Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 feb 2023 - Anul XXVIII, nr. 39 (8263)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Condamnat

Unui bărbat prins beat la volan de două ori i-a venit ”transferul” în Penitenciarul Botoșani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat din Putna a ajuns în Penitenciarul Botoșani, miercuri după-amiază, după ce pe numele său a fost emis un mandat de executare a pedepsei de 1 an și 8 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Cazul lui Cătălin Gîngă este exemplu tipic de șofer pericol public care nu înțelege nimic din clemența de care are parte din partea magistraților după ce comite o infracțiune.  

În luna mai a anului trecut, inculpatul a fost prins în trafic în timp ce conducea un autoturism marca VW Golf. Asta deși figura cu permisul anulat după ce fusese condamnat la o pedeapsă cu suspendare pentru comiterea infracțiunii de refuz de recoltare a probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Cătălin Gîngă era și băut, etilotestul indicând concentrația de 1,03 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat.

După cazul din mai 2022, inculpatul s-a ales cu dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de conducere fără permis și sub influența alcoolului cu precizarea importantă că se afla deja în termenul de încercare al unei prime infracțiuni.

Același individ a fost protagonistul unui alt incident în trafic în anul 2021.

În martie 2021, polițiștii de la Secția Rurală Gălănești, în urma unui apel la 112, s-au deplasat în zona drumului comunal Mănăstirea Sihăstria Putnei, iar la un moment dat s-au intersectat cu mașina suspectă, efectuând semnale de oprire. Șoferul și-a continuat deplasarea, fiind urmărit pe o distanță de circa 4 kilometri.

La un moment dat, pe drumul comunal Sihăstria Putnei, şoferul fugar a oprit mașina pe mijlocul drumului și a coborât de la volan, fiind ajuns imediat de polițiști. Suspectul s-a manifestat agresiv și a refuzat să se legitimeze, astfel că s-a intervenit în forță pentru imobilizarea sa. Dus în cătușe la Secția de Poliție Gălănești, Cătălin Gîngă a refuzat atât etilotestul, cât și recoltarea de probe biologice, la Spitalul municipal Rădăuți.

Ulterior, Cătălin Gîngă a fost trimis în judecată, iar magistrații de la Judecătoria Rădăuți l-au condamnat la un an de închisoare cu suspendare sub supraveghere și un termen de încercare de doi ani pentru comiterea infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea mostrelor biologice. Noile infracțiuni comise în termenul de încercare nu aveau cum să-l mai scape de putnean de pușcărie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unui bărbat prins beat la volan de două ori i-a venit ”transferul” în Penitenciarul Botoșani.
 Vizualizări articol: 569 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Unui bărbat prins beat la volan de două ori i-a venit ”transferul” în Penitenciarul Botoșani5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei