Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 mai 2023 - Anul XXVIII, nr. 102 (8326)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Turneu, 12-14 mai

Corala Bărbătească „Te Deum Laudamus” din București va concerta la Siret, Rădăuți și Putna

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Corala Bărbătească „Te Deum Laudamus” din București va concerta, în perioada 12 – 14 mai 2023, la Siret, Rădăuți și Putna. Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților – Protopopiatul Rădăuți, Casa de Cultură a Municipiului Rădăuți, Centrul Cultural Siret și Mănăstirea Putna organizează, în perioada 12-14 mai 2023, un turneu de concerte de muzică corală religioasă ortodoxă susținut de Corala Bărbătească Te Deum Laudamus. Această activitate se desfășoară sub egida Anului comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești. Calendarul concertelor: 12 mai 2023, ora 19:00 – Casa de Cultură „Mihai Teliman” din Siret; 13 mai 2023, ora 19:00 – Casa de Cultură a Municipiului Rădăuți; 14 mai 2023, ora 9:00 – Mănăstirea Putna (răspunsurile la Sfânta Liturghie). Intrarea este liberă.

Corala Bărbătească „Te Deum Laudamus” s-a înființat în anul 1990, la inițiativa câtorva preoți din București. Corala este astăzi o apreciată formație de muzică sacră, ce își propune promovarea valorilor și frumuseților  muzicii religioase românești și universale, precum și valorificarea concertistică a acestora în țară și în străinătate. În componența Coralei „Te Deum Laudamus” se află preoți, diaconi, studenți la Teologie și Universitatea Națională de Muzică, artişti profesionişti, care abordează un repertoriu ce cuprinde cântări liturgice ortodoxe, creații culte de inspirație sacră, monodii de tradiție bizantină, colinde românești tradiționale, unele prelucrări folclorice și diverse creații de gen din muzica universală.

De-a lungul activității, ce însumează peste 400 de concerte susținute în țară și peste hotare, participări la unele dintre cele mai importante festivaluri de muzică corală și de muzică clasică în general organizate în țara noastră și cu cinci albume discografice scoase (CD-uri), Corala „Te Deum Laudamus” a avut la conducerea sa dirijori de valoare precum Petre Simionescu, Valentin Gruescu, Constantin Dragușin sau Dan Mihai Goia, care a condus formația între 1997 și 2009.

Astăzi, dirijor al Coralei „Te Deum Laudamus” este preot dr. Mihai Zaharia, lector universitar la Facultatea de Teologie din București. Parteneri ai turneului: Primăria Municipiului Rădăuți, Primăria Orașului Siret; Sponsori: Spin Software, Lodor.ro, Eli Electrica; Parteneri media: Radio România Iași, Trinitas TV, Basilica.ro, Doxologia.ro, Ziarul Lumina.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Corala Bărbătească „Te Deum Laudamus” din București va concerta la Siret, Rădăuți și Putna.
 Vizualizări articol: 490 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Corala Bărbătească „Te Deum Laudamus” din București va concerta la Siret, Rădăuți și Putna0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei