Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 oct 2022 - Anul XXVII, nr. 248 (8165)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Anchetă DIICOT

Tânăr arestat după ce în locuința lui s-a găsit canabis, dar și un arsenal de dispozitive pentru cultivare și fragmentare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr în vârstă de 25 de ani a fost prezentat în fața magistraților de la Tribunalul Suceava, joi, 20 octombrie, de către procurorii de la DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava, cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracțiunii de trafic de droguri de risc în formă continuată, în urma acțiunii de miercuri a poliţiştilor Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava, care a constat în 7 percheziții efectuate sub coordonarea DIICOT.

Tribunalul Suceava a admis propunerea procurorilor și a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a inculpatului Andrei Marcel Gavreliuc. Tânărul în vârstă de 25 de ani poate contesta măsura de arestare la Tribunalul Suceava, însă cert este că deocamdată rămâne după gratii.

 

Perchezițiile arată destul de clar că tânărul era dotat serios pentru a produce canabis

Andrei Marcel Gavreliuc este cel în locuința căruia s-a găsit o plantație de canabis. De altfel, au fost percheziții la două locuințe folosite de tânărul în vârstă de 25 de ani, iar în ambele s-au găsit dispozitive folosite la cultivarea, fragmentarea și ambalarea canabisului în vederea comercializării.

Astfel, într-o garsonieră de pe strada Narciselor din Suceava s-au găsit, printre altele, un grinder cu urme de fragmente vegetale, cutii cu foițe de țigară, plicuri conținând urme de fragmente vegetale tip mugur, ventilatoare, termometru, cort pentru disimularea plantației, dulii, becuri, plasă pentru direcționarea plantelor etc. și plante verzi vegetale (plantația efectivă).

La un alt imobil din municipiul Suceava s-au găsit dispozitive de același gen, dar și borcane și plicuri autosigilante în care se aflau materiale vegetale care păreau a fi canabis. Toate fragmentele de plante și mugurii urmează a fi supuse expertizelor.

 

Era pe ”lista neagră” a DIICOT din vara acestui an

Același Andrei Marcel Gavreliuc era din vară pe ”lista neagră” a procurorilor de la DIICOT și a polițiștilor de la Serviciul Antidrog al BCCO. Asta după ce în lunile iulie și august ar fi deținut și ar fi vândut cantitățile de 1,23 grame de canabis, respectiv 0,93 grame canabis. Sigur, nu este vorba de cantități mari, însă ce s-a găsit la percheziții arată în mod evident că acesta se afla în plin proces de diversificare a producției de canabis. În plus, cantitățile de mai sus reprezintă certitudinile, cazurile interceptate de structurile de combatere a crimei organizate fără a însemna că acesta a vândut doar respectivele cantități.

 

A comandat semințele și îngrășăminte de pe internet

”Din cercetări rezultă că inculpatul ar fi comandat, la data de 19 mai 2022, de pe un site de profil, mai multe produse din sfera traficului ilicit de droguri (semințe de plantă de canabis, îngrășăminte etc.), cu ajutorul cărora ar fi înființat o cultură de canabis, de tip indoor, într-o garsonieră din municipiul Suceava.

Ulterior, ar fi comercializat canabis consumatorilor din municipiul Suceava, dar și din localitățile limitrofe, fiind identificate mai multe persoane care ar fi cumpărat canabis de la acesta”, se arată într-un comunicat al anchetatorilor.

De altfel, câteva din perchezițiile de miercuri au vizat și consumatori ai dealerului, cel puțin așa susțin procurorii DIICOT. Și aceștia vor răspunde penal pentru infracțiunile de deținere de droguri de risc în vederea consumului propriu. 

Inculpatul arestat preventiv se bucură de prezumția de nevinovăție, până la o sentință definitivă a judecătorilor.

 

Droguri de mare risc, găsite la un alt suspect

Un alt amănunt important, procurorii de la DIICOT au găsit anterior, la un alt suspect, comprimate de MDMA și amfetamină, droguri de mare risc, primul chiar din tabelul I de mare risc. Acest suspect din dosarul procurorilor DIICOT nu fost de găsit la perchezițiile de miercuri și dacă nu va răspunde citațiilor este probabil să fie solicitată arestarea sa în lipsă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tânăr arestat după ce în locuința lui s-a găsit canabis, dar și un arsenal de dispozitive pentru cultivare și fragmentare.
 Vizualizări articol: 827 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Tânăr arestat după ce în locuința lui s-a găsit canabis, dar și un arsenal de dispozitive pentru cultivare și fragmentare1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei