Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 feb 2023 - Anul XXVIII, nr. 39 (8263)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Comisie de dialog

Probleme actuale din învățământul preuniversitar, discutate la Prefectura Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O serie de probleme stringente cu care se confruntă învățământul preuniversitar sucevean și nu numai au fost dezbătute la Prefectura Suceava, în cadrul unei întâlniri inițiate de Uniunea Județeană a Sindicatelor „Pro Educația” Suceava.

În cadrul comisiei de dialog social au fost aduse în discuție disfuncționalitățile programului unic de salarizare din învățământ EduSal, erorile și limitele acestuia, legile educației, salarizării și pensionării, precum și imposibilitatea remunerării personalului implicat într-o serie de proiecte PNRR.

Cât privește programul EduSal, folosit în toate unitățile de învățământ  pentru calculul și plata salariilor, liderul „Pro Educația”, Traian Pădureț, a precizat că aplicația funcționează anevoios și are erori de calcul.

De altfel, de-a lungul timpului, a fost semnalat din teritoriu faptul că aplicația rulează greu, este suprasaturată, îngreunează munca utilizatorilor, apar neconcordanțe în aplicație, erori în calculul sporurilor.

Mai mult, Pădureț a reamintit că în această lună kitul cu o versiune actualizată a programului a ajuns foarte târziu în școli, existând riscul ca oamenii școlii să nu poată fi plătiți la timp.

Prezent la discuție, inspectorul școlar general Grigore Bocanci a punctat faptul că salariile au fost plătite pe data de 14, însă doar datorită muncii suplimentare a celor din teritoriu.

„Inspectoratul Școlar nu are puterea de a rezolva aceste probleme, ele se confirmă și le-am transmis mai departe către Ministerul Educației. Am comunicat toate neregulile”, a spus Bocanci.

La rândul său, prefectul Alexandru Moldovan a menționat că va media aceste probleme, urmând să transmită adrese cu sesizări către ministerul de resort.

 

Un draft oficial al Legii Educației ar putea apărea săptămâna viitoare

Referitor la Legea Educației, Pădureț a semnalat faptul că ministerul nu a făcut public un draft oficial, actualizat, al acesteia și nu sunt cunoscute modificările aduse în urma dezbaterilor publice, mai ales că o serie de aspecte ale Legii Educației, în forma propusă de fostul ministru, Sorin Cîmpeanu, au fost destul de controversate.

Prefectul Alexandru Moldovan a specificat faptul că un draft oficial ar putea fi publicat săptămâna viitoare.

„Îmi doresc ca această lege a Educației să nu aibă soarta Legii 1, din 2011, care a suferit foarte multe modificări. Era un act normativ curajos și benefic, dar în formula inițială”, a completat Moldovan.

Cât privește Legea salarizării, la fel ca în cazul Legii educației, nu există încă un draft oficial, astfel încât să fie trimise propuneri din teritoriu.

„Este imperios necesar ca acestea să fie puse în dezbatere publică, altfel termenele în care vom putea analiza această lege vor fi foarte scurte”, a mai spus Moldovan.

Acesta a mai adăugat că fiecare sesizare privind temele de discuție va fi redirecționată către ministerele competente.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Probleme actuale din învățământul preuniversitar, discutate la Prefectura Suceava.
 Vizualizări articol: 556 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Probleme actuale din învățământul preuniversitar, discutate la Prefectura Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei