Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 feb 2023 - Anul XXVIII, nr. 39 (8263)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Festival

Sporturile de iarnă au revenit la Câmpulung Moldovenesc!

În anul 1971, domnul Gheorghe Bratu, profesor de educație fizică la Şcoala Generală Nr. 4 (actualmente "Teodor V. Ștefanelli"), a propus organizarea unor activități sportive specifice anotimpului rece, iar la 30 ianuarie 1972 propunerea s-a concretizat  prin Ediția I a Festivalului Sporturilor de Iarnă și Feerie pe luciul gheții. 

Timp de 25 de ani câmpulungenii, cu mic cu mare, erau prezenți pe pârtia Runc și la patinoarul Școlii Generale Nr. 4 (actualmente ”Teodor V. Ștefanelli”). Nu cred că există vreun copil de atunci care să nu-și amintească organizarea impecabilă și frumusețea atmosferei acelor zile.

Dar a venit și ediția din 1996, despre care domnul profesor Gheorghe Bratu a scris în cartea sa: ”Festivalul Sporturilor de Iarnă și Feerie pe luciul gheții s-au încheiat, spre regretul tuturor! Vor reînvia vreodată sau vor rămâne doar o frumoasă amintire nostalgică?”

Timpul dovedește că acest festival nu a murit, ci renaște ca Pasărea Phoenix după 27 de ani de tăcere, nerămânând doar o frumoasă și nostalgică amintire, ci motivația noastră de a duce mai departe frumoasa tradiție.

De aceea, în perioada 16-18 februarie 2023, Festivalul Sporturilor de Iarnă ajunge la ediția XXVI, datorită inițiativei domnului Valeriu Atomei și cu sprijinul Primăriei municipiului Câmpulung Moldovenesc, readucându-ne spiritul acelor frumoși ani în care aceste activități în aer liber ocupau un loc important în viața câmpulungenilor.

Când ești înconjurat de munți, unul mai măreț decât altul, nu e de mirare că se va spune despre noi că avem noroc de peisaje inegalabile, pe picior de egalitate doar cu cele elvețiene.

E lesne de înțeles de ce, într-o astfel de stațiune montană, te gândești în primul rând la schi sau la niște reprize zdravene de săniuș, apoi la drumeție.

Activitatea fizică tratează stările negative ale psihicului, dezvoltă spiritul de fair play, crește stima de sine, dezvoltă abilitățile sociale și capacitatea de autodisciplinare, generează motivația, ambiția și angajamentul pe termen lung, crește abilitățile competitive și formează abilitatea de a accepta victoria sau înfrângerea.

Festivalul Sporturilor de iarnă își propune la această ediție de renaștere, dar și la următoarele ediții, să fie o adevărată Sărbătoare de iarnă a Muntelui, în care fiecare oaspete să simtă gustul bucovinean al dragostei pentru frumusețe, pe principiul MENS SANA IN CORPORE SANO.

Acestea fiind spuse, Școala Gimnazială „Teodor V. Ștefanelli”, împreună cu Primăria Municipiului Câmpulung Moldovenesc, urează bun venit la ediția a XXVI-a a Festivalului Sporturilor de Iarnă, în acest ținut de basm, bucurați-vă de frumusețea peisajelor care să vă dăruiască echilibrul pentru a face față tuturor provocărilor.

Mult succes tuturor participanților!

 

Prof. drd. Luminița Avram

Directorul Școlii Gimnaziale ”Teodor V. Ștefanelli”

Câmpulung Moldovenesc

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sporturile de iarnă au revenit la Câmpulung Moldovenesc!.
 Vizualizări articol: 704 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sporturile de iarnă au revenit la Câmpulung Moldovenesc!0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei