este felul în care intenţionez să mă ocup de această provocare", a declarat Cole.

Hepatita C este o inflamaţie a ficatului, iar virusul se transmite cel mai adesea prin ace de seringă murdare şi de obicei îi afectează pe dependenţii de droguri injectabile. Nu există vaccin sau tratament pentru această maladie, dar hepatita C poate fi controlată sau redusă prin medicamente puternic antivirale, precum interferonul care întăreşte sistemul imunitar. Hepatita C poate, de asemenea, să evolueze în ciroză sau cancer la ficat.

Fanii artistei au intrat pe site-ul ei, postând mesaje şi cerându-i acesteia să vorbească deschis despre boală. "Avem nevoie de vocea ta pentru că hepatita C este un ucigaş silenţios. În cele din urmă afectează şi alte părţi ale corpului. Dumnezeu să aibă grijă de tine şi de familia ta", este unul dintre mesaje.

Natalie Cole a câştigat opt premii Grammy pe parcursul carierei sale de 30 de ani în jazz, pop şi R&B. Cele mai cunoscute albume ale artistei sunt "Everlasting" şi "Unforgettable...With Love", care conţine o piesă în duet cu tatăl ei, realizată cu ajutorul tehnologiei electronice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Natalie Cole, diagnosticată cu hepatită C.
 Vizualizări articol: 350 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Natalie Cole, diagnosticată cu hepatită C0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei