Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 oct 2022 - Anul XXVII, nr. 248 (8165)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dosar penal

Pădurar trimis în judecată pentru luare de mită și pentru că l-a amenințat cu moartea pe denunțător

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un pădurar din cadrul Direcției Silvice Suceava a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava, care îl acuză de comiterea a trei infracțiuni, respectiv luare de mită și două fapte de purtare abuzivă. Ioniță Reapschi, care era angajat ca pădurar la Ocolul Silvic Moldovița, l-a amenințat pe denunțător chiar în sediul Poliției, ceea ce denotă că acesta se credea un fel de baron local. Totul a început pe 21 august 2021, când pădurarul i-a prins pe doi localnici în timp ce furau lemne din pădure. Cei doi au vrut să-i dea 200-400 de lei pentru ca fapta să fie mușamalizată, numai că Reapschi a cerut nu mai puțin de 1.000 de euro. Pentru a fi sigur că va primi banii ceruți, pădurarul a luat drept garanţie drujba şi toporul găsite asupra unuia dintre cei doi indivizi. Acesta l-a reclamat la poliție, iar a doua zi s-a petrecut o scenă care demonstrează că pădurarul avea convingerea că nimic nu i se poate întâmpla. Chiar în prezența polițistului, Ioniță Reapschi i-a reproșat martorului că are tupeul să îl reclame. „Băi gunoiule, îmi faci probleme? Tot tu, după ce te prind la furat, vii şi îmi faci reclamaţii?”, au fost cuvintele aruncate de pădurarul din Moldovița. Pentru ca lucrurile să nu degenereze, pădurarul a fost scos din sediu de către polițiști. Nu a fost însă singurul moment în care martorul a fost amenințat. În aceeași zi, în timp ce bărbatul a venit la locuința lui Reapschi pentru a-i cere să îi înapoieze drujba și toporul, a avut loc o nouă scenă de violență verbală. ”Fugi de aici, că iau toporul și îți tai capul”, a fost replica pădurarului care l-a determinat pe denunțător să fugă de la fața locului și să se oprească direct la sediul poliție. Reacția a venit pe fondul faptului că știa din experiențele anterioare că Ioniță Reapschi este o persoană agresivă. Dosarul se va judeca la Tribunalul Suceava, iar procurorii au mai făcut precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în nici un fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pădurar trimis în judecată pentru luare de mită și pentru că l-a amenințat cu moartea pe denunțător.
 Vizualizări articol: 656 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pădurar trimis în judecată pentru luare de mită și pentru că l-a amenințat cu moartea pe denunțător0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei