Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 feb 2023 - Anul XXVIII, nr. 38 (8262)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Implicare

Peste un milion de Biblii, împărțite gratuit de un grup de creștini din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Biblia este cea mai citită carte din lume, iar printre cei care contribuie la acest adevăr necontestabil se numără și un grup de creștini din Suceava, care an de an tipăresc zeci de mii de Biblii, din fondurile proprii și apoi le distribuie pe străzi, gratuit. Iar asta fac de peste 10 ani, timp în care au oferit peste un milion de Biblii și Testamente, în peste 3.000 de localități.

"<Taina existenței umane nu stă în a trăi, ci în a ști pentru ce trăiești... Dintre toate cărțile lumii, Biblia este singura carte care dă cel mai bun răspuns pentru cine vrea să afle rostul vieții>, spunea marele scriitor Dostoievski, iar asta ne dorim să facem prin demersul nostru, să ajutăm oamenii să găsească răspunsurile potrivite, astfel încât spiritul civic, moralitatea și principiile creștine să fie virtute la români”, explică Ionel Butnariu, unul dintre cei care au deja împărțite peste un milion de Biblii prin județul Suceava, dar și în alte județe.

„În urmă cu 62 de ani, bunica mea din partea mamei a vândut o vacă să cumpere Biblia”, mărturisește Ionel, care păstrează și azi cu sfințenie cartea bunicilor, peste care a trecut aproape un secol și deși a fost răsfoită des, este încă în stare bună.

„Fiecare român trebuie să aibă în mână, suflet și în minte Sfânta Scriptură, numită Biblia. Poporul român a început să buchirisească sau să învețe să citească pe Biblie. Asta spun și cronicile Primei Școli Românești de la Brașov”, spune Ionel Butnariu, care, împreună cu prietenii săi, care îi împărtășesc ideile și credința, a pornit o campanie națională de distribuire gratuită de Biblii.

Au pus bani de la ei, au căutat sponsori și în cele din urmă au început să tipărească Biblii, în diferite formate, de la cele mici, de buzunar, la cele mari, complete, în care textul este cel de la cele mai bune ediții apărute în România, fără a fi uitate nici edițiile pentru copii, cu frumoase ilustrații.

Spun că în ultimii 10 ani au ajuns în peste 3.000 de localități din România, iar în total au oferit, celor care au dorit, peste un milion de Biblii și Testamente. Și nu au de gând să se oprească aici, ci vor să continue, să ajungă și în restul de 10.000 de localități din țară în care nu au fost, încât Cuvântul Domnului să ajungă în toate casele.

„Prin acest proiect naţional de împroprietărire a românilor cu Biblia nu facem reclamă pentru vreun cult religios”, spun cei care au demarat ambițioasa campanie și care se arată dornici să ofere gratuit Biblia oricui dorește și îi caută sau îi întâlnește pe stradă, atunci când le distribuie, așa cum au făcut recent, în municipiul Suceava, în zona Bazar, unde zilnic este un flux mare de oameni, din oraș și nu numai, iar cele 500 de Biblii pe care le aveau la ei s-au dat cu repeziciune.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste un milion de Biblii, împărțite gratuit de un grup de creștini din Suceava.
 Vizualizări articol: 5912 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Peste un milion de Biblii, împărțite gratuit de un grup de creștini din Suceava3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei