Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 feb 2023 - Anul XXVIII, nr. 45 (8269)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Mirela Adomnicăi: Este necesară o dezbatere publică temeinică pe marginea proiectelor pentru Legile Educației

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul social democrat sucevean, Mirela Adomnicăi, a declarat că PSD își menține poziția cu privire la Legile Educației, în sensul că este necesară o dezbatere publică temeinică a acestor proiecte. „Copiii, dar și sistemul național de educație au nevoie de o lege bună, care să nu se mai modifice în fiecare an, sau ori de câte ori vine un nou ministru”, a precizat Adomnicăi. Ea a arătat că PSD are următoarele obiective esențiale la care trebuie să răspundă Legile Educației: acces neîngrădit la educație pentru toți copiii; combaterea abandonului școlar; importanța pregătirii viitoarei forțe de muncă, respectiv calificarea în funcție de cerințele pieței muncii și dezvoltarea after-school-ului pentru sprijinirea părinților care muncesc.

„Analiza pe care PSD a făcut-o până acum asupra proiectelor de lege a evidențiat necesitatea corectării câtorva chestiuni cheie, definitorii pentru viitorul copiilor”, a spus deputatul PSD de Suceava. Mirela Adomnicăi a spus că referitor la admiterea în liceu, PSD nu va accepta o formulă care restrânge drastic accesul copiilor la educație de calitate. „Este cel puțin discutabil dacă liceele să aibă dreptul să-și organizeze propriile admiteri, cu propriile subiecte pentru că ar crește riscul practicii neloiale a meditațiilor și al corupției”, consideră Adomnicăi. De asemenea, ea a afirmat că în ceea ce privește probele de bacalaureat, PSD privește cu multă rezervă înmulțirea probelor de examen, așa cum e propusă în proiect. „Referitor la desființarea liceelor pedagogice și modificarea formării învățătorilor, noi considerăm că aceasta nu e o soluție, mai ales în condițiile lipsei acute de profesori dedicați. Și nu în ultimul rând vorbim de învățământul special care, după opinia noastră, ar trebui să țină cont inclusiv de realitatea bazei noastre școlare. Legea Educației trebuie să cuprindă și prevederi în ceea ce-i privește pe copiii născuți în diaspora. Dacă tot vrem să se întoarcă românii acasă trebuie să găsim soluțiile corecte pentru integrarea copiilor născuți și crescuți în diaspora”, a mai spus Adomnicăi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mirela Adomnicăi: Este necesară o dezbatere publică temeinică pe marginea proiectelor pentru Legile Educației.
 Vizualizări articol: 139 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mirela Adomnicăi: Este necesară o dezbatere publică temeinică pe marginea proiectelor pentru Legile Educației0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei