Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 feb 2023 - Anul XXVIII, nr. 45 (8269)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Donație de peste 6.000 de volume din partea profesorului Mihai Iacobescu pentru biblioteca universității sucevene

Vineri, 24 Februarie 2023 (14:41:17)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Fondul de carte al bibliotecii Universității „Ștefan cel Mare” Suceava (USV) s-a îmbogățit substanțial datorită unei donații consistente a profesorului Mihai Iacobescu.

În această săptămână, universitarul sucevean a donat instituției 3.869 de volume, care se adaugă altor circa 1.500 de titluri donate în anii trecuți, cu promisiunea că alte 800 de volume din biblioteca sa vor ajunge în curând printre colecțiile universității.

Cu recunoștință, prețuire, reprezentanții bibliotecii USV l-au avut vineri dimineață pe Mihai Iacobescu în mijlocul lor, pentru a-i mulțumi pentru gestul său, „poate cea mai importantă donație din punct de vedere numeric, dar și din punct de vedere simbolic, afectiv, sufletesc, pe care biblioteca noastră o primește”, după cum a mărturisit prof. univ. dr. Sanda-Maria Ardeleanu, directoarea bibliotecii USV.

Aceasta a mai punctat că întreaga carieră a profesorului de istorie Mihai Iacobescu este legată de universitatea suceveană, „este omul care a devenit martorul întregului parcurs al acestei instituții, este ctitor al acestei universități alături de alte personalități - acad. Emanuel Diaconescu, Mihail Iordache, s-a situat în plutonul care a dat startul învățământului superior de la Suceava acum 60 de ani”.

 

-         Titluri valoroase

„De-a lungul anilor am primit donații de la profesorii universității, de la personalități ale culturii, toate acestea sunt la fel de importante, dar fondul de carte pe care îl deschidem astăzi și pe care îl intitulăm Mihai Iacobescu este unul extrem de valoros”, a mai punctat S.M. Ardeleanu. Referitor la donațiile de carte, aceasta a mai specificat că în 2022, numărul titlurilor care au intrat în bibliotecă prin donații de la persoane fizice (1.438) a depășit numărul titlurilor achiziționate de Universitate (1.275).

La rândul său, universitarul Mihai Iacobescu a menționat câteva dintre titlurile valoroase care au ajuns în biblioteca universității - Ediția princeps a Istoriei românilor din Dacia Traiana, de A.D. Xenopol („de la doamna Leca Moraru de la Cernăuți”), Eminescu - Opere complete, ediția 2014, monografii etc.

Acesta a mai amintit de câteva repere din istoria universității, la care a fost martor, de demersurile de după Revoluție pentru ca fostul Institut Pedagogic să devină universitatea de astăzi, de foști colegi și contribuțiile acestora la dezvoltarea instituției.

Mihai Iacobescu a mărturisit că este bucuros că aproape întreaga sa bibliotecă a ajuns la Universitatea suceveană, unde va fi prețuită și îngrijită.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Donație de peste 6.000 de volume din partea profesorului Mihai Iacobescu pentru biblioteca universității sucevene.
 Vizualizări articol: 1547 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Donație de peste 6.000 de volume din partea profesorului Mihai Iacobescu pentru biblioteca universității sucevene5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei