Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 oct 2022 - Anul XXVII, nr. 248 (8165)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   13 imagini |   ø fişiere video

Fete și băieți cu mușchi

Concursul de culturism cu cele mai mari premii în bani din România, transmis în direct, duminică, pe www.monitorulsv.ro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Duminică, la Casa de Cultură Suceava, va avea loc a 5-a ediție a Semtex Grand Prix, concursul de culturism și fitness cu cele mai mari premii în bani din România, după cum anunță organizatorul acestui eveniment, sportivul și antrenorul sucevean Cristi Tcaciuc.

Competiția, în a cărei comisie de arbitri va fi însuși antrenorul lotului național de culturism al României, Francisc Andrasoni, va fi transmisă în direct pe www.monitorulsv.ro, începând cu ora 10.00.

“O să vedeți că o să fie cea mai tare ediție a concursului și cel mai tare concurs făcut pentru români”, a declarat Cristi Tcaciuc, suceveanul care a obținut premii importante la nivel național și internațional, atât ca sportiv, cât și ca antrenor.

Vor fi 14 categorii, a mai completat Tcaciuc, din care trei vor fi destinate persoanelor de sex feminin (Bikini Fitness 166 cm, Bikini Fitness+166 mc și Wellness Open)

Organizatorul a precizat că valoarea premiilor, cu tot cu cupe și medalii, ajunge la aproximativ 20.000 de euro.

“Mă aștept la peste 100 de sportivi și o competiție strânsă în care va fi greu să alegi între locul 4 și locul 5, cu atât mai mult pentru cei care vor fi pe podium”, a mai punctat Cristi Tcaciuc.

 

 

O parte dintre cei care vor urca pe scenă duminică

Pe pagina de Facebook a partenerului oficial al competiției de duminică, Big Arms Society, sunt prezentați o parte dintre sportivii care vor urca duminică pe scenă.

Lista e deschisă de campionul de anul trecut, Florin Dogaru, cel care a luat tot la ediția din 2021. 500 $ – locul I la Seniori +90 de kg, după care a câștigat și Open-ul. Și încă 3500 $.

Dogaru, de profesie profesor de educație fizică, a câștigat recent Open-ul la Pro Nutrition Grand Prix 2022 (Dej).

Marius Eduard Antohe, din Iași, a câștigat anul trecut Masters Open în cadrul Semtex Grand Prix.

Voi participa și anul ăsta. Cu mare drag o să vin în orașul natal al mamei. Sigur va fi o formă mai bună ca anul trecut. Mă simt mult mai bine, anul trecut eram foarte, foarte epuizat după 4 competiții”, a declarat Marius Eduard Antohe

 

Un pompier, un polițist și un jandarm, printre concurenți

Ca și anul trecut, printre zecile de concurenți se vor număra și reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Interne. Cu trei dintre ei au stat de vorbă cei de la Big Arms Society.

Radu Petenghea(39 de ani) e pompier în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava și practică culturismul de ani buni.

A intrat prima oară într-o sală de forță în urmă cu peste 20 de ani: “Eram foarte slab și bolnăvicios și m-am decis să fac ceva în privința asta”, își amintește Radu.

Și el, precum mulți alți sportivi de vârsta lui, a fost motivat la acea vreme de posterele din reviste cu legendarul Arnold Schwarzenegger.

Armata a făcut-o la Pompieri, iar câțiva ani mai târziu, în 2007, s-a angajat ca subofițer la ISU Suceava (Detașamentul Gura Humorului).

În palmaresul lui se numără și un loc I, obținut la un concurs în 2015, Steel Man, Târgu Neamț.

După o perioadă în care a renunțat la culturism, Radu a început din nou pregătirile, iar la Semtex Grand Prix de duminică vine într-o super formă.

 

Iulian Covașă lucrează în Jandarmerie de aproximativ 11 ani.

Pasionat de culturism de mic copil, când avea camera plină de postere din revistele de profil, Iulian s-a apucat serios de acest sport în 2018.

Inițial, nu visa la competiții, făcea doar pentru întreținere.

În 2021, a urcat pentru prima dată pe scena Campionatului Național, categoria Men’s Phisique, reușind să intre în top 10.

Apoi, la o altă competiție, Pro Nutrition Grand Prix, a ieșit pe 7 la aceeași categorie.

Anul acesta, însă, la Semtex Grand Prix 5, Iulian visează la podium.

Rădăuțeanul a absolvit Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității "Babeș-Bolyai" și e instructor fitness acreditat de FRCF.

 

Marius Onișoară (29 de ani) e ofițer de poliție, stabilit la Bistrița.

“Pasiunea mea pentru sport a început la vârsta de 10 ani. Până la 13 ani am fost în echipa de baschet a școlii generale. De la 13 la 16 ani am făcut atletism”, povestește Marius, care a intrat prima oară într-o sală de fitness în clasa a X-a. Își amintește și ziua: 20 octombrie 2009.

“S-au împlinit 13 ani de când nu am renunțat la acest sport. În 2018 am început să concurez mânat de ambiția fizicului sculptat, obținând câteva medalii de argint și de bronz”, mărturisește Marius. Încă nu a ieșit campion și, recunoaște deschis, “asta mă macină”.

Speră însă că se va întâmpla acest lucru peste două zile, la Semtex Grand Prix 5. “De precizat că am hernie de disc, dar asta nu mă va opri să fac spectacol pe 23 octombrie”, completează Marius.

 

Angy, suceveanca din Londra

Angelica Hutopilă (31 de ani), originară din Moldova Sulița, dar stabilită la Londra de aproape șase ani, a venit de câteva săptămâni acasă special pentru concursul de duminică.

Angy, cum îi spun apropiații, este o fată puternică la propriu și la figurat. A absolvit facultatea de administrare a afacerilor la Suceava, a făcut și master în același domeniu, după care, în 2016, a plecat în capitala Angliei. Nu după mult timp s-a înscris și aici la facultate (e deja în anul III) și își împarte timpul între școală, două job-uri și sport.

Sunt aproape 10 ani de când merge la sală, singura pauză fiind de câteva luni, în pandemie, când s-au închis sălile.

În urmă cu câteva luni a participat la un concurs internațional în Bulgaria, unde a reușit să obțină două medalii de bronz la categoria BikiniFitness și Wellness.

“Duminică vreau medalia de aur!”, e hotărâtă suceveanca din Londra.

 

“Visul meu e ca în următorii 2-3 ani să ajung la cel mai mare concurs din lume: Mr. Olympia”

Viorel Răcnea (27 de ani) e un sucevean stabilit în Viena/Austria și abia așteaptă să vină acasă, la Suceava, pentru concursul de la sfârșitul acestei săptămâni.

Își amintește că pe la 17-18 ani a vrut să meargă la o sală de fitness, dar nu își permitea, el locuind la acea vreme la Zvoriștea, comuna sa natală.

“Mă antrenam acasă, improvizându-mi niște gantere și haltere din beton. Cu timpul am început să lucrez mai mult și să câștig cât de cât un salariu decent. Abia atunci am început să merg la sală”, povestește Viorel.

Suceveanul mărturisește că era înalt și foarte slab și asta l-a motivat să tragă de fiare: “Am vrut sa fiu diferit față de alții, am vrut să îmi depășesc orice limită și să progresez din ce în ce mai mult, iar pe parcurs a devenit ca un drog pentru mine”.

Odată stabilit în capitala Austriei, Viorel a participat și la primul lui concurs de culturism, urmărind nu neapărat vreun premiu, ci doar să-și învingă frica de a urca pe scenă.

“De atunci m-am pus serios pe treabă și lucrurile au evoluat din ce în ce mai bine. Vreau să fiu în TOP!”, e optimist Viorel, care are deja în palmares mai multe premii la concursuri din Austria.

Pe pagina de Facebook a celor de la Big Arms Society găsiți multe alte povești interesante cu sportivi din sălile de fitness.

Ne vedem duminică, 23 octombrie, la Casa de Cultură, sau pe www.monitorulsv.ro, începând cu ora 10.00.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concursul de culturism cu cele mai mari premii în bani din România, transmis în direct, duminică, pe www.monitorulsv.ro.
 Vizualizări articol: 1797 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Concursul de culturism cu cele mai mari premii în bani din România, transmis în direct, duminică, pe www.monitorulsv.ro0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei