Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 feb 2023 - Anul XXVIII, nr. 45 (8269)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

USR Suceava consideră inacceptabilă transformarea unui „spațiu verde” în parcare auto

Vineri, 24 Februarie 2023 (17:37:06)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mult discutatul proiect de Consiliu Local prin care s-a decis scoaterea din Registrul Spațiilor Verzi al municipiului Suceava a unei suprafețe de teren de 916 mp, pentru a fi amenajată o parcare de reședință pentru locuitorii din zona Pieței George Enescu, se dovedește a fi un subiect de campanie electorală pentru unele partide, care condamnă vehement decizia celor care au votat „pentru”, astfel încât modernizarea zonei să fie făcută anul acesta.

„USR Suceava consideră inacceptabilă și inadmisibilă transformarea unui spațiu verde în parcare auto! A justifica distrugerea unui minim spațiu verde, și așa insuficient sucevenilor, prin o așa-zisă rezolvare locală a spațiilor de parcare care vor aduce poluare, zgomot și aglomerație, este o justificare marca PNL: lucruri făcute fără viziune și fără grijă pentru cetățeni, adică așa-zise soluții care mai mult strică în loc să rezolve”, se afirmă în comunicatul USR, care are grijă să îi anunțe pe suceveni că ei au votat împotriva „acestor abuzuri urbanistice”.

Dincolo de pleonasmul bombastic folosit de cei de la USR, pentru că „inacceptabil” și „inadmisibil” înseamnă fix același lucru, trebuie spus că respectivul „spațiu verde” este verde doar cu numele, pentru că în realitate este o toloacă plină de noroi, între blocuri, utilizată oricum zilnic ca parcare și pentru circulația pietonală de cei care locuiesc în apropiere.

Este remarcabilă „grija pentru calitatea vieții oamenilor, standardele de dezvoltare urbană, aspectul orașului, protejarea mediului” pe care o afirmă cu tărie USR, în comunicat, dar ar fi interesant să le-o explice față în față locuitorilor din zona respectivă, dar la prima ploaie, când se afundă până la glezne în noroiul „verde” dintre blocuri.

Cât despre votul „pentru” din partea consilierilor PNL, PMP și Pro România, acesta este dat în conformitate cu legislația valabilă la nivel național, care prevede posibilitatea de schimbare a destinației spațiilor din Registrul Spațiilor Verzi, dacă se face pentru lucrări de utilitate publică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului USR Suceava consideră inacceptabilă transformarea unui „spațiu verde” în parcare auto.
 Vizualizări articol: 755 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
USR Suceava consideră inacceptabilă transformarea unui „spațiu verde” în parcare auto0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei