Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 mai 2023 - Anul XXVIII, nr. 102 (8326)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Suplimentare de fonduri

Consolidarea versantului pentru construcția creșei din Burdujeni și drumul de acces costă aproape 800.000 de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Studiile făcute pentru proiectarea și construcția creșei din cartierul Burdujeni al municipiului Suceava au arătat că este necesară consolidarea terenului pe care va fi ridicat imobilul, a declarat miercuri, în conferință de presă, primarul de Suceava, Ion Lungu.

Costurile pentru creșă cresc de la aproximativ 4 milioane de euro, la 4,8 milioane de euro, din care cei 800.000 de euro sunt pentru zidul de sprijin și drumul de acces. Aceste cheltuieli sunt neeligibile în proiectul finanțat de Compania Națională de Investiții, a precizat primarul, prin urmare vor fi suportate din bugetul local.

La licitația organizată de Primăria Suceava pentru construcția zidului de sprijin au participat patru asocieri de firme: Florconstruct (lider de asociere) și Dru Po; Rosetti RR (lider) și Cubit Proiectare; SUCT (lider) și Amco Project & Design; Katar Conneg (lider), Trust AVB și Stood Project.

„Sperăm să se adjudece cât mai repede și să începem în paralel lucrările de consolidare a versantului de acolo cu cele la creșă”, a afirmat Lungu. Acesta a mai spus că termenul de 15 septembrie 2023 pentru finalizarea lucrărilor la creșă i se pare în continuare realist și a făcut comparație cu firma care a construit creșa de la Fălticeni, unde lucrările s-au încheiat în 3 luni, chiar dacă investiția de la Suceava este mai mare. Termenul asumat prin contract este august 2024.

Licitația organizată de CNI pentru proiectarea tehnică și construirea creșei de la ieșirea din Burdujeni spre Botoșani a fost câștigată de firma Katar Conneg, care a licitat și pentru construirea zidului de sprijin pentru consolidarea versantului.

Pentru lucrarea ziduri de sprijin, consolidare teren și drumuri de acces, aferentă creșei din Burdujeni, termenul pentru proiectare este de două luni și pentru execuție, de 6 luni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consolidarea versantului pentru construcția creșei din Burdujeni și drumul de acces costă aproape 800.000 de euro.
 Vizualizări articol: 539 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Consolidarea versantului pentru construcția creșei din Burdujeni și drumul de acces costă aproape 800.000 de euro0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei