Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 feb 2023 - Anul XXVIII, nr. 39 (8263)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Economic

Angelica Fădor: Performanța Guvernului Ciucă este confirmată prin faptul că investițiile străine directe în 2022 au atins un nivel record de 10,3 miliarde de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor consideră că politicile corecte ale Guvernului condus de liderul liberalilor ,Nicolae Ciucă, sunt confirmate de economia reală. Angelica Fădor a subliniat că acest lucru este confirmat prin faptul că investițiile directe ale nerezidenților în România au însumat în primele 11 luni ale anului trecut aproximativ 10,3 miliarde euro, ceea ce reprezintă un nivel record, fiind cu 28% mai mari comparativ cu cele de 8,02 miliarde euro înregistrate în perioada ianuarie – noiembrie 2021, conform datelor BNR.

„Este de subliniat faptul că din suma totală, participațiile la capital, inclusiv profitul reinvestit net estimat, au însumat valoarea netă de 7,308 miliarde euro, iar creditele intragrup au înregistrat valoarea netă de 2,988 miliarde euro, menționează sursa citată. Astfel, Guvernul condus de președintele PNL, Nicolae Ciucă, a dovedit că încurajează dezvoltarea mediului de afaceri, iar consecința este că numărul firmelor cu capital străin a crescut cu 30 la sută”, a precizat deputatul PNL de Suceava. Ea a adăugat că numărul firmelor cu capital străin nou înființate în România a crescut, în primele 11 luni din 2022, cu 30%, comparativ cu perioada similară din 2021, la 6.873 de unități, conform datelor centralizate de Oficiul Naţional al Registrului Comerțului (ONRC).

Angelica Fădor a spus că cele 6.873 de societăți noi aveau un capital social subscris în sumă totală de 38,10 milioane de dolari. De asemenea, ea a mai precizat că doar în luna noiembrie 2022 au fost înmatriculate 698 de firme cu participare străină la capitalul social.

Deputatul PNL de Suceava a arătat că în funcţie de domenii de activitate, cele mai multe înmatriculări au fost înregistrate în luna noiembrie în comerțul cu ridicata şi amănuntul, repararea auto şi moto (26,36% din total), activități profesionale, administrative, științifice şi tehnice (21,78%), transport, depozitare şi comunicații (17,05%).

Nu în ultimul rând, Angelica Fădor a mai precizat că potrivit datelor oficiale, la sfârșitul lunii noiembrie 2022, în România existau 243.720 de societăți cu participare străină la capitalul social, iar valoarea capitalului subscris se situa la 67,245 miliarde de dolari.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Angelica Fădor: Performanța Guvernului Ciucă este confirmată prin faptul că investițiile străine directe în 2022 au atins un nivel record de 10,3 miliarde de euro.
 Vizualizări articol: 451 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Angelica Fădor: Performanța Guvernului Ciucă este confirmată prin faptul că investițiile străine directe în 2022 au atins un nivel record de 10,3 miliarde de euro0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei