Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 oct 2022 - Anul XXVII, nr. 248 (8165)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Preșcolari

Activitate ce vizează educația rutieră, la Grădinițele cu Program Prelungit ,,Gulliver” și „ABC” Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preșcolarii și cadrele didactice de la Grădinițele cu Program Prelungit ,,Gulliver” și „ABC” Suceava, sub îndrumarea directoarei prof. Maria Matei și a coordonatoarei prof. Ruxandra Toma, au participat miercuri, 19 octombrie 2022, la o activitate educativă ce vizează educația rutieră, inițiată de Serviciul Rutier din Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Suceava, în cadrul Proiectului de Educație Rutieră: Modelarea factorului uman prin responsabilizarea participanților la trafic pentru creșterea gradului de siguranță rutieră”, precum și a Campaniei județene pentru prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicați pietonii ,,Zebra te trece strada”.

Preșcolarii de la grupele mari, mijlocii și mici, sub îndrumarea celor 40 de cadre didactice din cele două grădinițe, au asistat la o demonstrație și o prezentare interactivă, susținute de comisar Anamaria Olariu și inspector de poliție George Cristian Sumanari, în cadrul cărora s-au familiarizat cu factorii care intervin în definirea traficului rutier și au reactualizat cunoștințe privind obligațiile pietonilor și ale participanților la trafic.

Profesoara Sorina Ivanovici, consilier educativ, a precizat că „preșcolarii au fost îndrumaţi să reţină regulile de circulaţie pentru pietoni, singuri şi în grup, cum să traverseze corect strada, să cunoască regulile de comportare în timpul călătoriei, în funcţie de mijlocul de transport utilizat și să sesizeze consecinţele nerespectării regulilor de circulaţie, să recunoască culorile semaforului şi semnificaţia lor și a unor indicatoare de circulaţie pentru pietoni”.

Activitatea realizată în colaborare cu Serviciul Rutier al IPJ Suceava s-a adăugat demersurilor anterioare ale cadrelor didactice, ne-a spus directoarea MariaMatei,„din perspectiva educației pentru securitate personală și a adus plusvaloare prin prezența angajaților MAI, care au atras atenția preșcolarilor prin intermediul laboratorului mobil și al exemplelor de bune practici prezentate”.

Profesoara Aspazia Popescu susține că acțiunea desfășurată miercuri, 19 octombrie 2022, a urmărit implicarea unui număr cât mai mare de preșcolari, subliniind necesitatea informării acestora în ceea ce privește regulile de circulație, măsurile de siguranță atunci când se angajează în traversarea pe trecerea de pietoni sau sunt participanți ai traficului rutier în calitate de pasageri. Totodată, a evidențiat implicarea activă a preșcolarilor în discuțiile cu reprezentanții Poliției, apreciind, astfel, interesul manifestat de cei mai mici pietoni pentru activitatea desfășurată.

„Aceste tipuri de demersuri sunt binevenite la nivelul învățământului preșcolar, tocmai datorită valențelor formative pe care le promovează și prin intermediul cărora preșcolarii experimentează situații concrete cu care intră în contact în fiecare zi. Activitatea s-a derulat în cadrul parteneriatului autentic pe care cele două grădinițe îl derulează activ cu Inspectoratul de Poliție Județean Suceava și corespunde țintei strategice  <Extinderea, până în 2024, cu 10% a parteneriatelor educaționale locale, județene, naționale și internaționale, în vederea perpetuării imaginii grădiniței în comunitate și a îmbunătățirii calității managementului instituțional prin transferuri de bune practici și experiențe noi>, propusă de GPP <Gulliver”> Suceava”, a concluzionat directoarea Maria Matei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Activitate ce vizează educația rutieră, la Grădinițele cu Program Prelungit ,,Gulliver” și „ABC” Suceava.
 Vizualizări articol: 385 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Activitate ce vizează educația rutieră, la Grădinițele cu Program Prelungit ,,Gulliver” și „ABC” Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei