Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 feb 2023 - Anul XXVIII, nr. 39 (8263)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Băncile din parcuri, acoperite de găinaț, după ce un stol imens de ciori a poposit prin Suceava

Vineri, 17 Februarie 2023 (17:15:46)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

După un episod de iarnă adevărată, cu zăpadă și ger, vremea dă semne de primăvară timpurie, ceea ce i-a determinat pe mulți suceveni să iasă la plimbare prin parcuri și să se bucure de căldura razelor de soare.

Numai că surpriză – băncile din parcuri sunt acoperite de găinaț, după ce recent un stol imens de ciori a poposit prin Suceava, înnegrind văzduhul și revărsând „cadouri” nedorite pe străzi, pe mașini, prin parcuri și oriunde au mai stat.

Dacă primăvara, vara și toamna, periodic se face curățenie în parcuri și sunt curățate și băncile, iarna, singurele lucrări prevăzute sunt cele de deszăpezire a trotuarelor, ceea ce se face cu angajații Direcției Domeniului Public, iar uneori și cu asistații social care au de făcut orele de muncă în folosul comunității.

Dar odată cu schimbările climatice, cu înregistrarea unor temperaturi de 15-17 grade Celsius, cu plus, în februarie, în mod normal una dintre cele mai geroase luni ale anului, dar și cu schimbarea obiceiurilor oamenilor, curățarea băncilor din parcuri, dar și a celor de pe stradă devine o necesitate, inclusiv în sezonul rece.

„Am trimis o echipă să curețe băncile din oraș, începând din zona spitalului și de acolo să coboare spre Centru. În mod normal nici nu avem această operațiune în caietul de sarcini, dar până acum puneam asistații social să se ocupe de asta. Numai că și aici s-a schimbat legislația, vin la muncă doar în primele zece zile ale lunii, încât nu îi mai avem la dispoziție atunci când este nevoie de ei, să facă ceva...”, au spus reprezentanții Direcției Domeniului Public, din cadrul Primăriei Suceava.

Cât despre problema ciorilor... aceasta rămâne în aer, pentru că măsuri eficiente contra lor nu există, deși s-au încercat fel de fel.

Cea mai eficientă dintre metode, cea de dărâmare a cuiburilor de ciori din copaci, nu va mai fi pusă în aplicare anul acesta, deși este necesară, deoarece Garda de Mediu a interzis astfel de practici, ba chiar a aplicat și amenzi (ex. Spitalul Județean Suceava, unde a fost curățat parcul de cuiburile de ciori) invocând legislația europeană prin care cioara a devenit pasăre protejată. Așa că... zboară cioară și fă mizerie peste tot, nimeni nu are nimic cu tine!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băncile din parcuri, acoperite de găinaț, după ce un stol imens de ciori a poposit prin Suceava.
 Vizualizări articol: 822 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Băncile din parcuri, acoperite de găinaț, după ce un stol imens de ciori a poposit prin Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei