Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 feb 2023 - Anul XXVIII, nr. 39 (8263)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Investiție a Primăriei Suceava

Primarul Ion Lungu a dat ordinul de începere a lucrărilor la o nouă sală de sport, care ar putea fi gata în septembrie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O nouă sală de sport, în cel mai mare cartier al Sucevei, ar putea fi dată în folosință la începerea anului școlar, dacă vor putea fi asigurate la timp fondurile necesare.

Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat joi dimineață, de către primarul Ion Lungu, prezent în teren, la Școala Gimnazială Nr. 10 din Burdujeni, alături de reprezentanții companiei Simion Tehnoconstruct, care anul trecut a reușit performanța de a construi prima creșă „verde” din România în trei luni și trei săptămâni, în loc de 12 luni, cât era termenul contractual.

Chiar dacă e iarnă, când de obicei nu se lucrează în construcții, reprezentanții companiei nu s-au limitat la a face doar organizarea de șantier, ci s-au mobilizat exemplar pentru a începe în forță noua investiție a municipalității sucevene.

Iar asta în condițiile în care termenul de realizare a lucrării este de 15 luni, adică ar trebui să fie predată după jumătatea lunii mai 2024.

O nouă provocare pentru Simion Tehnoconstruct, dar și pentru Primăria Suceava

Numai că există mari șanse ca cei peste 1.000 de copii care învață la Școala Nr. 10 să beneficieze chiar de anul acesta de o sală de sport modernă, în care să poată practica mai multe sporturi, precum baschet, volei sau tenis, la parter, pe o suprafață de 687 metri pătrați, dar și tenis de masă, aerobic și dansuri, ori să meargă la sala de forță și mobilitate, în spațiile amenajate special la demisol.

„Ne-am mobilizat cu toate forțele necesare chiar din prima zi și suntem determinați să finalizăm până la începerea școlii investiția de care se vor bucura foarte mulți copii din Suceava, dar și profesorii care vor preda aici, pentru că este un proiect modern, frumos, cu dotări de calitate, cu care unitatea școlară se va putea mândri multă vreme. Singura condiție pentru a putea executa lucrarea într-un termen atât de scurt este să existe disponibilități financiare, să se poată face plățile la timp, încât să le achităm furnizorilor materialele necesare, să fie livrate cât mai rapid”, au precizat reprezentanții companiei Simion Tehnoconstruct.

De altfel, firma de construcții a demonstrat că este capabilă să realizeze lucrări de calitate și mult mai devreme decât ar fi crezut oricine, la șantierul finalizat în decembrie 2022 în Fălticeni. Atunci a fost recepționată prima creșă verde din România, ultramodernă, realizată pe o suprafață de 3.754 mp, din care 1.829 mp reprezintă construcția propriu-zisă, realizată de la zero, în doar trei luni și trei săptămâni.

Firma de construcții, cu un palmares impresionant în întreaga țară, este condusă de asociații ing. Bidu Elisei, absolvent al Universității Tehnice de Construcții din București, și ing. Simion Viorel, absolvent al Facultății Tehnice „Gheorghe Asachi” Iași, iar după ce au câștigat „pariul” cu ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, sunt deținătorii unui record în materie de construcții, la nivelul României.

 

Terenul de sport al școlii, viitoare sală de sport modernă

Investiția municipalității sucevene - sala de sport a Școlii Nr. 10, una dintre cele mai mari din municipiul reședință de județ, comparabilă cu Școala Nr. 11 „Miron Costin”,  este așteptată de elevi, profesori, dar și locuitorii din zonă de multă vreme.

Chiar de a mai fost refăcut, prin turnarea unei noi suprafețe de asfalt, terenul de sport al școlii oferă posibilități limitate copiilor, uzura s-a făcut din nou simțită, iar uneori jocurile micuților îi deranjează pe unii dintre cei care au locuințe în jur. Noua sală de sport nu doar că va oferi copiilor posibilitatea practicării de multiple activități fizice, în condiții optime, fie iarnă, fie vară, cu vestiare, toalete și ce mai e nevoie, dar va reduce și din zgomotul produs inevitabil în timpul unor meciuri sau antrenamente.

Recent, primarul Sucevei, Ion Lungu, și-a exprimat dorința de a vedea realizată sala de sport cât mai repede și mizează chiar pe experiența și determinarea constructorului care și-a făcut un bun renume cu prima „creșă verde” din România, edilul spunând, mai în glumă, mai în serios, că se așteaptă și la această lucrare la o mobilizare exemplară: „Termenul de realizare este de 15 luni, dar cum au făcut în trei luni și ceva grădinița de la Fălticeni, sper să facă în vreo cinci luni sala de sport de la Burdujeni”.

Practic, astfel s-ar recupera timpul pierdut cu obținerea unui aviz de la București, de la Ministerul Educației, unde documentația investiției a stat blocată aproape un an de zile.

Pentru realizarea sălii de sport de la Școala Nr. 10 este bugetată suma de 5 milioane de lei, iar conform legii, se poate face indexarea costurilor, măsură necesară în foarte multe situații, ca urmare a creșterii prețurilor la materiale de construcții, dar și cu forța de muncă.

Sală de sport cu instalații de climatizare moderne și panouri solare

Proiectul municipalității sucevene de realizare a sălii de sport de la Școala Nr. 10 este unul ambițios, modern, chiar dacă resursele financiare sunt limitate, banii fiind integral de la bugetul local.

În primul rând, noua sală de sport va fi dotată cu instalații de climatizare moderne, de tip VRV, inclusiv cu centrală de tratare a aerului, cu recuperator de căldură și chiller de răcire, dar și cu panouri solare pentru asigurarea apei calde menajere.

Clădirea va avea două niveluri funcționale:

- parter cu teren de sport pentru baschet, tenis și volei, cu o suprafață de 687 mp, dar și o zonă pentru exerciții de încălzire.

- demisol cu sală de tenis de masă, sală de forță și mobilitate, sală de aerobic și dansuri, birouri profesori, vestiare și spații tehnice.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul Ion Lungu a dat ordinul de începere a lucrărilor la o nouă sală de sport, care ar putea fi gata în septembrie.
 Vizualizări articol: 1757 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Primarul Ion Lungu a dat ordinul de începere a lucrărilor la o nouă sală de sport, care ar putea fi gata în septembrie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei