Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 feb 2023 - Anul XXVIII, nr. 45 (8269)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Contract prelungit

230.000 lei de la bugetul Primăriei Suceava pentru funcționarea Centrului de noapte la care sunt primite persoanele fără adăpost

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aleșii locali suceveni au decis joi să prelungească contractul de asociere cu asociația care gestionează Centrul Social de noapte și reinserție socială a persoanelor fără adăpost din incinta parohiei Sf. Vineri, alocând și o finanțare de 230.000 de lei, pentru o perioadă de un an de zile.

Măsura este absolut necesară în condițiile în care acolo este singurul adăpost de noapte de pe raza municipiului reședință de județ, unde în nopțile geroase sunt duse zeci de persoane care nu mai au locuință și trăiesc pe stradă, prin Gară sau prin canale. Dar sunt mulți dintre aceștia care merg și singuri acolo, pentru că au parte de condiții bune, de la paturi cu așternuturi curate, mâncare caldă, până la dușuri la care să se spele.

Culmea, măsura, care este una absolut socială, a întâmpinat opoziție din partea liderului social-democraților din Consiliul Local, Dan Cușnir, care, citând din evidențele Centrului social puse la dispoziție, a spus că nu e corect să fie alocată suma respectivă de la bugetul local, cât timp doar un sfert dintre persoanele fără adăpost care au beneficiat de serviciile de acolo sunt din Suceava. Mai exact, din cele 131 de persoane care au beneficiat de serviciile Centrului Social în 2022, 31 de persoane au domiciliul pe raza municipiului Suceava, 44 au domiciliul pe raza județului Suceava, 53 de persoane provin din alte județe, iar 3 persoane din alte țări.

El a comparat situația oamenilor fără adăpost cu cea a copiilor din Șcheia care învață la școli din Suceava și nu beneficiază de gratuitate la transportul public local, cu autobuzele TPL, deoarece țin de o altă unitate administrativă.

„Când mergem să luăm oamenii fără adăpost, să nu înghețe, nu-i întrebăm de acte, să facă dovada că sunt din municipiul Suceava, că altfel îi lăsăm să moară în stradă. Toți beneficiază de aceleași servicii, doar că pe cei veniți din alte părți ulterior îi urcăm în tren și îi trimitem acasă. Că unii se întorc, e altă treabă. Dar nu putem face diferențe, sunt tot oameni. Oricum sunt destul de mulți din Suceava încât se justifică sprijinul acordat”, i-a răspuns viceprimarul Lucian Harșovschi, inițiator al proiectului.

Suma acordată reprezintă cheltuieli de cazare și masă, echipamente, servicii și cheltuieli administrative, respectiv utilități (încălzire, apă, iluminat), iar persoanelor care ajung la Centrul Social gestionat de Asociația Lumină Lină Suceava li se oferă o masă pe zi și adăpost atât timp cât este nevoie.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 230.000 lei de la bugetul Primăriei Suceava pentru funcționarea Centrului de noapte la care sunt primite persoanele fără adăpost.
 Vizualizări articol: 778 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
230.000 lei de la bugetul Primăriei Suceava pentru funcționarea Centrului de noapte la care sunt primite persoanele fără adăpost5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei