Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 mai 2023 - Anul XXVIII, nr. 102 (8326)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sâmbătă, 6 mai 2023

Încep înscrierile pentru Festivalul Național - Concurs „Regina Sânzienelor”, ediția a IX-a

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Festivalul Național-Concurs „Regina Sânzienelor”, ediția a IX-a, dă startul înscrierilor la cele patru secțiuni ale competiției, sâmbătă, 6 mai 2023, înscrieri care se încheie pe 19 iunie 2023, la ora 18:00. Evenimentul se va desfășura pe 23 și 24 iunie 2023, la Vicovu de Sus, și are ca temă: „Poftiți la masa strămoșilor noștri!”.Condiții de participare: să poarte o coroniță de sânziene; să poarte o ie tradițională, să interpreteze o poveste despre sânziene (proză/poezie/teatru-dans).
Premiile din acest an sunt foarte atractive: Secțiunea Regine: Premiul I (Regina Sânzienelor) - 2.500 de lei (bani/bunuri); Premiul II - 1.500 de lei (bani/bunuri); Premiul III - 1.000 de lei (bani/bunuri); Menţiune vor primi toate participantele la concurs; Secțiunea Prințese: Premiul I (Prințesa Sânzienelor) - 750 de lei (bani/bunuri);  Premiul II - 500 de lei (bani/bunuri); Premiul III - 300 de lei (bani/bunuri); Menţiune vor primi toate participantele la concurs; Secțiunea Grupuri: Premiul I  - 1.500 de lei (bani/bunuri); Premiul II - 1.000 de lei (bani/bunuri); Premiul III - 1.000 de lei (bani/bunuri); Menţiune vor primi toate participantele la concurs; Secțiunea Costume Inspirate din Mitologia Românească: Premiul I  - 500 de lei (bani/bunuri); Premiul II – 300 de lei (bani/bunuri); Premiul III - 200 de lei (bani/bunuri); Menţiune vor primi toate participantele la concurs.

 

Magie. „Poftiți la masa strămoșilor noștri!”

Inițiatorul și susținătorul financiar al acestui proiect cultural, Dumitru Parasca, ne-a spus că în Regatul Sânzienelor va fi „magie pentru două zile”. „Festivalul nostru adună în Bucovina de poveste oameni de cultură din toată țara, ambasadori ai tradițiilor din zonele pe care le reprezintă cu mândrie, zâne bune, Sânziene, prințese și prinți, regine, cavaleri și haiduci, oameni care au în comun dragostea și respectul pentru patrimoniul neprețuit al poporului nostru. Anul acesta, la festival, vom avea și bucătari celebri, care vor găti bucate tradiționale și ne vor spune: <Poftiți la masa strămoșilor noștri!>. Acesta este, de altfel, titlul cărții pe care o vom lansa la festival. Este o carte despre mâncare românească și povești ale românilor. Urăm succes tuturor concurenților”, a completat Dumitru Parasca.

Organizatorii Festivalului Național Concurs „Regina Sânzienelor”, ediția a IX-a, sunt Asociația Culturală „Regatul Sânzienelor”, Depa Serv SRL, Dumitru și Elena Parasca. Parteneri: Primăria și Consiliul Local Vicovu de Sus, Monitorul de Suceava, Tradițional TV, Viva FM, Crai Nou. Toate detaliile despre concurs, Regulamentul și formularul de înscriere la concurs se găsesc pe www.reginasanzienelor.ro. Telefon: 0740 060 829.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Încep înscrierile pentru Festivalul Național - Concurs „Regina Sânzienelor”, ediția a IX-a.
 Vizualizări articol: 462 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Încep înscrierile pentru Festivalul Național - Concurs „Regina Sânzienelor”, ediția a IX-a0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei