Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 oct 2022 - Anul XXVII, nr. 248 (8165)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Mediu de învățare

Conducerea IȘJ recomandă profesorilor să facă lecțiile mai atractive pentru elevi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În cadrul ședinței cu toți directorii de școli din județ, adjunctul Inspectoratului Școlar Județean Suceava prof. dr. Petru Crăciun le-a recomandat acestora să încurajeze profesorii să apeleze la mijloace moderne în procesul de predare pentru a face lecțiile mai atractive pentru elevi.

Acesta a menționat că vremea în care profesorii predau de la catedră trebuie să apună, pentru a face loc lecțiilor interactive, atractive, în cadrul cărora este folosită tehnologia, să creeze un mediu motivant de învățare.

„Unitățile școlare au fost modernizate, dispun de mijloace de învățare moderne pe care profesorii le pot utiliza, vorbim de videoproiectoare, laptopuri, table interactive. Vă rog, în calitatea dumneavoastră de directori, să mergeți în asistență la ore, să vorbiți cu fiecare profesor în parte, să le atrageți atenția acolo unde este cazul, să urmăriți progresul elevilor. (...) Cel mai important aspect e progresul fiecărui elev, iar acesta se poate realiza doar prin metode moderne, centrate pe elev, mulți profesori au participat la cursuri de formare în acest sens și vă rog ca aceste cursuri să nu fie doar niște diplome, profesorii să pună în practică aceste cunoștințe. Faceți asistență la ore, o să urmăresc acest aspect”, a subliniat Crăciun.

Acesta a mai transmis directorilor să îndrume elevii capabili de performanță către Centrul Județean de Excelență, instituție cu personalitate juridică.

”Așa cum am mai spus, cel mai mare păcat al unui profesor este să aibă un copil foarte bun la clasă și să nu-i ofere tot ce este necesar pentru a obține performanță. Cine știe? Poate ajunge în viitor să salveze comunitate din care vine”, a spus Crăciun.

Adjunctul IȘJ Suceava a rugat directorii să asigure o stare „de bine” în școală, mai ales în contextul în care elevii și profesorii au trecut printr-o perioadă încărcată din punct de vedere emoțional, cea a pandemiei. Acesta a accentuat rolul consilierului școlar, al dirigintelui, al directorilor în acest caz, cerându-le acestora implicare și responsabilitate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Conducerea IȘJ recomandă profesorilor să facă lecțiile mai atractive pentru elevi.
 Vizualizări articol: 1130 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Conducerea IȘJ recomandă profesorilor să facă lecțiile mai atractive pentru elevi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei