Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 feb 2023 - Anul XXVIII, nr. 38 (8262)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Sentință judecători

Doi afaceriști cu lemn au primit amenzi penale după un clinci în care activistul Daniel Bodnar a fost agresat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi afaceriști cu lemn implicați într-un caz de agresiune în care victimă a fost activistul de mediu Daniel Bodnar, caz petrecut în septembrie 2020, în fața Atelierului de Împletituri Marginea, și-au aflat pedepsele stabilite de Judecătoria Rădăuți. Judecătorii le-au aplicat zile de închisoare transformate în amenzi penale. 

Inculpații Gheorghe Marin Rîpanu și Ion Samuel Băcilă, ambii din Voievodeasa - Sucevița, au fost trimiși în judecată pentru comiterea infracțiunilor de loviri sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice.

În septembrie 2020, Daniel Bodnar a fost agresat în fața Atelierului de Împletituri Marginea. Scenele violente s-au petrecut după ce activistul a sesizat un transport suspect de lemn.

Daniel Bodnar, alături de Iulian Ureche, se afla în fața atelierului, unde cei doi intenționau să asiste la inventarierea materialului lemnos.

În timp ce erau la poartă, cei doi au fost abordați de mai mulți indivizi din Sucevița. La un moment dat, a rezultat din cercetările poliției, doi dintre agresori l-ar fi lovit pe activistul de mediu, după care au aruncat cu pietre în BMW-ul X6 al lui Daniel Bodnar, provocându-i distrugeri. De altfel, o parte din agresiune a fost înregistrată video.

Judecătorii au stabilit că există probe privind lovirea doar în cazul lui Băcilă, astfel că acesta are de achitat o amendă penală de 5.000 de lei.

Al doilea inculpat, Gheorghe Marin Rîpanu, a fost condamnat doar pentru infracțiunea de tulburarea ordinii și liniștii publice pentru că, privind infracțiunea de loviri, s-a stabilit că nu există probe clare că a săvârșit fapta. Acesta a fost obligat de judecători la achitarea unei amenzi penale de 4.000 de lei.

Aceste amenzi penale trebuie obligatoriu achitate, în caz contrar instanța transformându-le în zile de închisoare.

Cei doi inculpați, care au afaceri cu lemn în zonă, nu au recunoscut acuzațiile nici în instanță și au înaintat apel față de decizia Judecătoriei Rădăuți.

Dosarul va fi reanalizat așadar și de Curtea de Apel Suceava, iar sentințele nu sunt definitive și irevocabile.

 

Încă un individ care l-a amenințat pe activist a fost trimis în judecată

De precizat că mai mulți agresori ai activistului de mediu Daniel Bodnar au fost trimiși în judecată de procurorii de la Rădăuți în ultimul an.

Ultimul pe listă este Ilie Cosmin Burlică, din Bivolărie – Vicovu de Sus, care l-a amenințat cu moartea pe activistul de mediu Daniel Bodnar, printr-un live transmis pe Facebook. Acesta a fost trimis în judecată la începutul acestui an pentru comiterea infracțiunii de amenințare, dosarul fiind înregistrat pe rolul Judecătoriei Rădăuți.   

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi afaceriști cu lemn au primit amenzi penale după un clinci în care activistul Daniel Bodnar a fost agresat.
 Vizualizări articol: 840 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Doi afaceriști cu lemn au primit amenzi penale după un clinci în care activistul Daniel Bodnar a fost agresat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei